Οι στρατιωτικοί είναι πολύ ώριμοι για να “φοβόμαστε” τον “συνδικαλισμό” τους

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η επικύρωση της απόφασης της Ολομέλειας του Αρειου Πάγου για το δικαίωμα των στρατιωτικών να δημιουργούν ενώσεις αλλά όχι με τη μορφή σωματείου “μ΄ ότι αυτό συνεπάγεται” ήταν αναμενόμενη.Και γι΄ αυτό πρέπει πρώτα απ΄ όλα να επικρατήσει ψυχραιμία,κυρίως απ΄ όσους δηλώνουν αντίθετοι στην οποιαδήποτε μορφή “ένωσης” ,”ομίλου” ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε,από στρατιωτικούς.

Τα ταμπού δεν είναι ποτέ εύκολο να πέσουν ,πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τις ΕΔ.Όμως πολλές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά τις απόψεις μας και τα ταμπού μας.

Πρώτα απ΄ όλα είναι ξεκάθαρο ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας δεν εισάγει το “συνδικαλισμό” στις ΕΔ. Έτσι κι αλλιώς δεν ήταν αυτό το “αίτημα” των ανθρώπων που δημιούργησαν τον ΣΥΣΜΕΔ και “έτρεξαν” όλα αυτά τα χρόνια -από το 2005- την υπόθεση του Συνδέσμου τους.

Οι “εξετάσεις” που έδωσαν πολλές φορές αυτά τα χρόνια ήταν επιτυχείς.Κανείς δεν μπορεί να τους καταλογίσει ότι “ξέφυγαν” από τα όρια που επιβάλει η στολή που φορούν,ούτε ότι φέρθηκαν ως  συνδικαλιστές.Αντιθέτως,οι παρεμβάσεις τους ,ειδικά το τελευταίο διάστημα που οι στρατιωτικοί δέχονται ανελέητη επίθεση,ήταν χρήσιμες.Γιατί κάποιος έπρεπε να μιλήσει.

Στην Ελλάδα το να μιλάει ένας στρατιωτικός για θέματα που έχουν να κάνουν με τα εργασιακά του θέματα έχει εξομοιωθεί …με προσπάθεια ανατροπής του πολιτεύματος! Κι όποιος τολμήσει να το πράξει “κατακεραυνώνεται” από κάποιο πολιτικό που συνήθως δεν έχει κάνει ούτε τη θητεία του!

Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα πάθαιναν οι πολιτικοί μας αν όπως έγινε πρόσφατα στη Βρετανία,έβγαιναν οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και τους επεσήμαιναν ότι οι περικοπές που κάνουν στην Άμυνα,έχουν επιπτώσεις στην επιχειρησιακή τους λειτουργία! Θα ήταν ένα σοκ γι΄ αυτούς που κόβουν τα πάντα από την Άμυνας,χωρίς να έχουν κοιμηθεί ούτε ένα βράδυ σε στρατόπεδο.

Συνεπώς αν αυτές οι Ενώσεις ή όπως αλλιώς ονομαστούν διατηρήσουν αυτό το ρόλο του “αγωγού” μέσω του οποίου θα ακούγονται οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί του προσωπικού των ΕΔ,δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κάτι για το οποίο θα πρέπει να ανησυχούμε.

Δεν απορρίπτουμε τις ανησυχίες όσων υποστηρίζουν ότι “η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει ανά πάσα στιγμή”.Όμως νομίζουμε ότι όλοι μας πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην ωριμότητα των ανθρώπων που θυσιάζοντας πολλά επέλεξαν να φορέσουν τη στολή και το εθνόσημο.Έχουν αποδείξει την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητά τους.

Ψυχραιμία λοιπόν…

www.onalert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *