Χωρίς απόδειξη… δεν θα πληρώνουν οι πελάτες

Ποια μέτρα εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Το ενδεχόμενο να μην έχει υποχρέωση ο πελάτης να πληρώνει κανένα ποσό σε χώρους εστίασης, αν δεν προσκομίζεται απόδειξη λιανικής, εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Όπως ανέφερε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδάς σχετικά με το θέμα των τιμοκαταλόγων στους χώρους εστίασης και αναψυχής, θα είναι η δημιουργία ένας τιμοκαταλόγου με τρεις στήλες.

«Δεν θα γράφει μόνο το ποσοστό του ΦΠΑ, θα γράφει και το αξιακό ποσό γιατί επειδή δεν υπάρχει αυτή η απόλυτη εμπέδωση στον καταναλωτή του πόσο είναι ο φόρος που καταβάλει για αυτές τις αγορές έχει δημιουργήσει μια χαλαρότητα στο να ζητάμε την απόδειξη. Σκεφτόμαστε να μπει και μια υποχρέωση αναγραφής στους τιμοκαταλόγους ότι αν δεν προσκομίζεται απόδειξη να μην έχει υποχρέωση ο πελάτης να πληρώνει κανένα ποσό. Νομίζω ότι και ο κόσμος του εμπορίου και της αγοράς θα εκτιμήσει αυτή την απλοποίηση και θα μετακυλήσει το όφελος που αποκτά στις τελικές τιμές».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για την επίλυση ενός θέματος, που δεν λειτουργεί ακόμη στη μορφή που πρέπει, και αφορά την ενοποίηση του ελέγχου και του κυρωτικού συστήματος ενώ για την «προτιμολόγηση» ανέφερε: «Εργασίες υδραυλικών ή ηλεκτρολόγων που παρέχονται στα σπίτια δεν μπορεί να είναι σε μια αοριστία και σε μια κατάσταση που είναι μόνο παθογένεια για τα δημόσια οικονομικά. Αυτό βοηθάει σιγά-σιγά να αποκτήσουμε μια άλλη κουλτούρα δηλαδή, να αρχίσουμε να έχουμε αίσθηση του κόστους και της δαπάνης που θα γίνει προκειμένου να δώσουμε μια εντολή για μια εργασία».

www.newsbeast.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Χωρίς απόδειξη… δεν θα πληρώνουν οι πελάτες”

 1. Χωρίς ανταποδωτικό ώφελος των εσόδων σου
  για το λαό όμως  ,υπουργάρα μου, 
  τρώς παλούκωμα !
  Εντάξει ; Πάει ;
  Πάμε ! Σου δίνω 30 δευτερόλεπτα :
  Ενα , δύο ,τρια…… 

  Τόσο σίγουρος είμαι οτι δεν θα ωφεληθώ εγώ.
  Μη κάνεις συμφωνία μαζί μου .
  Ετσι θα γλυτώσεις το παλούκωμα , λακέ ! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *