“Παγώνουν” οι καταναλωτές χωρίς πετρέλαιο – Κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο τα πρατήρια

Σε απόγνωση έχουν περιέλθει πλέον καταναλωτές και πρατηριούχοι υγρών καυσίμων σε ολόκληρη την Κρήτη.

Οι υψηλές τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης από τη μια εμποδίζουν τους καταναλωτές να προμηθευτούν είτε πετρέλαιο είτε βενζίνη για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους ενώ από την άλλη οδηγούν τα πρατήρια σε κλείσιμο καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να δουλέψουν.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπορων Καυσίμων κ. Βαγγέλη Κώτσου που σημειώνει πως η πτώση στη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης σε όλη την Κρήτη ξεπερνάει ήδη το 50% ενώ τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα σε ότι αφορά τις βενζίνες.

"Ο καταναλωτής δεν μπορεί με την τιμή στο ένα ευρώ να προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης. Και εάν αυξηθεί ακόμα περισσότερο η τιμή φανταστείτε τι έχει να γίνει" τονίζει ο κ. Κώτσος, που παράλληλα επισημαίνει πως "με τις αυξήσεις του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ αντί να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους είχαμε το αντίθετο αποτέλεσμα".

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΠΕΚ τονίζει επίσης πως αντί να έχουμε μειώσεις αυτών των φόρων εντούτοις θα έχουμε εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του πετρελαίου κίνησης. "Πρέπει κάποιοι να μας εξηγήσουν γιατί συμβαίνει αυτό."

Ο κ. Κώτσος λέει πως "πάνω από 1500 πρατήρια έχουν κλείσει το τελευταίο διάστημα στη χώρα και άλλα τόσα υπολειτουργούν. Πολύ φοβόμαστε πως αυτά που τώρα υπολειτουργούν θα κλείσουν μέσα στην επόμενη χρονιά. Πρόκειται για μια πολιτική που είναι επιθυμητή τόσο από το κράτος όσο και από τις εταιρείες πετρελαίου. Να μειώσουν δηλαδή τα πρατήρια για να περάσει και η λιανική στα χέρια των εταιρειών."

Τέλος ο κ. Κώτσος κάλεσε τους καταναλωτές να ανταποκριθούν στο κάλεσμα που θα κάνουν στο μέλλον οι βενζινοπώλες προκειμένου να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και ο ΦΠΑ στα καύσιμα.

 

Ένα σχόλιο σχετικά με το ““Παγώνουν” οι καταναλωτές χωρίς πετρέλαιο – Κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο τα πρατήρια”

  1. Μια παρατήρηση.

    Επειδή έζησα δύο χρόνια στην Κρήτη, να επισημάνω ότι ο χειμώνας δεν είναι βαρύς.

    Αν μια οικογένεια, που ζει στη Θεσσαλονίκη, χρειάζεται με σημερινές τιμές 1500 ευρώ για θέρμανση, η αντίστοιχη δαπάνη στην Κρήτη θα ήταν το πολύ 300 ευρώ για όλο το χειμώνα.

    Οπότε ας μην δημιουργούμε ειδήσεις εκεί που ουσιαστικά δεν υπάρχουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *