Το ερώτημα είναι ένα: ποιοί βουλευτές πλούτισαν μετά την εκλογή τους;

Θα πρέπει να είναι πολύ περήφανοι εκείνοι που ξεκίνησαν το θέμα με τους βουλευτές που βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Χωρίς στοιχεία, έτσι για να κάνουν ντόρο και να αποπροσανατολίσουν, έσκασαν τη βόμβα και τώρα καλούνται να διαχειριστούν την κρίση. Πριν λίγο η γερμανική βουλή διά του προέδρου της Νόρμπερτ Λάμερτ έστειλε επιστολή στον Φίλιππο Πετσάλνικο και ζητά εξηγήσεις για την υπόθεση των χρηματικών εμβασμάτων που φέρονται να έστειλαν πολιτικοί στο εξωτερικό.

Ο κ. Λάρμετ τονίζει ότι οι πρόσφατες αποκαλύψεις για εμβάσματα εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτικών στο εξωτερικό «έχει δημιουργήσει σύγχυση» τόσο στο γερμανικό κοινοβούλιο όσο και τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό, αναφέρει προς τον κ. Πετσάλνικο ότι «θα ήμουν ευγνώμων για κάθε επισήμανση που θα βοηθούσε να αντικρούσω την σύγχυση που δημιουργεί αυτό το θέμα στην Γερμανία»…

Δηλαδή οι Γερμανοί παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας και ζητούν ενημέρωση για τους πολιτικούς που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό, προτού μάθουμε κι όλοι εμείς τι συμβαίνει. Διότι με διαρροές της ξεφτίλας φτάσαμε στο σημείο να μας ζητούν τα ρέστα οι Γερμανοί. Σου λένε: Εμείς αποφασίζουμε πακέτα στήριξης κι εσείς βγάζετε τις καταθέσεις σας έξω;

Εκεί καταντήσαμε, να πρέπει να δώσουμε εξηγήσεις στη γερμανική Βουλή, επειδή κάποιοι φωστήρες έβγαλαν ένα θέμα αλλά δεν έχουν τα κότσια να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση.

Εμείς σας το είχαμε γράψει εδώ και ημέρες. Η υπόθεση με τον εκατομμυριούχο ή τους εκατομμυριούχους βουλευτές βολεύει κάποιους που θέλουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

Κάποιοι που νομίζουν ότι είναι φωστήρες, ανακοινώνουν ονόματα, διαρρέουν εδώ και μέρες άλλα, σπιλώνουν το σύνολο του πολιτικού συστήματος απλά και μόνο για να δημιουργήσουν ντόρο. Κάποιοι έβαλαν τον… ανεξάρτητο κ. Νικολούδη να πετάξει μια βόμβα και κάποιοι άλλοι με πρώτους τους κ. Πετσάλνικο και Αργύρη αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν πολιτικό σάλο, σε μια χρονική στιγμή που η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και επίσημα, τα μέτρα έρχονται το ένα μετά το άλλο, οι μισθοί μειώνονται και η χώρα καταρρέει, η κυβέρνηση Παπαδήμου περί άλλων τυρβάζει ενώ η χώρα μπαίνει σε προεκλογική περίοδο.

Όμως, φαίνεται ότι η παγίδα αποπροσανατολισμού που έστησαν με επαγγελματικό τρόπο έπιασε και τους ίδιους τους εμπνευστές της.

Η ανικανότητα της Επιτροπής Διαφάνειας, οι παλινωδίες του κ. Αργύρη αλλά και η ξεφτίλα των υπηρεσιών της Βουλής έχουν δημιουργήσει έναν απίστευτο αχταρμά που το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Δεν έχει σημασία αν ο… βουλευτής τους ενός εκατομμυρίου είναι ο σύζυγος της Ντόρας. Είτε έχει δίκιο είτε άδικο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα κριθεί και μάλιστα σύντομα.

Είναι ντροπή, όμως, κάποιοι να στήνουν ένα παιχνίδια με ονοματολογία που διαρρέεται επιλεκτικά τις τελευταίες ημέρες. Αν υπάρχει λίστα με πλούσιους βουλευτές που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό ας τη δώσουν στη δημοσιότητα. Αν δεν έχουν δηλωθεί τα λεφτά στο πόθεν έσχες να ασκηθεί ποινική δίωξη στους πολιτικούς, αν όχι η χλεύη του ελληνικού λαού και η τιμωρία στις εκλογές είναι η καλύτερη τιμωρία.

Είναι, όμως, απίστευτο αυτό που έγινε τις τελευταίες ημέρες. Η χώρα αντί να ασχολείται με τα νέα δραματικά δεδομένα και με αυτά που έρχονται, ασχολείται με τους βουλευτές που έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό. Και το τελικό συμπέρασμα είναι ότι κανείς δε θα μάθει που πήγαν τα χρήματα και ποιοι και πώς πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού.

Διότι εκεί είναι το θέμα. Όχι οι πλούσιοι βουλευτές που μπορεί να ήταν πλούσιοι και πριν μπουν στη Βουλή. Αλλά οι «λαδιάρηδες» που έκαναν περιουσίες μόλις ενεπλάκησαν με την πολιτική.

Γι αυτό πρωταρχική υποχρέωση της κυβέρνησης Σαμαρά πρέπει να είναι να ελεχθεί, όπως έχει δεσμευθεί ο πρόεδρος της ΝΔ, το ”πόθεν έσχες” όλων των πολιτικών από το 1974 και μετά

www.antinews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *