Μυτιλήνη: “στο σφυρί” 4 ακίνητα για χρέη στην εφορία

– «Ρυθμίστε τις οφειλές σας γιατί έχουμε εντολές για αναγκαστική είσπραξη χρών άνω των 300 ευρώ», προειδοποιεί τους επιχειρηματίες ο Διευθυντής της Εφορίας Π. Μπαρούτης.

Σε πραγματικό “σαφάρι” για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών έχουν επιδοθεί οι οικονομικές υπηρεσίες της περιοχής μας και μάλιστα όσοι χρωστούν στην Εφορία βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με διαδικασίες – εξπρές για την αναγκαστική είσπραξη από το κράτος.

Μόλις τις προηγούμενες ημέρες τα “Νέα της Λέσβου” έγραψαν για τους 3 πρώτους πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων γνωστών επιχειρηματιών της Λέσβου για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο. Υπενθυμίζουμε ότι η μία από αυτές τις τρεις περιπτώσεις αφορά μέλος Ομορρύθμου Εταιρείας και το ακίνητο “βγαίνει στο σφυρί” για μεγάλο χρέος που φτάνει τις 946.000 ευρώ. Οι άλλοι δύο πλειστηριασμοί αφορούν Ατομικές Επιχειρήσεις (γνωστοί επιχειρηματίες και αυτοί) για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 150.000 ευρώ στη μία περίπτωση και 18.000 ευρώ στην άλλη!

Όπως είχε γράψει η εφημερίδα μας, πρόκειται για επιχειρηματίες που είχαν κληθεί να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και δεν το έπραξαν, με συνέπεια να προχωρήσει η Εφορία στη δέσμευση των ακινήτων τους παρέχοντάς τους εκ νέου εύλογο χρονικό διάστημα για να καλύψουν τις οφειλές τους, χωρίς αυτό όμως να συμβεί.

Άλλοι τέσσερις

Ωστόσο πριν καλά – καλά προλάβει να “στεγνώσει το μελάνι” του ρεπορτάζ μας η Εφορία Μυτιλήνης προχωρά σε άλλους 4 πλειστηριασμούς ακινήτων, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι να γίνουν μέσα στον Απρίλιο. Έχει σημασία να αναφέρουμε πως οι 3 από τις 4 αυτές περιπτώσεις δεν αφορούν μεγάλα ποσά οφειλών και συγκεκριμένα, τα ακίνητα “βγαίνουν στο σφυρί” για χρέη 9.088,46 ευρώ, 11.992,94 ευρώ και 17.681 ευρώ.

Στην τελευταία περίπτωση προγραμματίζεται πλειστηριασμός αγροτεμαχίου για σχετικά μεγάλο ύψος οφειλών και συγκεκριμένα 149.449.31 ευρώ κατά γνωστής επιχείρησης της Βόρειας Λέσβου, που δραστηριοποιείται στην μεταποίηση κτηνοτροφικών προϊόντων.

Οι κατευθύνσεις που δίνει πλέον το Υπουργείο Οικονομικών από την Αθήνα στις τοπικές οικονομικές υπηρεσίες παραπέμπουν σε είσπραξη με κάθε μέσο των χρωστούμενων προς την Εφορία, καθώς το κράτος επείγεται να “βάλει ρευστό” στα ταμεία του από οφειλές που εκκρεμούν εδώ και χρόνια χωρίς να ρυθμίζονται (κυρίως από επιχειρηματίες και επαγγελματίες φορολογούμενους).

Για τα μικρότερα χρέη, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Οικονομικών, θα ανοίγουν ακόμα και οι τραπεζικοί λογαριασμοί για τους οποίους επί του παρόντος δεν προβλέπεται όριο προστασίας όταν πρόκειται για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από την Εφορία.

Ο Παναγιώτης Μπαρούτης

Μιλώντας στα “Νέα της Λέσβου” ο Διευθυντής της Εφορίας Μυτιλήνης, Παναγιώτης Μπαρούτης απηύθυνε έκκληση προς τους φορολογούμενους, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, να σπεύσουν στις οικονομικές υπηρεσίες ώστε να γίνει ρύθμιση. «Οι οδηγίες που έχουμε από το Υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα αναφέρουν για αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών για ποσά άνω των 300 ευρώ. Υπ’ αυτήν την έννοια θεωρώ ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο για όσους συμπατριώτες μας έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και θα πρέπει άμεσα να έρθουν σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες μας ώστε να προχωρήσουν σε ρύθμιση».

Να σημειωθεί ότι στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν πλέον και οι μισθοί, συντάξεις και τα ασφαλιστικά βοηθήματα για κατάσχεση του 25% μέχρι του ορίου των 1.000 ευρώ ανά φορολογούμενο και για χρέη που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ προς την Εφορία.

Τέλος, ποινικές διώξεις προβλέπεται να ασκούνται εφόσον η οφειλή, συμπεριλαμβανομένων τόκων ή προσαυξήσεων, ξεπερνά τα 5.000 ευρώ!

lesvosnews.net

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Μυτιλήνη: “στο σφυρί” 4 ακίνητα για χρέη στην εφορία”

  1. Αρπαξτε οσο μπορειτε!  Ρημαξτε οσο μπορειτε!  “Μαδηστε” μας οσο το δυνατον περισσοτερο!

    Και τρεξτε!  Οσο πιο πολυ μπορειτε!  Οσο πιο μακρυα γινεται!

    Και  αν γλυτωσετε χαλαλι σας!

    ΑΝ!!!!

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *