Βρετανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα κούρεψε το γερμανικό χρέος το 1953

τήριξη στην Ελλάδα – επικρίσεις στη Γερμανία, είναι το στίγμα του  βρετανικού τύπου σήμερα: Η Γερμανία έχει ιστορική υποχρέωση να στηρίξει την Ελλάδα, υπογραμμίζει π.χ. η Daily Τelegraph ανατρέχοντας στη συμφωνία κουρέματος του γερμανικού χρέους το 1953, συμφωνία που υπέγραψε τότε και η ισοπεδωμένη από τους ναζί Ελλάδα.

Ήταν μια συμφωνία που επέτρεψε στη Γερμανία να ανακάμψει, υποστηρίζει η συντηρητική βρετανική εφημερίδα, η οποία επιπλέον μέμφεται το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για την αγενή, όπως τη χαρακτηρίζει, παρέμβασή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στην Αθήνα.

«Αν το Βερολίνο πιστεύει ότι θα βγει αλώβητο από αυτή τη δίνη είναι οικτρά γελασμένο», επισημαίνει εξάλλου η Guardia,n υπογραμμίζοντας ότι «η κρίση στην ευρωζώνη έχει συσσωρεύσει για τη Γερμανία χρέη δίχως να επιλύσει ουσιαστικά τίποτα».

Η γερμανική οικονομία τα τελευταία 20 χρόνια βασίστηκε στη λεηλασία των άλλων οικονομιών της Ευρώπης», επισημαίνει η Daily Mail.  «Η Ευρώπη επιβάλλεται να επανεξετάσει την πολιτική της», υπογραμμίζει άρθρο των Financial Τimes, καθώς ακόμα κι αν το νέο μνημόνιο πετύχει τους στόχους, που είναι ο εκσυγχρονισμός των δομών του ελληνικού κράτους, το χρέος θα διατηρηθεί σε μη βιώσιμα επίπεδα».

www.prionokordela.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Βρετανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα κούρεψε το γερμανικό χρέος το 1953”

  1. Τώρα που μπάλα έχει αρχίσει να παίζει και σε άλλα γήπεδα και αφού υπογράψαμε και το αγγλικό δίκαιο και οι οίκοι αξιολόγησης ετοιμάζονται να υποβαθμίσουν θυμηθήκαν και τη γελάδα και τα 20 χρόνια της Γερμανίας της παπαρούνας και το 1953 αυτό που ξέχασαν είναι ότι πίσω από τα νούμερα υπάρχει πόνος ανθρώπινος πόνος και δράματα.
     
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *