Έπηζε τυρί ο Πυθαγόρας;

γράφει η Rogue

Παρακολούθησα έναν ενδιαφέροντα διάλογο στην κατηγορία Πουπάκης (ποιος είναι αυτός τώρα…μέλος της επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή παφ πουφ σκατά και company ένα πράγμα) κι έχω να πω ορισμένα που ελπίζω να τα βρείτε με τη σειρά σας ενδιαφέροντα.

Εκτός ολίγων και ουχί κολίγων ουδείς γιγνώσκει τι μέλει γεννέσθαι.

Αν ανοίξουμε λίγο τους ορίζοντες μας και θυμηθούμε λίγο από τη γεωμετρία το σχήμα της ανεστραμμένης πυραμίδας και τις πιθανότητες στήριξης της, ίσως πιθανολογήσουμε τι πρόκειται να συμβεί.

Στην κανονική πυραμίδα τα έσοδα για τους ολίγους προέρχονται από την πλατειά βάση.

Στη σημερινή φαρσοκωμωδία η πυραμίδα τούμπαρε και καλούνται ελάχιστοι “προνομιούχοι” εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, να τροφοδοτήσουν το αδηφάγο τέρας-κράτος και τους ακόμα πιο τερατώδης πολιτικάντηδες, βολεμένους,μιζαδόρους, λαμόγια με την ευρεία έννοια της λέξης. Μεγαλοκαρχαρίες, εφοπλιστές με άσχημες κόρες, εφοπλύστρες, και πάσης φύσεως μεγαλοφραγκάτοι ούτως ή άλλως δεν συμμετείχαν στην οικονομική τροφοδοσία της “σοσιαλιστρικής” κοινωνίας.

Και να θέλουν τα υποζύγια να δώσουν, δεν δύνανται πλέον. (Δεν θα βρω το μ@λ@κα που είπε στο “καθυστερημένο” ότι δίνει και το μισθό του για την πατρίδα;) Εδώ το σχέδιο είναι να τους πάρουν και τη μπουκιά από το στόμα. Πόσο νομίζετε ότι θα διατηρηθεί η στρεβλή σχέση; Το μοντελάκι είναι καταδικασμένο εξ’ αρχής.

Από τη στιγμή που αντί να αρμέγεις τα πρόβατα τα σκοτώνεις, κάποια στιγμή απλά θα ξεμείνεις από πρόβατα. Εμένα αυτό μου υπαγορεύει η βουκολική φιλοσοφία μου. Εκτός και αν τις εκ των φωστήρων του θιάσου που έχει καταλάβει τα έδρανα στο κινηματοθέατρο «Βουλή» και ξεκουράζει τα υπερμεγέθη οπίσθια του (Θόδωρε, Βαγγελάκη, εσάς εννοώ, μην κρύβεστε πίσω από την Αννούλα γιατί θέλετε τουλάχιστον δέκα για να σας κρύψουν) μου αποδείξει ότι ο Πυθαγόρας στον ελεύθερο χρόνο του έπηζε τυρί και έτσι εμπνεύστηκε το ρημάδι το θεώρημα. Ειδάλλως μην χολοσκάτε και μην στραβομουτσουνιάζετε και κάνετε και ρυτίδες (στα ύψη το  Botox και δεν εκπίπτει από την εφορία).

Η κατακρήμνιση έχει δρομολογηθεί και τη ζούμε ήδη. Αν τώρα θυμηθούμε και λίγο από τη φυσική και δώσουμε μια «ώθηση» στο εκτροχιασμένο τρένο του καπιταλοσοσιαλισμού όφελος θα το ‘χουμε. Το θηρίο έχει λαβωθεί βαριά και δαγκώνει πιο άγρια. Αν είμαστε και λίγο μαζοχιστές (είμαστε, είμαστε) θα φτιαχτούμε με τις λυσσαλέες επιθέσεις, θα στηλώσουμε τα πόδια και θα σπρώξουμε. Όσο πιο γρήγορα, τόσο λιγότερους από εμάς θα πάρει η κατηφόρα.

Μην το ξεχάσω. Όποιος βρει αυτόν τον «πατριώτη» που έδινε το μισθό του για την παρτίδα, να τον καρφώσει πάραυτα. Τον ψάχνουμε δέκα εκατομμύρια άνθρωποι.  Δίδεται αμοιβή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *