Επιστροφές χρημάτων από τράπεζες

γράφει ο Begar

Έχει παρατηρηθεί ότι το τελευταίο διάστημα, οι τράπεζες, κατόπιν αιτήματος κάποιων πελατών, σπεύδουν αμέσως να επιστρέψουν χρήματα, τα οποία είχαν παρακρατήσει παράνομα, με διάφορες δικαιολογίες.

Πριν από λίγες μέρες είχα παρόμοια συζήτηση με συγγενικό μου πρόσωπο, που γεμάτο ικανοποίηση μου εξιστορούσε πως η τράπεζα “φοβήθηκε” μετά από επιστολή του και του επέστρεψε καμιά 200αριά ευρώ, από προμήθειες ΑΤΜ, που του είχε παρακρατήσει, όταν έκανε αναλήψεις με πιστωτική.

Σήμερα, μέλος του blog μας έστειλε και σχετική επιστολή, που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι, πάντα κατά την άποψή μου, είναι λάθος να ζητάμε από τις τράπεζες να μας επιστρέψουν αυτά τα ποσά, που παρανόμως μας κρατήθηκαν. Με 100 και 200 ευρώ, δεν πρόκειται να σωθούμε. Απεναντίας, η επιστροφή αυτών των ποσών, διευκολύνει την τράπεζα. Πως;

Σκεφθείτε, ότι οι τράπεζες από μόνες τους, δεν επιστρέφουν σε κανέναν τίποτα. αν το έκαναν, θα χρειαζόταν μεγάλα ποσά. Τι κάνουν λοιπόν; Επιστρέφουν αυτά τα ποσά μόνο σε όσους “ψαγμένους” το ζητήσουν, δηλ. ένα πολύ μικρό αριθμό πελατών.

Έτσι, από τη μία, η τράπεζα πετυχαίνει να βγάλει το σκασμό ο “ψαγμένος” πελάτης και να μη της δημιουργεί προβλήματα και ενδεχομένως να την διαφημίσει και θετικά προς τρίτους. Από την άλλη, αφαιρεί από τον πελάτη ένα σημαντικό όπλο, αν τα πράγματα φτάσουν στο δικαστήριο.

Διότι, όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, ακόμα και αυτές οι παράνομες χρεώσεις, υπό προϋποθέσεις, μπορούν να αποτελέσουν ισχυρό επιχείρημα για ανακοπή διαταγής πληρωμής, σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής των οφειλών της πιστωτικής κάρτας, δηλαδή ένα συν στα χέρια ενός ικανού δικηγόρου.

Καταλάβατε τώρα;

daneiakartes.info

6 σχόλια σχετικά με το “Επιστροφές χρημάτων από τράπεζες”

  1.  Σωστός ο παίκτης!
      Επίσης, μην προβείτε σε καμμία απολύτως ρύθμιση. Υψηλότατο τραπεζικό στέλεχος στα κεντρικά χορήγησης δανείων επαχθούς ιδρύματος, είπε σε συγγενικό μου πρόσωπο, που σκόπευε να προβεί σε ρύθμιση, να περιμένει, διότι οσονούπω επίκεινται γενναία κουρέματα. Δεν είναι τυχαία άλλωστε, όλη αυτή η παραφιλολογία, των τελευταίων ημερών. Καπνός χωρίς φωτιά …

  2. Παρολα αυτα το αναμενομενο κουρεμα μπορει να ειναι και το τυρι.
    Και επειδη περιμενω τις εκλογες οχι για τις εκλογες αλλα για την προεκλογικη περιοδο.
    Ειμαι περιεγος να ακουσω τωρα τι προεκλογικες παπαριες θα πουνε τα δυο κοματα.
    Ποιος θα βγη σε μπαλκονι να μιληση.
    Και που να γινη και κανενα. ντιμπειτ.
    Και το τυρι θα το φυλαξουνε να μας το πασαρουνε σαν προεκλογικη δεσμευση.
    Ε ρε γλεντια.
     

  3. Να ‘σαι καλά. Να το διαβάζουμε και να προβληματιζόμαστε. Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουν τα βαμπίρ οτιδήποτε παρ’ εκτός για να γλυτώσουν κάτι μεγαλύτερο; Είδες η 233;

  4. Εγω θα συμπληρωσω:

    Η παρανομη χ χρεωση του χ ποσου το 2002 ή το 2003, δεν εχει σημασια εν ολιγοις το ποτε, σημασια εχει οτι το χ ποσο προστεθηκε στο κεφαλαιο και σαν κεφαλαιο τοκιζεται και τοκιζεται μεχρι εξοφλησεως του λογαρισμου, δηλαδη αποπληρωμη.

    Ετσι αν εμενα μου χρεωσαν 100 ευρω εξοδα ας πουμε αναληψης το 2004, μεχρι σημερα τι τοκοι εχουν χρεωθει.

    Αρα δεν μου χρωσταει μονο εκατο η τραπεζα.  Μου χρωσταει και τις επιπλεον χρεωσεις που εγιναν. 

    Γιατι βασει αυτων των χρεωσεων εγω πληρωνα μηνιαια δοση.

    Αν σκεφτειτε οτι αυτη η δουλεια γινοτανε χρονια, μπορειτε να αντιληφθειτε ποσο διαφορετικο ποσο ειναι το οφειλομενο, απο το αρχικο κατοσταρικο?

    Ε!  για 100 ευρω, δεν γινω “γυφτισσα”!  Θα προτιμησω να παρω περισσοτερα μεσω του δικηγορου  μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *