Έρχονται νέα μέτρα και οι Γερμανοί μιλούν για νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας άνω των 50 δισ. ευρώ

Από τον Ιανουάριο κιόλας, ο προϋπολογισμός έχει βγει εκτός στόχων! Τα έσοδα υστερούν κατά 470 εκατ. ευρώ, οι δαπάνες ξεπερνούν τους στόχους… κατά 951 εκατ. ευρώ και η ύφεση έχει εγκατασταθεί για τα καλά στην Ελλάδα και τα ταμεία του κράτους είναι… μείον γιατί οι πολίτες δεν αντέχουν άλλους φόρους και δεν έχουν να τους πληρώσουν!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για τα νέα μέτρα που θα μας έρθουν, ίσως και πριν από τον Ιούνιο! Ανάμεσά τους ακόμη και η κατάργηση του εφάπαξ στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και των αποζημιώσεων για απόλυση ή συνταξιοδότηση!

Στο τραπέζι πέφτει ξανά ο κατώτατος μισθός και οι συντάξεις για περαιτέρω μείωση, μόλις λίγους μήνες μετά το άγριο μαχαίρι του 22% που μας έκανε… Βουλγαρία. Δεν αποκλείεται, η τρόικα να επαναφέρει στο προσκήνιο τον 13ο και τον 14ο μισθό και την κατάργησή τους στον ιδιωτικό τομέα.

Όλα αυτά την ώρα που το… παιχνίδι με την τύχη της Ελλάδας ξαναρχίζει! Ήδη δημοσίευμα του Spiegel μας “στέλνει” και τρίτο πακέτο βοήθειας, ύψους 50 δισ. ευρώ γιατί εκτιμά ότι το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους θα αποτύχει παταγωδώς!

Κινδυνολογία ή κάτι άλλο; Έχουμε άλλωστε χορτάσει από δημοσιεύματα για το μέλλον το τελευταίο διάστημα.

Όπως έχουμε “χορτάσει” και από δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων. Όπως αυτές του γενικού γραμματέα των Γερμανών Φιλελευθέρων, Πάτρικ Ντέρινγκ, που είπε ότι κανείς δε θέλει τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Πολύ απλά γιατί θα κοστίσει στις χώρες της ευρωζώνης περισσότερα απ’ ό,τι θα τους στοιχίσει το να μας βοηθήσουν. Σχεδόν τις ίδιες δηλώσεις έκανε και η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών χθες…

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *