Βγάζουν τα ΙΧ στη Βουλγαρία για να γλιτώσουν τέλη και τεκμήρια

Αντιμέτωπο με το …αθάνατο ελληνικό δαιμόνιο καλείται να έρθει για μια ακόμη φορά το ΣΔΟΕ. Αυτή τη φορά, πρέπει να εντοπίσει ποια από τα πολυτελή ΙΧ που κυκλοφορούν στους δρόμους της βορείου Ελλάδας με ξένες πινακίδες (κυρίως Βουλγαρίας) είναι μαϊμού και βαφτίστηκαν βουλγάρικα μόνο και μόνο για λόγους φοροαποφυγής.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, έχουν εντοπίσει περιπτώσεις φορολογουμένων οι οποίοι προχώρησαν στη σύσταση εταιρείας με έδρα στη Βουλγαρία μόνο και μόνο για να μεταβιβάσουν σε αυτή το πολυτελές ΙΧ τους. Με αυτή την κίνηση, εκτιμούν ότι μπορούν να κυκλοφορούν το αυτοκίνητο στην Ελλάδα χωρίς όμως να πληρώνουν ούτε τα υψηλά τεκμήρια που προβλέπει η νομοθεσία για τα ΙΧ μεγάλου κυβισμού και χωρίς να επιβαρύνονται με τεκμήρια (τα οποία ειδικά για φέτος θα είναι αυξημένα τουλάχιστον κατά 40%).

Στο στόχαστρο έχουν ήδη μπει –και σε συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές- εταιρείες με έδρα στη Βουλγαρία οι οποίες εμφανίζουν ως μοναδικό περιουσιακό στοιχείο το αυτοκίνητο.

Το έργο των ελεγκτικών αρχών δεν είναι καθόλου εύκολο. Δεν είναι παράνομο να κυκλοφορεί στην Ελλάδα ένα αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες. Έτσι, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα πρέπει να αποδείξουν ότι το ΙΧ ανήκει σε κάτοικο Ελλάδας. Δηλαδή, θα πρέπει να εντοπιστεί η ταυτότητα του φυσικού προσώπου που κρύβεται πίσω από την βουλγαρική εταιρεία και στη συνέχεια να διαπιστωθεί ο τόπος κατοικίας του.

Βέβαια το φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο στην βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του fpress.gr, από την αρχή του χρόνου έως σήμερα, 10 με 15 ΙΧ την ημέρα διαγράφονται οριστικά από τους καταλόγους του τμήματος συγκοινωνιών της περιφέρειας Αττικής με δικαιολογία την εξαγωγή τους σε χώρα του εξωτερικού, που τυγχάνει να βρίσκεται κοντά στα ελληνικά σύνορα, προκειμένου όπως μας είπαν, να μπορούν να μπαινοβγαίνουν κάποια από αυτά και να κυκλοφορούν νόμιμα.Αλβανία και Βουλγαρία έχουν την τιμητική τους στις εξαγωγές.

www.fpress.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Βγάζουν τα ΙΧ στη Βουλγαρία για να γλιτώσουν τέλη και τεκμήρια”

  1. Ε τι περίμεναν; Δεν θα αντιδράσει ο κόσμος για να προστατευτεί από τη ληστοσυμμορία που μας κυβερνά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *