Η φτώχεια απειλεί τους Έλληνες

Σοκάρουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για την φτώχεια και την ανεργία στην Ελλάδα.

Ο εκρηκτικός συνδυασμός που σπρώχνει χιλιάδες συμπολίτες μας στα συσσίτια.
Πρώτα θύματα τα παιδιά

Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες πέφτουν στα δίχτυα της φτώχειας, με τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών να προκαλούν τρόμο.

Ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται στα συσσίτια της εκκλησίας για να επιβιώσουν.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιεύει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", ο αριθμός των ανέργων για το τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος του 2011 έφτασε τους 810.821, σημειώνοντας αύξηση του ύψους 4,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010.

Παράλληλα, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων για το μήνα Σεπτέμβριο είναι κατά 18,4% μεγαλύτερος απ' ό,τι ήταν το Σεπτέμβριο του 2010, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι ανάμεσά τους, αγγίζουν το 37%!
Το αποτέλεσμα είναι το ποσοστό του πληθυσμού που απειλείται με φτώχεια να ξεπερνά το 20% και να αυξάνεται στο 23,7% για τα παιδιά έως 17 ετών.

Μάλιστα, η τελευταία έκθεση της Eurostat που βασίζεται στα στοιχεία περασμένων ετών και όχι του 2011, φέρνει την Ελλάδα στην τέταρτη θέση της λίστας για τον κίνδυνο φτώχειας μετά τις Λετονία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Τα στοιχεία, προκαλούν τρόμο, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει νέα μέτρα που θα προκαλέσουν περαιτέρω μείωση εισοδημάτων, την ώρα που η Ελλάδα απειλείται με πτώχευση.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *