Βόμβα στο Δημόσιο – Το πρωτοδικείο δικαίωσε τους stagiers

Μετά από πολύμηνο δικαστικό αγώνα, όπως όλα δείχνουν δικαιώθηκαν οι stagiers, μιας και το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση υπέρ των εργαζομένων. Έκρινε οτι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και γι’ αυτό οι συμβάσεις τους πρέπει να μετατραπούν σε εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Παράλληλα, έγινε δεκτό και το αίτημα αναδρομικής καταβολής των νόμιμων αποδοχών που έπρεπε να εισπράττουν αυτό το διάστημα. Η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή, και έτσι επιτρέπεται η επιστροφή στις εργασίες τους και την άμεση είσπραξη των οφειλομένων…

Κοινώς, βγάζει καπνούς ήδη η τρόικα που μάλλον δεν τα είχε υπολογίσει αυτά…

www.prionokordela.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Βόμβα στο Δημόσιο – Το πρωτοδικείο δικαίωσε τους stagiers”

  1. Xλωμό το βλέπω να επιστρέψουν στις εργασίες τους τη στιγμή που ετοιμάζεται να γινει μεγάλο πακέτο απολύσεων στο δημόσιο.Γνωρίζω πάντος δύο που όταν χώθηκαν στο ικα απο τον δικό τους όπως είπαν(επι ΝΔ τότε)ήξεραν πώς δεν θα ήταν κάτι μόνιμο ,καθώς και τις αμοιβές τους.Και οι δύο του τριτατατάξιου γυμνασίου.Έριξαν όμως καθομολογίαν τους πολύ χρήμα για να βγει ο δικός τους(έγινε και υπουργός μάλιστα-είχε πολλούς ψήφους απο τους χωμένους στα stage).

    1. Αγαπητη athanasia εχεις ακουσει μια ατακα του Βουτσα σε μια παληα ελληνικη ταινια:

      Το θεμα ειναι να τρυπωξω!  Ετσι και τρυπωξω αντε με ξετρυπωξεις! 

      Εχει απολυτα δικιο οσο αφορα την συμβασης και την προσληψη στο δημοσιο.  Ολοι το ξερανε οτι ειναι προσωρινη δουλεια!
      Κανεις τους ομως δεν “μπηκε” με αυτο το σκεπτικο.  ολοι μπηκαν με το σκεπτικο του Βουτσα!
      Σε διαβεβαιω δεν ειναι θεμα ενος υπουργου.  Ειναι συνολικο επιτευγα των πολιτικων, με τετοιες συμβασεις, ωστε να τους διωχνουν και αυτοι να μην “φευγουν”! 

      Τυχαινει να γνωριζω απο πρωτο χερι, οτι δεν οι πρωτοι συμβασιουχοι, που δικαιωνονται.  Εχουν δικαιωθει και πολλες εκατονταδες πριν απο αυτους.

      Ανθρωποι οι οποιοι οταν τελεσιδικησαν οι υποθεσεις τους και δικαιωθηκαν ηδη ειχαν βρει αλλες δουλειες και ειχαν και τους μισθους τους.  ΟΜΩΣ  και πισω στις υπηρεσιες τους πηγαν και αναδρομικα τις αμοιβες τους εισεπραξαν και κανενα δεν απασχολησε οτι ουσιαστικα διπλοπληρωθηκαν.

      Αρα μην το βλεπεις καθολου χλωμο.  Μην ξεχνας:  Οδεν μονιμοτερο  του προσωρινου!

      Προσωπικη μου φιλη, αποφοιτη δημοτικου, (παντρευτηκε πολυ μικρη), προσεληφθη ως καθαριστρια σε καποιο ΙΚΑ, μεσα σε ενα χρονο πηγε στην γραμματεια, και επειδη ειχε και δυο παιδακια, βγηκε στην συνταξη νωρις με το βαθμο της διευθυντριας!
      Εννοειτε οτι ειχε συμπληρωσει τα απαιτουμενα χρονια υπηρεσιας.
      Κανεις ποτε δεν εμαθε τα μαθησιακα της προσοντα!  
      Κατα την γνωμη μου απο τα λιγα ατομα που μπηκαν στο Δημοσιο με απολυτη αναγκη εργασιας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *