ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ: «Εγώ, όταν είμαι άρρωστος, δε θέλω να παίρνω ένα φάρμακο που δεν ξέρω ποιο είναι»!

Ομοβροντία βουλευτών κατακεραυνώνει τον παραλογισμό του νομοσχεδίου που έφερε το υπουργείο Υγείας στη Βουλή -ως εφαρμοστικό νόμο του νέου μνημονίου- και ουσιαστικά αδειάζει τα ράφια των φαρμακείων και νοσοκομείων από τα ποιοτικά ελληνικά φάρμακα, υπέρ των πάμφθηνων εισαγόμενων σκευασμάτων, αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας!

Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, οι βουλευτές έχουν χαρακτηρίσει το νομοθέτημα -που προωθείται με τη διαδικασία του επείγοντος- ως «μαύρη βίβλο» και απαράδεκτη ρύθμιση, αφού -ουσιαστικά- θα έχει συνέπεια να ταΐζουν εμάς και τα παιδιά μας φάρμακα που παράγονται στο Μπαγκλαντές, στην Ινδία και στο Πακιστάν, φάρμακα που συχνά έχουν θεωρηθεί ύποπτα ακόμη και για σοβαρές παρενέργειες. Μόνο κριτήριο για τη χορήγηση ενός φαρμάκου θα είναι η πιο φθηνή τιμή και η ύπαρξη της δραστικής ουσίας, άσχετα με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, εξέλιξη που νομοτελειακά οδηγεί σε λουκέτο τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες παράγουν επώνυμα και υψηλής ποιότητας φάρμακα.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Κιλκίς του ΛΑΟΣ, Κωνσταντίνος Κιλτίδης -ολοκληρώνοντας την ομιλία του και τις εργασίες της επιτροπής- μίλησε για νομοθέτημα-«μαύρη βίβλο». Αναφέρθηκε, χαρακτηριστικά στην περίπτωση της Ιταλίας, όπου θεσπίστηκε ανάλογη ρύθμιση για τη δραστική ουσία, η οποία κατέπεσε στη συνέχεια στη Δικαιοσύνη, αφού κρίθηκε ξεκάθαρα ότι «είναι διαφορετικό πράγμα η δραστική ουσία και διαφορετικό το ίδιο το φάρμακο». Ο κ. Κιλτίδης αναρωτήθηκε γιατί η Ελλάδα δεν παίρνει επιτέλους τα μαθήματα από εκείνους που έχουν προηγηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι, με το συγκεκριμένο νομοθέτημα, μένουν στο δρόμο 5.000 οικογένειες Ελλήνων εργαζομένων στη φαρμακοβιομηχανία.

Από την πλευρά της, η βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Περλεπέ, τόνισε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δημιουργεί καρτέλ μεγαλοεισαγωγέων, εις βάρος της αξιόλογης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους. Η ίδια επισήμανε ότι έχει παρατηρηθεί τα φάρμακα που πλέον θα κατακλύσουν τα ελληνικά φαρμακεία και νοσοκομεία συχνά να μην έχουν τη ίδια δράση -και, άρα, να μην αντιμετωπίζουν την ασθένεια- ή και να παρουσιάζουν σοβαρές παρενέργειες. «Εγώ, προσωπικά, σαν άρρωστη δεν θέλω να παίρνω ένα φάρμακο που δεν θα ξέρω ποιο είναι», υπογράμμισε η κυρία Περλεπέ.

www.newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *