Οι δανειστές ζητούν τώρα, ακόμα περισσότερα

Σε βαρύ κλίμα συνεδριάζει το στις 3μμ το υπουργικό συμβούλιο καθώς οι δανειστές εμφανίζονται με νέες απαιτήσεις ακόμα και τώρα μετά την ψήφιση στη Βουλή του νέου προγράμματος. Το υπουργείο Οικονομικών έχει σηκώσει τα χέρια καθώς η τρόικα απορρίπτει συνέχεια τις προτάσεις για την εξοικονόμηση των 300 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι χθες το βράδυ και εν μέσω μεγάλων πιέσεων και παλινωδιών της τρόικα είχαν βρεθεί τα 200 εκατ. με περικοπές σε διάφορα υπουργεία και υπολείπονταν 100 τα οποία η τρόικα ζητά εδώ και τώρα αλλά απορρίπτει τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Συνολικά στην κυβέρνηση υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός καθώς και τα μηνύματα από την ΕΕ και ειδικά τη Γερμανία δεν είναι καλά. Ζητούνται ούτε λίγο ούτε πολύ διαβεβαιώσεις και πέραν του εκλογικού ορίζοντα αγνοώντας ηθελημένα ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα βρίσκεται στα όρια του.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες ο ανασχηματισμός κρίθηκε περιττή πολυτέλεια. Πιθανότατα δεν θα αντικατασταθεί ο Μ. Βορίδης ,ενώ για τους παραιτηθέντες υφυπουργούς δε τίθεται θέμα αφού κρίνεται ότι το αντικείμενο που είχαν καλύπτεται ήδη από άλλους υφυπουργούς ή από τους υπουργούς.

24h.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Οι δανειστές ζητούν τώρα, ακόμα περισσότερα”

  1. Γιατί δεν έρχονται απευθείας σε εμάς για να τους δώσουμε …..να το πώ ; Μπέγκ ; 
    ……να τους δώσουμε ……τ΄αρχίδια μας !!! Εμείς οι όρθιοι έλληνες είμασταν πάντα καλοί σε τέτοιου τυπου εράνους αγάπης .
    Οι άλλοι , οι σκυφτοί “εκπρόσωποι” , λέμε τώρα , δίνουν πάντα κ…λο.
    Ελάτε σε εμάς ρε . Γκελ μπουρντά ! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *