“Στον αέρα” οι πανελλαδικές εξετάσεις – Εμπλοκή με τα τετράδια και τη γραφική ύλη – Κανένα πρόβλημα λεει το υπουργείο

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο οι πανελλαδικές κινδυνεύουν να μείνουν … χωρίς χαρτί. Όπως και στην περίπτωση των βιβλίων που έφτασαν Χριστούγεννα και ακόμη τυπωνόταν έτσι και τώρα υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

Ήδη έχουν παρέλθει οι προθεσμίες κατά τις οποίες το υπουργείο θα πρέπει να δώσει την εντολή για το τύπωμα των τετραδίων στα οποία γράφουν τα παιδιά εξετάσεις.

Το πρόβλημα είναι πως ενώ υπάρχει χαρτί για τα εσωτερικά φύλλα, περίπου δύο τόνοι, δεν υπάρχει το χαρτί για τα εξώφυλλα όπου οι μαθητές αναγράφουν τα στοιχεία τους και οι διορθωτές τη βαθμολογία.

Παράλληλα υπάρχει πρόβλημα και με τα άλλα αναλώσιμα όπως οι ταινίες επικάλυψης των στοιχείων, αλλά και οι φάκελοι.
Ο σχετικός διαγωνισμός που έγινε και ήταν μειοδοτικός ναυάγησε και τώρα ουσιαστικά είναι όλα στον αέρα.

Ο οργανισμός έκδοσης των βιβλίων ουσιαστικά βάζει λουκέτο στο τέλος του μήνα και έτσι δεν υπάρχει καν το περυσινό δίχτυ ασφαλείας.

Με τον χρόνο να πιέζει η απάντηση από το υπουργείο ήταν μια ακόμη … σύσκεψη.

«Οι πανελλαδικές θα γίνουν χωρίς πρόβλημα» διαβεβαιώνει κατηγορηματικά η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν θα τιναχτούν στον αέρα, θα γίνουν κανονικά, ομαλά και βάσει οργανωμένου σχεδίου, που έχει ήδη επεξεργαστεί το υπουργείο Παιδείας, και δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί πρόβλημα. Κανένας κίτρινος Τύπος, που με έωλα επιχειρήματα επενδύει στη τρομοκράτηση των μαθητών και των γονιών, δεν θα αποτρέψει το υπουργείο να κάνει σωστά τη δουλειά του», τόνισε από το βήμα της Βουλής.

www.newsit.gr

2 σχόλια σχετικά με το ““Στον αέρα” οι πανελλαδικές εξετάσεις – Εμπλοκή με τα τετράδια και τη γραφική ύλη – Κανένα πρόβλημα λεει το υπουργείο”

  1. τα ψηφοδέλτια όμως, απο την στιγμή που θα προκυρηχθούν εκλογές, όπως και τα φειγ βολάν, αφίσες με τις μουτσούνες τους κλπ θα τα έχουν έτοιμα σε χρόνο αστραπή. Η παιδεία έρχεται δεύτερη, οι πολιτικάντηδες προέχουν

    1. Επαγγελματιες ειναι οι ανθρωποι!  Δεν διαφημισουν το ” εργο ” τους!

      Ποιος νοιαστηκε για τα χαζοχαζα παιδια μας, που τοσα χρονια προετοιμαζονται!  μεσα σε αυτα ειναι και το δικο μου! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *