Τεράστιο πλήγμα για τις φαρμακευτικές το “κούρεμα” των ομολόγων

Τρέμουν τα οικονομικά επιτελεία των φαρμακευτικών εταιρειών το αναγκαστικό “κούρεμα” των ομολόγων με τα οποία είχαν πληρωθεί για χρέη των δημόσιων νοσοκομείων των ετών 2007-2009, διαβάζουμε στο ygeianews.gr.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το “κούρεμα” των ομολόγων θα επιβαρύνει τους ήδη επιβαρυμένους προϋπολογισμούς τους με ζημιά που θα φθάσει το 1,2 δισ. ευρώ. Πρόκειται για ομόλογα ονομαστικής αξίας 2,2 δισ. ευρώ περίπου και τα οποία σε ποσοστό που αγγίζει το 60% είτε έχουν διακρατηθεί απο τις φαρμακευτικές εταιρείες, είτε έχουν ήδη κατατεθεί ως εγγύηση για τη λήψη τραπεζικών δανείων.

Το επικείμενο “κούρεμα” των ομολόγων που έχουν στις θυρίδες του οι φαρμακοβιομήχανοι ισοδυναμεί με πολλά δεινά για το χώρο του φαρμάκου, αφού θα οδηγηθούν σε άμεσες κεφαλαιοποιήσεις ή σε κλείσιμο πολλών εταιρειών με απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.

Οι πιο ωφελημένοι φαίνεται ότι είναι όσοι έχουν ήδη ρευστοποιήσει τα ομόλογα. Πληροφορίες αναφέρουν πως το 30-40% των εταιρειών εξαργύρωσε τα ομόλογα με discount της τάξεως του 20-30% πριν από περίπου ένα χρόνο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *