«Μαχαιριά» η αύξηση των αντικειμενικών αξιών

Ως τον τελειωτικό κεραυνό στην καταιγίδα των φόρων που δέρνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων, χαρακτηρίζουν αγορά και πολίτες την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, αφού πέραν των άλλων, θα κάνει πολύ πιο τσουχτερό το ειδικό τέλος που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ, αλλά και σε συνδυασμό με την μείωση του σχετικού αφορολογήτου, θα μεγαλώσει κατά δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες, όσους καλούνται να πληρώσουν Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, στις περισσότερες περιοχές, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα είναι μεγάλη, καθώς στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να προσεγγίσουν το ταχύτερο δυνατόν τις εμπορικές τιμές, αλλά και μόνο μέσα στο 2012, να εισπραχθούν 3,8 δις από τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Αυτό θα σημάνει εκτόξευση σε μια σειρά φόρων, τελών και προστίμων.

Συνολικά, η αναπροσαρμογή των αξιών θα επηρεάσει: τα τεκμήρια διαβίωσης, με όριο-φωτιά τα 2.600 ευρώ ανά τετραγωνικό, όριο το οποίο, λόγω της αύξησης των αντικειμενικών, θα υπερβούν πολλοί περισσότεροι, το ειδικό τέλος που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που πηγαίνει στον Δήμο, τα πρόστιμα τακτοποίησης για αυθαίρετα κι ημιυπαίθριους, τους φόρους μεταβίβασης, γονικής παροχής, κληρονομιάς και δωρεάς, το τέλος εγγραφής στο Κτηματολόγιο αλλά και τον ΦΠΑ στην αγορά νεόδμητων.

Οι πληροφορίες λένε πως οι αλλαγές στις αντικειμενικές τιμές θα παρουσιαστούν τις επόμενες εβδομάδες, στο πλαίσιο του Εθνικού  Φορολογικού Συστήματος.

www.euro2day.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *