Τι ζητούν οι τραπεζίτες από την κυβέρνηση

Στο σύνολό τους, οι τραπεζίτες που ερωτώνται σχετικά, αποκλείουν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, επιμένοντας ότι έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπότε και λήγει το χρονικό περιθώριο της Τράπεζας της Ελλάδας για τις ανακεφαλαιοποιήσεις, το μόνο που θα απασχολεί τις διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα είναι οι αυξήσεις κεφαλαίου.

«Οτιδήποτε άλλο γράφεται και λέγεται, απλώς, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» είναι η μόνιμη απάντηση που δίνεται, σχετικά με το θέμα. Στο μεταξύ, οι πληροφορίες επιμένουν ότι στο παρασκήνιο δίνεται μια μάχη πίεσης από την πλευρά των τραπεζών προς το οικονομικό επιτελείο τηςκυβέρνησης, προκειμένου να προχωρήσει σε μιας μορφής διευκόλυνση προς τους ιδιώτες – μετόχους τους, προκειμένου να δώσουν το παρόν στη διαδικασία των αυξήσεων.

Υπό μια έννοια, αυτό το οποίο ζητούν οι τραπεζίτες είναι ένα είδος μπόνους προς τους μετόχους, για να δελεασθούν και να δηλώσουν παρόντες. Τι είδους μπόνους θα μπορούσε να είναι αυτό, δεν διευκρινίζεται. Άλλωστε, οι τραπεζίτες, όταν ανοίγει η σχετική συζήτηση, αποφεύγουν ακόμα και τη λέξη «μπόνους» προτιμώντας να μιλούν για «κίνητρα».

Η ουσία, ωστόσο, είναι ίδια. Εκτίμηση τους αποτελεί ότι αλλιώς, το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης με επιτυχία είναι από περιορισμένο έως ανύπαρκτο, από τη στιγμή μάλιστα που όλοι μαζί οι οργανισμού θα βγουν στην αγορά για να ζητήσουν …ρευστότητα.

Με τις γνωστές συνθήκες που επικρατούν «έξω» αυτή τη στιγμή, κάτι τέτοιο φαντάζει μάλλον απίθανο. Οπότε, το πιο πιθανό είναι ότι οδηγούμαστε – σε αυτή την περίπτωση – στην πλήρη κρατικοποίηση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος…

www.newsbomb.gr

5 σχόλια σχετικά με το “Τι ζητούν οι τραπεζίτες από την κυβέρνηση”

  1. “Με τις γνωστές συνθήκες που επικρατούν «έξω» αυτή τη στιγμή, κάτι τέτοιο φαντάζει μάλλον απίθανο. Οπότε, το πιο πιθανό είναι ότι οδηγούμαστε – σε αυτή την περίπτωση – στην πλήρη κρατικοποίηση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος…”

    Τί μας λες? Φοβερό νέο …. χαχαχα! Τα λέμε εδώ και καιρό σε αυτό το forum. Να δεις μετά κουρέματα που θα κάνουν οι πολιτικάντηδες για να γλιτώσουνε το … γουδί!

    1. Να προσθέσω, είναι γνωστό ότι θα απαιτηθεί ΝΕΟ κούρεμα 70% στα νέα ομόλογα που εκδώθηκαν μετά την ανταλλαγή του PSI. Γι’ αυτό και ΔΕΝ υποχωρούν οι αποδόσεις των Ελληνικών ομολόγων. Οι αγορές το ξέρουν και το προεξωφλούν με τα υψηλά επιτόκια! Φανταστείτε τί θα πάθουν οι τράπεζες ΚΑΙ με το νέο επερχόμενο κούρεμα …

      Γι’ αυτό έγινε το PSI, για να δημιουργηθεί νομικό προηγούμενο, και να ακολουθήσει δεύτερο χωρίς αντιδράσης πλέον. Αυτό ήταν και το σχέδιο των Γερμανών εξαρχής. Κούρεμα 90%. Επειδή θα υπήρχαν διεθνείς αντιδράσεις, το έκαναν σε 2 δόσεις. Απλά πράγματα …

  2.  Θάλουνε ρευστότητα > για ποιό λόγο ? ξοδέψαν τα χρήματά τους ? Μήπως δανείζαν κατα βούληση όλο και περισσότερα χωρίς να τα έχουν ? και εάν ναι δεν  θα πρέπει τώρα να πληρώσουν αυτό το τίμημα ? αὕτοί μέχρι πρότεινως λέγαν ότι έχουν 
     ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ

  3. ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΕΣΑΝ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΚΔΟΣΟΥΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΗ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΑ ΕΥΡΩΜΟΛΟΓΑ. 

    1.  Tο ξέρω αλλά από την άλλη και οι αγορές δεν ψαρώνουν με τέτοια, ή τουλάχιστον όχι για πολύ , το EURUSD  έχει κολλήσει στο 1.30-1.31 και δεν νομίζω να κάνει και μεγάλα άλματα εκτός κάποιου απροοπτου ή κάποιο οικονομικό παράγοντα που θα επηρεάσει την αγορα περισσότερο απο Αμερική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *