Κρήτη: ”Φουσκωμένοι” οι λογαριασμοί των γιατρών που χορηγούσαν ”μαϊμού” αναρρωτικές!

Στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών αλλά και των θυρίδων των γιατρών, που σύμφωνα με ελεγκτές του ΙΚΑ φέρονται να χορηγούσαν αναρρωτικές άδειες με τα… τσουβάλια, προχώρησε το ΣΔΟΕ Κρήτης.

Το εντυπωσιακό στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι το ΣΔΟΕ βρέθηκε ένα βήμα μπροστά από την εσωτερική έρευνα που διενήργησαν οι ελεγκτές του ιδρύματος με δεδομένο ότι στελέχη της υπηρεσίας είχαν ανοίξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των γιατρών από τον περασμένο Μάιο.

Όπως αποκαλύπτει στην τοπική εφημερίδα “Πατρίδα” ο διευθυντής του ΣΔΟΕ, Στέλιος Λαντζουράκης, τον Μάιο του 2011 περιήλθε στην υπηρεσία τους πληροφορία που αφορούσε γιατρούς, οι οποίοι τώρα ελέγχονται για την υπόθεση των αναρρωτικών αδειών. Η πληροφορία αξιολογήθηκε ως σοβαρή και έτσι η υπηρεσία προχώρησε άμεσα σε όλες τις διαδικασίες ανοίγματος των τραπεζικών τους λογαριασμών εν αγνοία των δικαιούχων αλλά και της διοίκησης του ΙΚΑ.

Αυτό έγινε γιατί έπρεπε, όπως επισημαίνεται, να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες μέχρι να έρθουν οι απαραίτητες απαντήσεις των λογαριασμών και να ελεγχθούν οι κινήσεις τους. Με την δημοσιοποίηση της υπόθεσης από την πλευρά της διοίκησης του ΙΚΑ και την παραπομπή της υπόθεσης στη δικαιοσύνη, το ΣΔΟΕ προχώρησε άμεσα στο “μπλοκάρισμα” των λογαριασμών των ελεγχόμενων γιατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, έχουν εντοπιστεί τεράστια χρηματικά ποσά αλλά και ονόματα καταθετών. Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκινάει, οι ελεγχόμενοι γιατροί θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων και να δικαιολογήσουν πώς τα απέκτησαν. Επίσης θα κληθούν να καταθέσουν και τα ονόματα, τα οποία εμφανίζονται να καταθέτουν χρήματα σε τακτά χρονικά διαστήματα στους προαναφερόμενους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ αρκετά από τα ονόματα αυτά εμφανίζονται περισσότερες από μία φορά να καταθέτουν ποσά, ενώ το ύψος των χρημάτων που κατέθεταν κυμαίνεται περίπου στα 200 ευρώ.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *