Γιατί εξαφανίστηκε το «νέο Σχέδιο Μάρσαλ» που υποσχέθηκε ΕΕ;

«Η Ελλάδα έκανε το χρέος της. Το περίφημο »νέο Σχέδιο Μάρσαλ (Marshall Plan)» τί απέγινε;». Σε αυτή την φράση συμπυκνώνεται η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γ.Παπανικολάου ο οποίος στο πλαίσιο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο επανέφερε το θέμα της πρότασης του νέου Σχέδιου Μάρσαλ (Marshall Plan) για την Ελλάδα που τέθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 21 Ιουλίου 2011.

«Η Ελληνική Βουλή πριν από δύο μέρες έκανε το χρέος της και με το παραπάνω. Ψήφισε την νέα συμφωνία, γνωρίζοντας ότι επιβάλλει σκληρά μέτρα λιτότητας και νέες, άγριες περικοπές σε ένα λαό που ήδη υποφέρει βαθιά.

Μετά από την Συμφωνία αυτή, το ερώτημα είναι το εξής: Οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο, το Παρίσι, τί πρόκειται να κάνουν;» και συνέχισε: «Και δεν μιλάμε για τα δάνεια που ήρθαν και αυτά που θα έρθουν – αυτά είναι χρήματα που θα γυρίσουν πίσω και μάλιστα με τόκο. Αναφερόμαστε στο περίφημο Marshall Plan, που στις 21 Ιουλίου στη Σύνοδο Κορυφής μπήκε στο κείμενο συμφωνίας και μετά από λίγες ώρες εξαφανίστηκε», είπε..  Περιττό να πούμε ότι ο παριστάμενος Επίτροπος για θέματα Αγοράς και Υπηρεσιών κ. Μ. Μπαρνιέ αν και απέφυγε τον …σκόπελο του Μάρσαλ είπε : «Προσωπικά πιστεύω ότι δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για λιτότητα, εποπτεία. Δεν μπορεί να μιλάμε με περιοριστικούς όρους ακόμα και αν αυτοί είναι αναγκαίοι. Πρέπει να μιλάμε και για ανάπτυξη. Αυτό ισχύει και για την  Ελλάδα και για τις υπόλοιπες χώρες».

www.prionokordela.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *