“Όργια” στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ – Έφτιαξαν σάουνες και ξόδευαν χρήματα ενώ έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους

Απίστευτες καταγγελίες έχουν στα χέρια τους, αφού τις έχουν ακούσει πρώτα με τα αφτιά τους, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα.

Από τη μία το τέλος εποχής, από την άλλη η χρεοκοπία και τα στόματα άνοιξαν. Κατηγορίες για διπλοθεσίες, αργομισθίες, έξοδα κίνησης χλιδής, υπέρογκους μισθούς, καρέκλες 700 ευρώ, γυμναστήριο με δύο σάουνες και ποδήλατα αξίας 14.000 ευρώ, σε ένα κόμμα που αδυνατεί να πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων του, οι οποίοι τριπλασιάστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες ενώ στο ΠΑΣΟΚ τα λεφτά πάνε κι έρχονται για…πολυτέλειες και ότι άλλο φανταστείτε.

Εργαζόμενοι πλησιάζουν πλέον τα στελέχη και προχωρούν σε… ανατριχιαστικές περιγραφές και λεπτομέρειες για το τι έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ιπποκράτους. Σημεία και τέρατα, που μόνο το άνοιγμα των βιβλίων του ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποδείξει αν πρόκειται για μυθοπλασίες και υπερβολές πληγωμένων ανθρώπων, αφηγήσεις σκοπιμότητας ή γυμνή αλήθεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη αλήθειες και ψέματα για τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και κορυφαίο παπανδρεϊκό στέλεχος άφησε αιχμές κατά του υπεύθυνου Μηχανοργάνωσης, λέγοντας πως έδινε το Μητρώο σε πιτσαρίες και σουβλατζίδικα για να μοιράζουν φυλλάδια!

Θ.Κ. και Α.Κ. είναι δύο «εμβληματικές» φυσιογνωμίες για τους απλήρωτους εργαζομένους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι καταγγέλλουν πως χειρίστηκαν μεγάλο ποσά και με διόλου ευκαταφρόνητες πάγιες αποδοχές.

Η εφημερίδα παρουσιάζει σήμερα δύο από τις έγγραφες καταγγελίες εργαζομένων που βρίσκονται στα χέρια κορυφαίων στελεχών. Πραγματικά μένει να διαπιστωθεί αν η νέα ηγεσία θα πνίξει το θέμα, αν τα στόματα θα κλείσουν μόλις οι μισθοί πληρωθούν ή αν τελικό φροντίσουν κάποιοι να μάθει την αλήθεια ο λαός και ειδικότερα οι ψηφοφόροι του κόμματος.

Τι γράφουν οι επιστολές:

Η 1η Επιστολή  γράφει:

«Μέχρι το 2004 οι έμμισθοι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ ήταν 80 άτομα. Οι μισθοί είχαν πάντα αποκλίσεις όχι όμως τεράστιες, ήταν πάντα ευνοούμενο το τμήμα του λογιστηρίου-οικονομικό, αλλά όχι με μεγάλες διαφορές. Σήμερα οι εργαζόμενοι οι «επίσημοι» έχουν φτάσει τους 160 αισίως! Έχουμε γύρω στα 200 άτομα αποσπασμένους υπαλλήλους εκ των οποίων οι 100 είναι αστυνομικοί, μοιρασμένοι δεξιά και αριστερά. Ο Nίκος αδελφός Γιώργου έχει γύρω στους 30 αυτοί είναι όλοι στο ΠΑΣΟΚ χρεωμένοι. Έχουμε πολλούς υπάλληλους με μπλοκάκια και με συμβάσεις έργου. Το ΠΑΣΟΚ επίσης έχει κάνει και την παγκόσμια πρωτοτυπία να απασχολεί και συνταξιούχους χωρίς φυσικά να έχουν κάνει διακοπή σύνταξης με πρώτη και καλύτερη την πρώην λογίστρια την οποία την βρήκαν αλλά την διατήρησαν, Μ. Π. συνταξιούχο σήμερα με παράλληλο μισθό από το ΠΑΣΟΚ ο οποίος ακούγεται ότι ακουμπάει τα 5000 ευρώ! Η κυρία αυτή κατάφερε να βάλει και την κόρη της (ηλικία 22-25όχι παραπάνω) το οποίο κοριτσάκι το έχει στο γραφείο της και μιας και αποφασίζει η μαμά για τον μισθό της είπε να μην προκαλέσει και της δίνει μόνο 2000 ευρώ! Επίσημα το ΠΑΣΟΚ από το 2004 έως και το 2008 δεν έβαλε ούτε την νόμιμη αύξηση.

Συνεχίζουμε στο άλλο γραφείο του οικονομικού εκεί ήταν μέχρι πριν κανένα χρόνο υπεύθυνος ο Γεωργακόπουλος έχει μείνει η κυρία Κ. Κ., υπάλληλος του ΥΠΕΞ κολλητή Γιώργου! Λοιπόν η κυρία αυτή εκτός όλων των άλλων έβαλε την νύφη της στο ΠΑΣΟΚ 1800 ευρώ ακούγεται γι’ αυτήν, η οποία ανοίγει κάτι φακέλους… δεν έχουν με τίποτα άλλο να την απασχολήσουν και ανακάλυψαν αυτή την θέση! Και φυσικά έβαλε τον έτερο του γραφείου της, στη Βουλή Μ. Σ Είναι ένας από τους 4 που μπήκαν στη Βουλή μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.
Το γραφείο της είναι εντυπωσιακό και το διακοσμεί μια τεραστία μπουχάρα! Όλοι αυτοί είχαν οδηγούς, τηλέφωνα κτ.λ. και κάποια στιγμή ξέφυγε σε έναν από αυτούς που παραλάμβανε τους λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων “ανεβάζω λογαριασμό κινητό συζύγου υπουργού 17.000 ευρώ”.
Α.Δ  φίλη Μαργαρίτας θεία κανονική τι κάνει δεν ξέρω πάντως παίρνει και αυτή άλλο ένα 8000.
Ο Γ. Π. μια φορά κάθε μήνα μας επισκέπτεται, κυρίως μπαίνει από την πίσω είσοδο και γι’ αυτόν ακούγεται ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να τον πληρώνει με 7000 ευρώ.

Το τρομερό γυμναστήριο βρίσκεται στο δεύτερο όροφο κλειδωμένο καλά, έχει πολύ αυστηρό face control μπαίνουν μόνο οι κολλητές του ΓΑΠ, το περιφρουρεί καλά ο Π., έχει δύο σάουνες για τις οποίες έγινε ειδική εγκατάσταση τριφασικού ρεύματος και υδραυλικών εγκαταστάσεων αλλιώς θα βυθιζόταν όλο το Κολωνάκι στο σκοτάδι! Οι καρέκλες του κτιρίου στοιχίζουν 700 ευρώ η μια και φυσικά ο γυμναστής είναι υπαρκτό πρόσωπο είναι πολλά χρόνια στο ΠΑΣΟΚ ίσως και από τότε που ήρθε ο ΓΑΠ, και παίρνει 2500 ευρώ. Προσφάτως ο ΓΑΠ αγόρασε δυο ποδήλατα από ανθρακο-νήμα 14.000ευρώ. Ελπίζω να μη χρεώθηκαν στο κόμμα. Τα πολλά λεφτά έχουν φύγει στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης υπεύθυνος ήταν δεν ξέρω αν είναι ακόμα ο Κ.»

Η 2η Επιστολή:

“Η ουσία είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, επί της ουσίας έχει περιέλθει σε κατάσταση πτώχευσης από τον Οκτώβριο του ’11. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι τραγική. Τα στόματα ανοίγουν. Πολλά λέγονται. Κάποια είναι βάσιμα κάποια νομίζω άτι κρύβουν υπερβολές. Η ουσία είναι ότι από το 2004 και μετά:
Εκτινάχτηκε σε μεγάλο βαθμό ο αριθμός αποσπασμένων στο κόμμα, θα μου πεις αυτό λίγη σημασία έχει αφού πληρώνονται από τις υπηρεσίες που αποσπούνται. Εδώ είναι ένα από τα κλειδιά που ανοίγουν μία από τις πόρτες του μυστηρίου της πτώχευσης. Οι άνθρωποι, όλοι του περιβάλλοντος, έπαιρναν κανονικά το μισθό αλλά και τις υπερωρίες από τις υπηρεσίες τους και από το ΠΑΣΟΚ έπαιρναν χρήματα άγνωστο πως. Ανάμεσα τους λέγεται ότι είναι και παλιός οικονομικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, ο Π., που λέγεται ότι παίρνει 7000. Οι υπέρογκες αμοιβές, η σπατάλη είναι μια άλλη ιστορία. Πέραν του γυμναστή των 2500 ευρώ, ακούγονται παράλογες αμοιβές 10000 και 8000 ευρώ. (Κ, Δ.). Παρά το γεγονός ότι ο ΓΑΠ και οι συνεργάτες του μετακόμισαν στο Μαξίμου το κόστος λειτουργίας του γραφείου του στο ΠΑΣΟΚ, αυξήθηκε. Έβγαιναν σε περιοδείες την εποχή της παντοδυναμίας τους, πάντα κλείνανε μιλάμε για τους συνεργάτες του Προέδρου και όχι για τον ίδιο, σουίτες. Ακούω για μια Ν. του γραφείου Τύπου πως έχει δύο κινητά που της τα πληρώνει το ΠΑΣΟΚ, παίρνει έξοδα κίνησης από το ΠΑΣΟΚ και όποτε ήθελε πήγαινε και ο οδηγάς να την πάρει από το κομμωτήριο. Πληρώνεται απίστευτος κόσμος και δεν έρχεται. Σε κάποια στιγμή ζητήθηκε από κάποιους αργόμισθους για τους οποίους δεν ήξερε κανείς τι ακριβώς έκαναν και που ήταν να παραιτηθούν ή να έλθουν στην εργασία τους διαφορετικά θα απολυθούν. Ούτε που απάντησαν! Προφανώς απλά πληρωνόντουσαν και τίποτα άλλο. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε στην υπηρεσία ένας τύπος που υποστήριζε άτι δούλευε για το γραφείο μας. Ήταν η περίοδος ανανέωσης των συμβάσεων. Φυσικά δεν τον ήξερε κανένας, αλλά αυτός επέμενε. Ρε φίλε του λέω είμαι υπεύθυνος εδώ και δεν σε ξέρω. Μου είπε ότι τον ήξερε ένα στέλεχος τον οποία ρώτησα και ιδέα δεν είχε. Πρόσφατα η Π. είπε ότι μόλις που τη φτάνει το όριο των 3000 ευρώ που έχει για το κινητό της(!). Ερώτημα (δεν έχω απάντηση.) Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ που τον Οκτώβριο του 2009 έστελνε φιρμάνι για το ασυμβίβαστο κόμματος κράτους για να καταλήξει μέσω της γγ του υπουργείου Εργασίας στο ΙΚΑ, αμείβεται και για τις δύο θέσεις ή μόνο για τη μια και ποια;
Το τι γίνεται με τα έξοδα παράστασης και τα έξοδα κίνησης δεν λέγεται. Μιλάμε για τραπέζια σε εστιατόρια, για ποτά σε μπαρ κλπ. Εκεί που έχει γίνει το μεγάλο φαγοπότι είναι με τις περιοδείες. Μιλούσανε νια παράδειγμα σε συγκέντρωση όχι προεκλογική για κόστος μικροφωνικής εγκατάστασης που αν και κόστιζε 5000 ευρώ κόπηκε τιμολόγιο για 23.000. Και αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα του πόσο κόστιζαν και πόσο τιμολογούνταν οι διάφορες υπηρεσίες. Μεγάλη πληγή ήταν η νεολαία και εδώ βγάζω το καπέλο στον Καρχιμάκη. Στέλνανε ένα έγγραφο και λέγανε. Κλιμάκιο πενταμελές για φοιτητικές εκλογές (π.χ) για πέντε πόλεις 5 διανυκτερεύσεις,  ένα αυτοκίνητο κόστος τάδε και φυσικά το κόστος των εκδηλώσεων. Και οι εγκρίσεις έπεφταν βροχή. Ο Μιχάλης είπε στοπ. Εξοικονομήθηκε πολύ πράγμα από αυτή την ιστορία.
Γενικά το ΠΑΣΟΚ ήταν μια ιστορία που οι κολλητοί θα μπορούσαν να πάνε σε εστιατόρια με φίλους σε μπαρ με άλλους φίλους όπου θα έτρωγαν και θα έπιναν στην υγεία του κόμματος στο οποίο θα προσκόμιζαν τις αποδείξεις ως έξοδα κίνησης. Προσέξτε σας παρακαλώ δύο σημεία του ισολογισμού του ΠΑΣΟΚ για το’11. 1,7εκευρώ για επιμόρφωση! Ποια επιμόρφωση;  Ποιος επιμόρφωσε ποιόν; Εγώ δεν ξέρω κανένα να έχει επιμορφωθεί.
Πώς δικαιολογείται το ετήσιο κόστος για το προσωπικό σου να είναι 3,9 εκ ευρώ και να σου κοστίζει n επιμόρφωση 1,7 εκ ή1,5 ή κάτι τέτοιο για προβολή θέσεων και απόψεων ! Είδατε τέτοια προβολή στα MME; Που έγινε αυτή η προβολή;».

Μάλιστα όλες αυτές τις αποκαλύψεις επιβεβαίωσε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο κύριος Σπυρόπουλος παραδέχθηκε ότι στο κτίριο του κόμματος στην Ιπποκράτους υπάρχει υπερσύγχρονο γυμναστήριο με δύο σάουνες ενω είπε μάλιστα πως δεν λειτουργεί γιατί δεν έχει ακόμα τη σχετική άδεια.

Επίσης είπε ότι οι απλήρωτοι υπάλληλοι του κόμματος – που έφτασαν στο σημείο να κάνουν μέχρι και καταλήψεις – θα πληρωθούν όταν εγκριθεί στο ΠΑΣΟΚ δάνειο!

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *