Η μισθοδοσία της ανέχειας και της φτώχειας

Κρύος ιδρώτας διαπέρασε τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στο Δήμο Βύρωνα, όπως και σε όλους τους Δήμους της χώρας, όταν αντίκρισαν το χαρτί της μισθοδοσίας του Β΄ δεκαπενθημέρου και είδαν ο μισθός τους να ανέρχεται από 4 μέχρι 380 ευρώ. Η μισθοδοσία αυτή είναι αποτέλεσμα της μείωσης του μισθού που φτάνει μέχρι και τα 565 ευρώ το μήνα με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου που επέβαλε η εξουσία και των κρατήσεων για δάνεια που…
έχουν οι εργαζόμενοι. Τα συναισθήματα των εργαζόμενων γίνονται αντιληπτά από τον καθένα, αγανάκτηση, μίσος, κατήφεια, απογοήτευση, αδιέξοδος.

Την ίδια στιγμή τα Μ.Μ.Ε ενημέρωναν την κοινή γνώμη ότι ο μισθός του Προέδρου της Δημοκρατίας φτάνει τις 85.000 ευρώ το χρόνο, του πρωθυπουργού 110.000 ευρώ το χρόνο και ο μισθός του κάθε βουλευτή ξεπερνά τις 7.000 ευρώ το μήνα. Όταν 199 από αυτούς τους 300 εθνοπατέρες ψήφισαν την περασμένη Κυριακή ο μισθός στον ιδιωτικό τομέα να κατεβεί στα 580 ευρώ το μήνα μεικτά και για τους νέους έως 25 χρονών στα 510 ευρώ. Στόχο έχουν να επιβάλλουν μισθούς Βουλγαρίας για να προσελκύσουν επενδυτές με πολύ φθηνό εργατικό δυναμικό, φτιάχνοντας ένα καθεστώς με εργαζόμενους δίχως δικαιώματα και εργοδότες δίχως υποχρεώσεις.

Οι πολιτικοί που επέλεξαν να μας βάλουν στο Δ.Ν.Τ., στο μνημόνιο και τώρα ψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση διαπράττουν έγκλημα σε βάρος του εργαζόμενου λαού και της χώρας. Έχουν κηρύξει κοινωνικό, οικονομικό πόλεμο σε βάρος του ελληνικού λαού, για να σώσουν δήθεν τη χώρα στο όνομα της ευρωπαϊκής προοπτικής.

Αρκετά ψέματα μας είπαν μέχρι τώρα όλοι αυτοί που ασκούν εξουσία, δεν μπορούν όμως να μας κοροϊδεύουν για πάντα. Η οργή και η αγανάκτηση του λαού μπορεί να γίνει τσουνάμι ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής τους. Όλοι και αυτή την ΚΥΡΙΑΚΗ 19/2 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, πιο δυναμικά πιο μαζικά. Δε δικαιούται να απουσιάζει κανείς από αυτό τον ιστορικό αγώνα για τη σωτηρία του λαού και της χώρας.

Όλοι στους δρόμους. Ενωμένοι, μπορούμε να τους διώξουμε. Δεν φοβόμαστε. ΜΑΤ, ΒΙΑ, ΧΗΜΙΚΑ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ δεν είναι ικανά να σταματήσουν την οργή του λαού που τελικά θα τους ανατρέψει και θα ξαναγεννήσει την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

Παναγιωτόπουλος Χρήστος. Εργαζόμενος στο Δήμο Βύρωνα
Μέλος του Δ. Σ του σωματείου και της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Παρέμβασης.
Βύρωνας 16/ 2 / 2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *