ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν πρέπει να ξεπεράσουν τους 120 βουλευτές μαζί

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία αναθεωρούν τώρα de facto το Σύνταγμα της χώρας, χρησιμοποιώντας το άρθρο 28 του Συντάγματος και την ισχύ που έχουν και οι δύο μαζί, άνω των 180 βουλευτών, προκειμένου να καταστήσουν εσωτερικό Δίκαιο και μάλιστα ανώτερο του ίδιου του Συντάγματος τις συμφωνίες για το PSI και τη δεύτερη δανειακή, με όλα τους τα παρεπόμενα.

Διαδικασίες τυπικής αναθεώρησης του Συντάγματος δεν μπορούν να ξεκινήσουν πριν τα μέσα του 2013. Επομένως η κανονική αναθεώρηση πάει λίγο μακριά. Όσο όμως αργεί η τυπική αναθεώρηση και καθυστερούν να μπουν στο ίδιο το Σύνταγμα οι εντολές της τρόϊκας, μπορεί ανά πάσα στιγμή η ίδια η Βουλή και πάλι με την ψήφο 180 βουλευτών να ακυρώσει όλες αυτές τις συμφωνίες, που θα ψηφιστούν τώρα και να τις κάνει να παύσουν να ισχύουν. Αν π.χ. μετά τις εκλογές προκύψει μια άλλη Βουλή, μέσα στην οποία, οι αντιμνημονιακές δυνάμεις θα συγκεντρώνουν πάνω από 180 βουλευτές, τότε κάλλιστα, αυτή η Βουλή, θα μπορεί να ανατρέψει όλες τις συμφωνίες ή να τις κατεβάσει σε ισχύ απλού νόμου, ο οποίος όμως νόμος τότε, αναγκαστικά θα υπόκειται σε συνταγματικό έλεγχο από τα δικαστήρια.

Εξ αιτίας αυτού του φόβου, οι μεν Γερμανοί ζήτησαν δεσμεύσεις από τα κόμματα, τις οποίες έσπευσαν να δώσουν Παπανδρέου και Σαμαράς, οι δε Φιλανδοί έσπευσαν και πήραν εξασφαλίσεις.

Συμπερασματικά.  Αν εμείς οι πολίτες προσέλθουμε μαζικά στις εκλογές και καταψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε σημείο όμως τέτοιο ώστε και τα δύο αυτά κόμματα να συγκεντρώσουν συνολικά (και τα δύο μαζί), κάτω από 120 βουλευτές, τότε δημιουργείται η κατάλληλη πλειοψηφία των 180+ από τους υπόλοιπους βουλευτές, για την κατάργηση της ξένης επικυριαρχίας. Διαφορετικά, όχι μόνο θα συνεχίσουν να ισχύουν οι πιο πάνω εκβιαστικές συμβάσεις, αλλά επιπλέον θα έχουμε και τυπική αναθεώρηση του Συντάγματος από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για παντοτινή εξαθλίωση..

Όπως αντιλαμβάνεστε όλοι, αυτό θα είναι και το βασικό ερώτημα που θα απευθύνεται προεκλογικά σε όλους τους κομματικούς αρχηγούς, προκειμένου το εκλογικό σώμα να λάβει την δέουσα απόφαση. Προβλέπουμε λοιπόν, ότι οι επόμενες εκλογές θα έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα, με το πιο πάνω ερώτημα και με δίλημμα «μέσα ή έξω από το ευρώ».

Το κατανοούμε ότι αυτό που προτείνουμε είναι απίθανο να συμβεί, τόσο εξ αιτίας της ραγιάδικης νοοτροπίας πολλών συμπολιτών μας, όσο κυρίως. εξ αιτίας του εκλογικού νόμου Παυλόπουλου, ο οποίος δίνει bonus στο πρώτο κόμμα επιπλέον 50 βουλευτών… Άρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα πρέπει να συγκεντρώσουν και οι δύο μαζί κάτω από 70. Δύσκολο… Τα δύο κόμματα εξουσίας τα έχουν προβλέψει όλα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η αλλαγή του Συντάγματος, από Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, που θα τα καταργεί όλα (Σύνταγμα και συμβάσεις), είναι πάντα η καλύτερη λύση και είναι η λύση που τρέμει το πολιτικό σύστημα.

hassapis-peter.blogspot.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *