Πληθαίνουν οι φήμες για άμεση προκήρυξη εκλογών

Πληθαίνουν όσο περνά η ώρα οι φήμες περί προκήρυξης πρόωρων εκλογών καθώς τα αδιέξοδα της κυβέρνησης είναι πλέον περισσότερο από φανερά. Κι αν αυτά δεν μας αφορούν, τα αδιέξοδα της χώρας είναι πολύ σοβαρότερα και επικίνδυνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως και την Κυριακή ο Γ. Παπανδρέου ανακοινώσει από τις Βρυξέλλες την αδυναμία του να κυβερνήσει τη χώρα και ζητήσει από το κόσμο να αποφασίσει αυτό για το τι θα γίνει. Το σενάριο αυτό ενισχύεται από τα εξής γεγονότα:

  1. Υπάρχουν διεθνή δημοσιεύματα ότι θα δοθεί την Παρασκευή η 6η δόση του δανείου, αν όχι από το ΔΝΤ σίγουρα από ΕΕ και ΕΚΤ. Αυτό θα δώσει ανάσες στην οικονομία καθώς τα ταμειακά αποθέματα φτάνουν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και θα είναι ευκολότερη η προσφυγή στις κάλπες.
  2. Η διάλυση κάθε ψευδαίσθησης και σεναρίου για συναίνεση των δύο κομμάτων μετά τη σύγκρουση Παπανδρέου – Σαμαρά. Οι διαρροές των προηγούμενων ημερών για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας πάνε περίπατο, οπότε δε μένει τίποτε άλλο από τις εκλογές.
  3. Η δραματική αβεβαιότητα σχετικά με τη λύση που θα δώσουν οι Ευρωπαίοι συνολικά αλλά και το πιο πιθανό σενάριο του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων τουλάχιστον κατά 40$, γεγονός που θα σημάνει την οριστική χρεοκοπία της χώρας. Γερμανία και Γαλλία συγκρούονται μέχρις εσχάτων και είναι χαρακτηριστική η δραματική προειδοποίηση σήμερα από τον Σαρκοζί (μετά την προειδοποίηση για υποβάθμιση της Γαλλίας) ότι πάμε προς διάλυση της Ευρώπης.

Όλα αυτά, μαζί με τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις στην Αθήνα, δημιουργούν ένα σκηνικό που προοιωνίζεται πρόωρες εκλογές.

Βενιζέλος: Αν δεν ψηφίσετε, δεν υπάρχει αύριο

Τη στήριξη των βουλευτών για να περάσουν τα χαράτσια του πολυνομοσχεδίου ζήτησε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «από τώρα μέχρι και την Κυριακή δίνουμε την μάχη των μαχών».

 Χρησιμοποιώντας για ακόμη μία φορά δραματικούς τόνους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απευθυνόμενος στην ολομέλεια της Βουλής, έκανε λόγο για πολεμικές συνθήκες και τόνισε: “Εάν δεν αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει αύριο, εάν δεν αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει επόμενη μέρα για τίποτα… εάν δεν το αντιληφθούμε αυτό, τότε θα χουμε παίξει με τη φωτιά και θα έχουμε καεί”.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι “δίνουμε μια αγωνιώδη αλλά απαραίτητη μάχη ώστε να αποφύγουμε το τελευταίο, το βαθύτερο και το σκληρότερο σημείο της κρίσης”, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Χαρακτήρισε δε το πολυνομοσχέδιο ως το “εισιτήριο” για να “πάμε στη διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους”.

www.antinews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *