Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου

Ψήφο εμπιστοσύνης, με 255 υπέρ και 38 κατά, έλαβε η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης.

 

Καταψήφισαν ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος -ο οποίος διεγράφη λίγο αργότερα από την ΚΟ της ΝΔ- ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουπλής, ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Κατσούρας, και ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζή.
 
Για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν δεν ετέθη θέμα διαγραφής από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Συνολικά ψήφισαν 293 βουλευτές. Εκτός από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν η Ντόρα Μπακογιάννη και οι βουλευτές που πρόσκεινται στη Δημοκρατική Συμμαχία.
 
Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε επίσης η ανεξάρτητη βουλευτής Έλα Παπαδημητρίου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Λιανής και ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής Σωτήρας Χατζηδάκης.
 
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός ήταν απών, χωρίς να έχει αποστείλει επιστολή του για την πρόθεση ψήφου του.
Απόντες ήταν επίσης τρεις βουλευτές του ΚΚΕ (Μαυρίκος, Ζιώγας και Σκοπελίτης), οι οποίοι έστειλαν επιστολές, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι δεν θα καταμετρηθούν.

2 σχόλια σχετικά με το “Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου”

  1. Για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν δεν ετέθη θέμα διαγραφής από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

    Φυσικά και δεν τέθηκε. Μαλάκας είναι ο Γιωργάκης; Σου λέει το παιδί, μπορεί τον άλλο μήνα να πέσει η κυβέρνηση και να επιστρέψω. Πως θα κυβερνήσω χωρίς 153 βουλευτές;

    Άρε δούλεμα που μας ρίχνουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *