Βουρκώσαμε με τον μισθό του Παπαδήμου, αλλά τι γίνεται με τις συντάξεις του;

O λαϊκισμός έχει και κάποια όρια σ’ αυτό τον τόπο, γι’ αυτό και οι τυχαίες αποκαλύψεις σχετικά με το μισθό του κ. Παπαδήμου προκαλούν γέλιο. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα εφημερίδων, σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου ο Έλληνας πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την πρωθυπουργία απαρνήθηκε το μισθό του. Δεν πληρώνεται δηλαδή για τις υπηρεσίες του και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, αυτή του την κίνηση δεν τη γνώριζαν ούτε οι στενοί του συνεργάτες.

Τώρα τι να πούμε εμείς; Να βουρκώσουμε για τη θυσία του κ. Παπαδήμου; Ή μήπως μας στέλνει το μήνυμα να απαρνηθούμε κι εμείς το λιγοστό μισθό μας για να σωθεί η πατρίδα;

Και για να έχουμε καλό ερώτημα; Πώς ζει ο κ. Παπαδήμος; Πόσες συντάξεις παίρνει; Διότι, είναι εύκολο να απαρνηθεί το μισθό σου αν παίρνεις μερικές χιλιάδες ευρώ από προηγούμενες εργασίες σου, την ίδια στιγμή που ο ίδιος αποφασίζεις για το τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις.

Απ’ ότι πληροφορούμαστε, ο κ. Παπαδήμος είχε κρατήσει επί 13 χρόνια τη θέση του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά δεν πατούσε ποτέ στα έδρανα διότι ήταν στην ΕΚΤ. Αποφάσισε πέρυσι να αφήσει την έδρα και να πάρει τη σύνταξή του.

Να φανταστούμε ότι θα απαρνηθεί και αυτή και τις συντάξεις του από τις άλλες υπηρεσίες του στην Τράπεζα της Ελλάδος ή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα;

Φτάνει λοιπόν πια αυτά τα δήθεν των πολιτικών που απαρνούνται το μισθό τους για την Ελλάδα. Επικοινωνιακά κόλπα περασμένων εποχών που δε χρειάζεται να «διαρρέονται». Ο κόσμος καταλαβαίνει πλέον τι παίζεται.

www.antinews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *