Οικονομική αστυνομία:Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα

Πλήρη αδυναμία της οικονομικής αστυνομίας να προχωρεί σε συλλήψεις φοροφυγάδων και άλλων οικονομικών παραβατών λόγω του μεγάλου όγκου των υποθέσεων και της έλλειψης υποδομης και προσωπικού εξέφρασε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Νίκος Παπαγιαννόπουλος. Η συνάντηση έγινε στον Άρειο Πάγο και ο κ.Παπαγιαννόπουλος ουσιαστικά ζήτησε απο τον εισγαγελέα να αλλάξει η δικασικαία και να αφαιρεθούν οι αρμοδιότητες σύλληψης απο την οικονομική αστυνομία και αυτές να γίνονται από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα. Όπως είπε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις συλλήψεις που πραγματοποιούν οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας γιατί υπάρχει μικρός αριθμός προσωπικού, ενώ οι συλλήψεις για οικονομικά εγκλήματα συνεχώς αυξάνονται.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με ανεπισημα στοιχεία οι δικογραφίες που χειρίστηκαν το Φθινόπωρο που συστάθηκε μέχρι σήμερα οι οικονομικοί εισαγγελείς και διεκπαιρεώθηκαν από τγην οικονομική αστυνομία ξεπερνούν τις 1000. Ετσι ο κ.Παπαγιαννόπουλος ανέφερε ότι βασικός στόχος και βασική απασχόληση της Οικονομικής Αστυνομίας είναι η έρευνα και όχι οι συλλήψεις. Το πρόβλημα επιτείνει, σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ το γεγονός ότι η Οικονομική Αστυνομίας δεν έχει παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορεί να προβαίνει σε συλλήψεις με αποτέλεσμα άνδρες της να φεύγουν από την Αθήνα και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα για να πραγματοποιήσουν συλλήψεις στην περιφέρεια.

Το αίτημα του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ για ανέθεση των σχετικών συλλήψεων στα κατά τόπιυς αστυνομικά τμήματα θα εξετάσει ο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελής (προϊστάμενος των οικονομικών εισαγγελέων) και θα εισηγηθεί στον κ.Τέντε.

planet-greece.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *