Κλείνουν τα παράθυρα ατιμωρησίας του άρθρου 99

Η εντολή είναι σαφής όσο και κατηγορηματική. Προέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, απ το γραφείο του ίδιου του οικονομικού εισαγγελέα, ο οποίος έχει ζητήσει άμεσα ρύθμιση με την οποία θα κλείσουν όλα τα «παράθυρα» του νόμου που επιτρέπουν σε διάφορους επιτήδειους να αξιοποιούν το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, ως καταφύγιο από τις επιπτώσεις των πράξεων τους.

Όπως έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, κυρίως από την πλευρά του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιχειρηματίες που επιδιώκουν να καταφύγουν στις «υπηρεσίες» του άρθρου 99 όχι για να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους παρέχει για να διασώσουν τις εταιρίες τους από την πτώχευση, αλλά για να καλυφθούν οι ίδιοι από τις κυρώσεις του ποινικού κώδικα.

Διότι με ρύθμιση που πέρασε σε ανύποπτο χρόνο (και συγκεκριμένα τον περασμένο Σεπτέμβριο), παρέχεται η ευκαιρία σε όσους έχουν ενταχθεί στο 99 να αποφύγουν όλες τις κυρώσεις που συνεπάγονταν φορολογικές, ασφαλιστικές και άλλες παρατυπίες που είχαν διαπράξει.

Όπως είναι φυσικό, το γεγονός έχει εξοργίσει τον οικονομικό εισαγγελέα, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, οι οποίες κάνουν λόγο για καθεστώς ανισομέριας, αφού οι «τυχεροί» γλιτώνουν τις επιπτώσεις των πράξεων τους, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι δίνουν καθημερινό αγώνα για να επιβιώσουν. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, προωθείται άμεσα νέα ρύθμιση, με την οποία θα καταργούνται όλες οι παραπάνω «ωφέλειες» και θα επανέρχεται η κατάσταση στην προτέρα σωστή θέση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς, κοινή είναι η αίσθηση ότι αυτή η κατάσταση δεν θα μπορεί να διαιωνίζεται για πολύ καιρό ακόμα.

dhmosiogr.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *