Κατάσχεση μισθών αν δεν πληρωθεί το τέλος ακινήτων

Ακόμα και με κατάσχεση μισθών και συντάξεων θα απειλούνται όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων αρνούνται να πληρώσουν το γνωστό τέλος, μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Αυτό αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες ότι επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ως ύστατο μέτρο συμμόρφωσης των φορολογουμένων στην εφαρμογή του….
μέτρου.

Η υιοθέτηση του κρίνεται απαραίτητη μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση του συγκεκριμένου φόρου αλλά και από την κίνηση στην οποία προέβησαν αρκετοί ιδιοκτήτες όλες τις προηγούμενες εβδομάδες να …σταματήσουν ιδία βουλήσει την ηλεκτροδότηση ακινήτων τους.

Κατ αυτόν τον τρόπο επιχείρησαν να αποφύγουν το τέλος, αφού, από τη στιγμή που δεν θα παίρνουν τιμολόγιο της ΔΕΗ, δεν θα μπορούν και να φορολογηθούν.
Το γεγονός, από κάποια στιγμή κι έπειτα, άρχισε να παίρνει διαστάσεις φαινομένου, γι αυτό και στο υπουργείο Οικονομικών σκέπτονται αντίμετρα.

Και μεταξύ αυτών, ψηλά – ψηλά στη σχετική λίστα φέρεται να είναι κι αυτό το οποίο προβλέπει την κατάσχεση μισθών. Γενικότερα, πάντως, η τακτική της φορολόγησης στην «πηγή» κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στο οικονομικό επιτελείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *