Οδηγός για Αρχάριους & Άσχετους Δανειολήπτες

Τελευταία ενημέρωση την 24 Μαρ 2018 — 16:36

1. Τα δανεικά.

Καταρχήν, η πρώτη συμβουλή είναι απλή και κατηγορηματική: Ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ, μην πάρετε δάνειο για κανένα λόγο, παρά μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας, γιατί το χρέος είναι μαύρη σκλαβιά. Αν δηλαδή τα υπάρχοντα χρήματα δεν επαρκούν να καλύψουν ιατρικά έξοδα και κινδυνεύει σοβαρά η υγεία σας. Δικαιολογίες, όπως επιχειρηματική ευκαιρία ή αναγκαία κατανάλωση δεν υπάρχουν. Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό δανειοληπτών αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούν σε αδυναμία αποπληρωμής, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες.  Ποτέ δεν πρέπει να δανειστείτε για αγορά καταναλωτικών αγαθών, διακοπές, ταξίδια, διασκέδαση κλπ

Αν οπωσδήποτε πρέπει να πάρετε δάνειο, η σειρά προτεραιότητας, με την οποία θα επιλέξετε δανειστή είναι:   Γονείς, αδέλφια, συγγενείς, φίλοι, τράπεζα και ποτέ, μα ποτέ,  τοκογλύφος.

Όταν αναφερόμαστε σε δάνειο, εννοούμε είτε δάνειο σε μετρητά (στεγαστικό, καταναλωτικό, προσωπικό, διακοποδάνειο, εορτοδάνειο κλπ), είτε χρέωση της πιστωτικής μας κάρτας για πληρωμή αγαθών ή ανάληψη μετρητών.

2. Η τράπεζα

Παλιά υπήρχε ένας χιουμοριστικό ορισμός της τράπεζας:  Τράπεζα, είναι το ίδρυμα, το οποίο για να σου δανείσει χρήματα, πρέπει πρώτα να της αποδείξεις ότι δεν τα χρειάζεσαι. Αυτές ήταν οι παλιές καλές εποχές, τότε που η Τράπεζα της Ελλάδας, ασκούσε αληθινή εποπτεία στις εμπορικές τράπεζες, επιτρέποντας σ’ αυτές να χορηγούν μόνο πολύ μικρά δάνεια, προστατεύοντας έτσι τους δανειολήπτες από υπερβολικό δανεισμό, ο οποίος συνήθως επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα.

Σήμερα, οι εμπορικές τράπεζες στη χώρα μας, λειτουργούν υπό καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης, χωρίς σχεδόν κανένα έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις να παρανομούν και να κερδοσκοπούν σε βάρος των δανειοληπτών.

Οι συνήθεις παρανομίες των τραπεζών.

Επιπλέον, τα επιτόκια που επιβάλλουν οι τράπεζες, είναι παράνομα, εφόσον είναι μεγαλύτερα από το επίσημο δικαιοπρακτικό επιτόκιο, το οποίο καθορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδας και μπορείτε να δείτε στον πίνακα εδώ.

Γενικά, η τράπεζα είναι εχθρός και όχι φίλος. Σου πουλάει φιλικότητα και εξυπηρέτηση με πλατειά χαμόγελα τη στιγμή που δανείζεσαι και προσπαθεί να σε εξοντώσει, μόλις βρεθείς σε κατάσταση ανάγκης. Ποτέ μην πέσετε στην παγίδα του «έχω φίλο ή συγγενή που είναι τραπεζιτικός και θα με εξυπηρετήσει ή βοηθήσει ή εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους», απλά γιατί τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει.

3.  Τι προσέχουμε στην επιλογή τράπεζας

Μπορεί η παροιμία να λέει ότι «όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη», αλλά η πρακτική αποδεικνύει ότι «μερικά γουρούνια είναι πιο γουρούνια από τα άλλα».

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο που διαλέγουμε τράπεζα. Θα πρέπει να προσέξουμε ορισμένα πράγματα:

– Καταρχήν τι φήμη έχει. Σε περίπτωση που θα εμφανίσουμε αδυναμία αποπληρωμής είναι ελαστική ή για λίγα ευρώ θα κοιτάξει να μας πάρει το κεφάλι;

– Τι επιτόκια χρεώνει; Τα συνήθη ληστρικά όπως όλες; Μήπως η δική μας βάζει κάτι έξτρα παραπάνω;

–  Με τι εξασφάλιση μας δανείζει; Ζητάει προσημειώσεις σε ακίνητα γα μικροποσά;

– Προκειμένου να μας δώσει τα δανεικά, μήπως εκβιαστικά μας πουλάει πρόσθετα προϊόντα, όπως ασφάλεια ζωής ή πιστωτικές κάρτες;

Κατά τη σύναψη του δανείου, δεν δηλώνουμε ποτέ σταθερό τηλέφωνο στην τράπεζα. Δίνουμε μόνο αριθμό κινητού, λέγοντας ότι δεν έχουμε σταθερό. Δεν δίνουμε ποτέ τηλέφωνο εργασίας.

4.  Ο ήλιος λάμπει στον καταγάλανο ουρανό.

Αυτή είναι η περίοδος, κατά την οποία έχοντας πάρει το δάνειο, κάναμε τη δουλειά μας και μη έχοντας κάποιο πρόβλημα, αποπληρώνουμε στην ώρα μας τις δόσεις. Προσέχουμε, ώστε το σύνολο των μηνιαίων δόσεων, να μην υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου εισοδήματός μας.

5. Όταν έρχονται τα σύννεφα

Να λοιπόν, που ήρθε η ώρα της κρίσης. Για κάποιους λόγους, δεν μπορούμε να είμαστε συνεπείς στην αποπληρωμή των δόσεων: Ξαφνική ανεργία, προβλήματα υγείας, οικονομική κρίση κλπ

Ειδικά στις μέρες μας, ακόμα και ο πιο συνεπής πελάτης μιας τράπεζας (δηλαδή το μεγαλύτερο κορόιδο), αν δεν πληρώσει μια δόση στην ώρα του, μέσα σε πέντε μέρες θα αρχίσει να δέχεται τηλεφωνήματα από τις λεγόμενες εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών, δηλαδή τις γνωστές εισπρακτικές εταιρίες.

Γενικά, μπορεί οι εισπρακτικές εταιρίες να μας πρήζουν, αλλά τουλάχιστον, όσο μας ενοχλούν αυτές, η τράπεζα δεν έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον μας.Αφού περάσουν 2-3 απλήρωτοι μήνες, οι τηλεφωνικές ενοχλήσεις γίνονται πιεστικές και η ευγενική συμπεριφορά του υπαλλήλου αντικαθίσταται από έμμεσες και ψευδείς απειλές, με σκοπό να μας πιέσουν ψυχολογικά, ώστε να «κόψουμε το λαιμό μας» για να βρούμε χρήματα.

Οι συνήθεις «λαμογιές» των εισπρακτικών εταιριών, αλλά και ο τρόπος άμυνας του δανειολήπτη αναλύονται παρακάτω:α.

Απειλούν ευγενικά έμμεσα, αλλά ψευδώς, τον οφειλέτη, ότι αν δεν πληρώσει τις καθυστερούμενες δόσεις, η τράπεζα θα καταγγείλει τη σύμβαση και θα γίνει απαιτητό προς πληρωμή, όλο το ποσό του δανείου ή της κάρτας.—- Απαντούμε: κάντε ότι νομίζετε, ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Θέτουν ψευδείς προθεσμίες του τύπου «για να μην ξεκινήσουν νομικές διαδικασίες σε βάρος σας, πρέπει να πληρώσετε μέχρι την τάδε μέρα τόσα χρήματα.—- Απαντούμε: Ωραία, θα προσπαθήσω,ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Παραπλανούν κάποιους δανειολήπτες, λέγοντας ότι αν πληρώσουν μέχρι μια ημερομηνία ένα ποσοστό, π.χ. 50% του συνολικού δανείου, τότε η τράπεζα θα διαγράψει το υπόλοιπο της οφειλής και θα τους χορηγήσει εξοφλητική απόδειξη.—- Απαντούμε: Πάρα πολύ ωραία, μόλις η τράπεζα μου στείλει γραπτώς την προσφορά, θα κινηθώ ανάλογα. Ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Μας ζητούν να τους πούμε για πιο λόγο δεν πληρώνουμε.—- Απαντούμε: Έχω κάποιες δυσκολίες, τις οποίες όμως δεν επιθυμώ να συζητήσω μαζί σας. Ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Αν θέλουμε να αποφύγουμε τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα μπορούμε να περάσουμε στον κατάλογο της συσκευής μας τους αριθμούς από όπου μας τηλεφωνούν οι τράπεζες και οι εισπρακτικές (υπάρχει πίνακας που διαρκώς εμπλουτίζεται εδώ)  και ανάλογα με τις δυνατότητες της συσκευής μας, είτε δεν απαντούμε, είτε ενεργοποιούμε τη λειτουργία απόρριψης μαύρης λίστας (σχεδόν όλα τα κινητά διαθέτουν τέτοια λειτουργία).

Αν μας τηλεφωνήσουν σε σταθερό τηλέφωνο, τους λέμε ότι κατηγορηματικά τους απαγορεύουμε να ξανατηλεφωνήσουν στον συγκεκριμένο αριθμό. Τους δίνουμε τον αριθμό του κινητού μας, ως αποκλειστικό αριθμό επικοινωνίας. Αυτό όμως συνεπάγεται, ότι θα πρέπει να απαντάμε στις κλήσεις τους, τουλάχιστον μια φορά στις πέντε μέρες.

Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να καταγράψουμε νόμιμα τις συνομιλίες μας μαζί τους, για μελλοντική νομική χρήση, ακολουθώντας τις οδηγίες καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας.

Καλό είναι να διαβάσετε το Νόμο 3758/2009, περί εισπρακτικών εταιριών.

6. Νομικές διαδικασίες

Αφού περάσουν κάποιοι μήνες (ανάλογα με την τράπεζα και τη χρονική συγκυρία), η τράπεζα στέλνει ένα εξώδικο, το οποίο λίγο πολύ μας λέει ότι καταγγέλει τη σύμβαση και κάνει απαιτητό όλο το ποσό του δανείου άμεσα.

Αυτό μας κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή, αλλά στην ουσία, πέρα από το να μας απειλεί, δεν μας βλάπτει.

Μόλις περάσει η προθεσμία που μας δίνει το εξώδικο, η τράπεζα θα εκδώσει διαταγή πληρωμής σε βάρος μας. Αυτή μας κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή.

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Αν δεν αντιδράσουμε άμεσα, η τράπεζα μπορεί να προβεί σε κατάσχεση και πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων μας. Εδώ απαιτείται άμεση επέμβαση δικηγόρου.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Άμυνα κατά διαταγής πληρωμής και Διαταγή πληρωμής – Κατάσχεση – Πλειστηρισαμός – Ένδικα μέσα – Τειρεσίας.

Αν ο δικηγόρος σας, σας συμβουλεύει να συμβιβαστείτε με την τράπεζα και να προχωρήσετε σε διακανονισμό της οφειλής, τότε είναι άσχετος με τραπεζικές υποθέσεις. Φύγετε από αυτόν, γιατί θα σας κάψει στην κυριολεξία.

Πολύ καλή ενέργεια (ίσως η σοφότερη) είναι να έρθετε σε επαφή με κάποιον από τους εξειδικευμένους δικηγόρους.

Ακόμα, να πούμε στους δανειολήπτες ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απελπιστικά, όσο φαίνονται, επειδή οι ίδιες οι τράπεζες, στην προσπάθεια να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, έχουν διαπράξει παρανομίες σε βάρος μας, οι οποίες μέσα στο δικαστήριο γυρίζουν σαν μπούμερανγκ εναντίον τους, εφόσον μας εκπροσωπεί κάποιος δικηγόρος εξειδικευμένος σε τραπεζικά θέματα και όχι ο τυχαίος χασοδίκης της γειτονιάς μας.

Επίσης, καλό είναι να γνωρίζουν οι δανειολήπτες, ότι στην παρούσα χρονική περίοδο, τα οικονομικά των ελληνικών τραπεζών είναι σε μαύρο χάλι. Ως αποτέλεσμα, κάπου έχουν αρχίσει κυριολεκτικά να παρακαλούν τους δανειολήπτες, μήπως και πληρώσουν καμιά δόση. Επιπρόσθετα, το να ξεκινήσει η τράπεζα νομικές διαδικασίες (εξώδικο – διαταγή πληρωμής) στοιχίζει αρκετά, και θα το σκεφτεί προσεκτικά, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα καταφέρει να πάρει χρήματα από τον δανειολήπτη.

7. Σημαντικό:

Αν βλέπεις ότι δε μπορείς να πληρώσεις ή αν αποφασίσεις ότι δε θες να τους πληρώσεις ποσά που χρεώθηκες και εξακολουθείς να χρεώνεσαι από άκυρους όρους, κάνε σε ανύποπτο χρόνο το εξής: Τράβα μια αίτηση προς την τράπεζα και ζήτα τους το αντίγραφο της σύμβασης που υπέγραψες. Λόγου του χάους που επικρατεί στις τράπεζες από τον όγκο των φακέλων των μη εξυπηρετούμενων δανείων, είναι πιθανό να έχουν χάσει τη σύμβαση!!! ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΟΥΝ! Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι σε παίρνουν τηλέφωνο και σου λένε ότι χρωστάς.

Η τράπεζα έχει δώσει το φάκελο σου σε εισπράκτορες που μπλοφάρουν για να σου πάρουν λεφτά, ενώ γνωρίζουν ότι δε μπορούν να σου βγάλουν διαταγή πληρωμής, γιατί πολύ απλά έχουν χάσει τη σύμβαση που υπέγραψες!!! Όπως συνέβη στην περίπτωση αυτή, που η Eurobank έχασε τη σύμβαση της VISA!!!

346 σχόλια σχετικά με το “Οδηγός για Αρχάριους & Άσχετους Δανειολήπτες”

 1. Γεια σας Κύριε/Κυρία Χρειάζεται δάνεια μεταξύ ιδιωτών να αντιμετωπίσουν με οικονομικές δυσκολίες για να σπάσει επιτέλους το αδιέξοδο που προκαλούν οι τράπεζες, με την απόρριψη της αίτησής σας τα αρχεία πιστώσεις; Είμαστε μια ομάδα οικονομικών εμπειρογνωμόνων σε θέση να σας κάνει ένα δάνειο στο ποσό που χρειάζεστε και με συνθήκες που κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη. Είστε κολλημένοι, απαγορεύεται η τράπεζα και δεν έχετε την εύνοια των τραπεζών ή καλύτερα έχουν ένα έργο και χρειάζεστε για τη χρηματοδότηση, ένα κακό αρχείο με πιστωτική ή χρειάζονται χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς, e-mail: microcredit@hotmail.fr

 2. Γεια σας Κύριε/Κυρία Είστε κολλημένοι, απαγορεύεται η τράπεζα και δεν έχετε την εύνοια των τραπεζών ή καλύτερα έχουν ένα έργο και χρειάζεστε για τη χρηματοδότηση, ένα κακό αρχείο με πιστωτική ή χρειάζονται χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς, e-mail: microcredit@hotmail.fr

 3. Παιδιά καλησπέρα, είχα μία κάρτα που παλιότερα έκανα ρύθμιση με δόσεις αλλά ούτε αυτές τις πληρώνω . Με παίρνει και για αυτό τηλεφωνο η εισπρακτική,τι μπορώ να κάνω ??

  1. Αν δεν έχεις περιουσιακά στοιχεία μην απαντάς, μπλόκαρε τις κλήσεις τους στο κινητό σου. Αν έχεις περιουσία αλλά δεν μπορείς να πληρώνεις, πάλι μην απαντάς. Ο μόνος τρόπος να σταματήσουν να σου τηλεφωνούν είναι να πληρώνεις.

 4. Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο για οποιοδήποτε λόγο και αν ναι Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στη διεύθυνση: (agdazak@gmail.com agdazak@outlook.com) και να πάρει το δάνειό σας

 5. Kαλησπερα,θα ηθελα λιγο την βοηθεια σας σχετικα με μια πιστωτικη καρτα που εχω στιν τ.Πειραιως.
  Το ποσο που οφειλω ειναι 1300 .Η αληθεια ειναι οτι παντα ημουνα καλοπληρωτης,ολα στην ωρα τους χωρις κανενα προβλημα.Την εχω εκδοση την καρτα απο εποχες ΜΑΡΦΙΝ οπου μετα γινοτανε μεταφορα του ποσου για καλυτερη αποπληρωμη κ μετα απο πολλα πολλα χρονια η καρτα πλεον ειναι τησ Πειραιως.
  Ομωσ απο το καλοκαιρι του 2016 εχω μεινει ανεργος μενω στο ενοικιο κ εχω 2 παιδια..οτι επιδομα παιρνω απο οαεδ παει καπακια στο ενοικιο…
  Και περναμε στη φαση που εχουν αρχισει τα τηλεφωνα σχεδον ανα 2 μερες….ειχα παει και απο την τραπεζα κ μου ειπαν να παρω νεο δανειο να πληρωθει η καρτα κ μετα να πληρωνω το δανειο που θα εχει και καλα λιγοτερουσ τοκουσ…το καλοκαιρι του 2017 τελειωνει κ το ταμειο κ μετα θα υπαρχει προβλημα γιατι μονο η συζυγος δουλευει..Τι θα μπορουσα να κανω στην προκειμενη περιπτωση??στο ονομα μου εχω ενα αμαξι του 2004…..

  ευχαριστω

  1. Προφανώς η κάρτα σας εμπεριέχει άκυρους και καταχρηστικούς όρους ως παλαιά σύμβαση και θέλουν να σας φορτώσουν νεότερο δάνειο για το οποίο θα έχουν περισσότερα όπλα να σας κυνηγήσουν σε περίπτωση μη αποπληρωμής του, ενώ με την παλαιά σύμβαση ξέρουν ότι θα πάρουν το τρίτο το μακρύτερο σε περίπτωση που το πάτε στα άκρα.
   Εγώ θα πρότεινα να τους πείτε να μειώσουν το επιτόκιο στην υφιστάμενη κατάσταση στα επίπεδα των εξωτραπεζικών (6-7%) και για ένα διάστημα να σας το κάνουν και εντελώς άτοκο. Με λίγα λόγια να σας κάνουν τις όποιες διευκολύνσεις αλλά με την παλιά σύμβαση. Όταν δείξετε λίγο δόντια κάτι γίνεται. Όσο πηγαίνετε κακομοίρης τότε βρίσκουν και τα κάνουν.

   1. Δεν πρόκειτω να γίνει τίποτα… ότι και να ζητήσει… αυτοί θα συνεχίσουν να τηλεφωνούν…

    Κοιτάξτε την οικογένεια σας – περάστε καλά με αυτά τα λίγα που βγάζετε και για τις κλήσεις βάλτε το ban bank (google play) και ηρεμήστε τσεκάροντας μόνο τις επαφές σας (κάντε και μια επανεκκίνηση) – μετά από κανένα χρόνο θα σας παρακαλάνε…

  2. Είτε το ποσό είναι 1300 είτε 13000 από τη στιγμή που έχετε μόνο ένα αμαξάκι, εγώ λέω να δώσετε απόλυτη προτεραιότητα στη διατροφή των παιδιών σας και το ενοίκιο. Ειδικά από το καλοκαίρι που θα τελειώσει το επίδομα ανεργίας τα πράγματα θα σφίξουν περισσότερο αν δεν έχετε βρει εργασία. Δεν έχει κανένα νόημα η σύναψη νέου δανείου για την αποπληρωμή της κάρτας εφόσον δεν εχετε εισόδημα από εργασία. Το πολύ πολύ ζητηστε μία περίοδο χάριτος 12 μηνών όπου δεν θα πληρώνετε και μετά βλέπετε. Αν το δεχτούν καλώς, αν όχι, αυτοί χάνουν.

  3. Διάβασα όλα τα σχόλια της σελίδας και γελάω (δε κοροϊδεύω κανέναν – μη το πάρετε έτσι) γιατί μερικοί με μικροχρέη ανησυχούν υπέρμετρα. Βέβαια καλό είναι να τα συζητάμε και ευχαριστώ τους σχολιαστές, έμαθα πολλά. Π.χ. σε άλλο τόπικ για τη μαγνητοφώνηση των συνομιλιών. Επί του προκειμένου: είχα πιστωτική από το ’06 που χρησιμοποιούσα μόνο για να σηκώνω κανά 100, μέχρι το 09 που μου την έκοψαν. Όλα αυτά τα χρόνια με ενοχλούσαν σπάνια (υπόλοιπο σημερινό 2.300), αλλά λόγω ανεργίας τους έλεγα όχι σε κάθε πρόταση. Τώρα έμαθα ότι το κεφάλαιο είναι μόλις 300 + 2000 τόκοι και μου ζητούν να εξοφλήσω μόνο τα 300!!!!! ΔΗΛΑΔΗ Ο,ΤΙ ΠΡΟΑΙΡΕΙΣΘΕ! ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ! Τους είπα ότι θα το σκεφτώ γιατί είδα στο youtube πρόταση που έκανε τράπεζα σε δανειολήπτη από 43.000 περίπου να εξοφλήσει με 2.085 και εάν τα δώσει σε σύντομο διάστημα (π.χ. μέχρι τις 20 ), με 1.600€!!!! ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Μη νομίζετε ότι επικροτώ τους κακοπληρωτές, θα πλήρωνα αν είχα, αλλά προτιμώ να δώσω δεη που ξεπέρασε τα 1000.

    1. Όχι ακόμα και νομίζω δε θα κάνει. Πιο αναλυτικά, πληρώνω δεη ακόμα και ανά 4 μήνες, δηλ. 2-3 φορές /χρόνο, μαζεύονται πολλοί λογαριασμοί, αλλά δεν άφηνα έως τώρα η οφειλή να ξεπεράσει τα 1000. Ο τελευταίος λογ. φαντάσου λήξης 24/3 έφτασε τα 1460, αλλά πήγα 14-3 και τους έβαλα 200. Μέχρι τώρα όλα καλά. Θα μπορούσαμε να τσιτωθούμε οικογενειακώς περισσότερο, αλλά τ’ ομολογώ τους άφηνα μόνιμα 700-800 για να καταλάβουν επιτέλους (όχι μόνο η δεη) ότι ο κόσμος πραγματικά δεν έχει και στερείται. Έχεις ακούσει ότι τα χρεη προς δεη έφτασαν τα 2,6 δις; και τα ρεπορτάζ με 15χιλ. φέσι σε βίλες και να μη τους το έχουν κόψει; Μας δουλεύουν κανονικότατα. Και βγαίνουν τώρα και μας λένε ότι κακώς πάρθηκε η απόφαση να μη κόβεται κάτω των 1000! Τα εκατομμύρια που χρωστά το δημόσιο δεν τα βλέπουν. Το ξαναλέω: συνειδητά το κάνω και δε καλοπερνάει κανείς στην οικογένεια!

 6. Καλησπέρα. Χθες έλαβα εξώδικο με καταγγελία της σύμβασης πιστωτικής κάρτας, το οποίο λέει άμεσα απαιτητό όλο το ποσό (18.000) χωρίς να ορίζει προθεσμία, απλώς έχει την λέξη “άμεσα”. Συμπτωματικά την ίδια ημέρα με την ημερομηνία του εξωδίκου (6 μέρες πριν) είχα λάβει sms από την συνεργαζόμενη εισπρακτική για ρύθμιση οφειλής. Πρόθεσή μου είναι να ρυθμίσω την οφειλή, δεν θέλω να μπλέξω καθόλου με δικαστήρια. Σήμερα κάλεσα την εισπρακτική, δεν τους ανέφερα τίποτα για το εξώδικο, τους είπα ότι έλαβα το sms και ευγενέστατοι, συμπλήρωσαν εκ μέρους μου αίτημα ρύθμισης οφειλής με το μηνιαίο ποσό που τους πρότεινα και το απέστειλαν στην Τράπεζα. Με ενημέρωσαν ότι θα έχω απάντηση μετά το Πάσχα, ότι μπορεί να εγκριθεί και χαμηλότερο ποσό, ότι θα με καλέσουν να πάω να υπογράψω την νέα σύμβαση κλπ. Εγώ δεν μπορώ να ηρεμήσω, είμαι κυριολεκτικά χάλια, και ήθελα να ρωτήσω, επειδή πουθενά δεν βρίσκω πληροφορίες για αυτό το στάδιο του εξωδίκου καταγγελίας, όλοι δηλαδή το προσπερνάνε και αναμένουν την διαταγή πληρωμής και κάνουν ανακοπή, ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, έχω πιθανότητες να αποδεχτεί η Τράπεζα τον διακανονισμό; Η εισπρακτική δεν μου ανέφερε τίποτα για εξώδικο, προώθησε το αίτημα. Υπάρχει περίπτωση όσο περιμένω απάντηση της Τράπεζας, αυτή να προχωρήσει σε διαταγή πληρωμής; Να χάσω χρόνο δηλαδή; Είναι ενημερωμένη η εισπρακτική και η Τράπεζα μεταξύ τους; Και το “άμεσα” που αναφέρει το εξώδικο, τι σημαίνει; Τρεις μέρες, πέντε μέρες, 1 μήνας, τρεις μήνες; Δεν ορίζει χρονικό διάστημα. Αν κάποιος έχει κάτι να μου πει επάνω σε αυτά, γιατί έχω κυριολεκτικά σκάσει…

  1. Μη σκας καθόλου (θα μουτζώνεσαι σε λίγο) και κοίτα το σχόλιο που έκανα προ 5′! Θα τρελαθείς! Να αποδεχθεί η τράπεζα το διακανονισμό; Άγαλμα θα σου κάνει! Εδώ θα μπορούσες να τους έχεις απλήρωτους 2-4 χρόνια και μετά να σου στείλει διαταγή πληρωμής κι αν. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μπορούν να πληρώνουν τα κερατιάτικα; Μπράβο. Πάντως δες το βίντεο στο youtube, αν δε το βρεις θα δώσω αύριο πληροφορίες. Καλή δύναμη, μη στενοχωριέσαι!!

   1. Σε ευχαριστώ πολύ. Πέρασα και εγώ πολύ δύσκολα οικονομικά τον προηγούμενο καιρό και όπως και εσύ όσα είχα προτιμούσα να τα δίνω σε ΔΕΗ για να μην μου κόψουν το ρεύμα, σε φόρους, είχα υποστεί τρομερή μείωση στον μισθό μου, οπότε η κάρτα αναγκαστικά πήγε πίσω. Αυτήν την στιγμή είμαι σε μία δύσκολη ψυχολογική φάση και μου είναι αδύνατον να διαχειριστώ δικαστικές διαμάχες, επί 1.5 χρόνο σχεδόν δεν κοιμάμαι (και για άλλους λόγους) και το μόνο που θέλω είναι να μην νοιώθω ότι με κυνηγάνε. Τους έκανα μία ρεαλιστική πρόταση με όσα πραγματικά μπορώ να δίνω. Ξέρω ότι είναι κερατιάτικα τα περισσότερα, απλώς αυτήν την στιγμή είναι το μόνο που θέλω. Η ανησυχία μου είναι αν θα τον δεχθούν εφόσον μου έστειλαν ήδη το εξώδικο…

    1. Είσαι με τα καλά σου;;; Καλοπροαίρετα το λέω. Κοίτα και το άλλο σχόλιο μου. Θα νιώσεις ηλίθια σε λίγο καιρό, αν διαβάσεις και τα σχόλια των άλλων εδώ μέσα (εγώ μόλις χθες μπήκα) και αρχίζεις να συνειδητοποιείς ποιά είναι η κατάσταση εκεί έξω. Κελεπούρι είσαι γι’αυτούς. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΘΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ. Θα μπορούσες να μη τους πληρώσεις τίποτε για καμμιά πενταετία και μετά να θυμηθούν να σε κυνηγήσουν με διαταγή πληρωμής. Έως τότε θα μπορούσες να έχεις κάνει αλλιώς τα κουμάντα σου. Διάβασε λίγο το site να δεις τι γίνεται. Εσύ είσαι μία στο εκατομμύριο γι’ αυτούς. Πρώτα απ’ όλα το εξώδικο και η καταγγελία δε λένε τίποτε. ΜΗ ΠΑΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ! ΖΗΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΣΟΥ. ( όχι απλά την αναλυτική κατάσταση). Επειδή απ’ ό,τι έχω καταλάβει υπάρχουν δικηγόροι ανάμεσα στους σχολιαστές, θα ήθελα κι εγώ τη βοήθεια τους σ’ αυτό: είναι υποχρεωμένοι να μου δώσουν τη σύμβαση βάσει ποίου νόμου και σε 10 μέρες; αν κατάλαβα καλά. Για να μην υπεκφεύγουν. Η σύμβαση σου το πιθανότερο να περιέχει παράνομους και καταχρηστικούς όρους (όπως οι περισσότερες) που καθιστούν παράνομη και τη διαταγή πληρωμής (που κακώς εκδίδουν τα δικαστήρια). Don’t worry, εσύ και εντελώς απλήρωτους να τους αφήσεις, μπορεί να δεις διαταγή πληρωμής, όταν θα έχεις ξεχάσει το θέμα. 2ο ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ: μίλησα για εκκαθάριση της οφειλής και όχι απλά για αναλυτικες καταστασεις κλπ, γιατί υποψιάζομαι τα εξής: π.χ. η δική μου οφειλή της κάρτας ( το ανέλυσα πιο πριν) είναι ήδη ληξιπρόθεσμη και κόκκινη εδώ και χρόνια. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΟΦΕΙΛΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΕΒΑΙΑ, (πηραν δηλ. τα χρηματα που τους όφειλα μεσω της ανακεφαλαιοποιησης) ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠ’ΤΟ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ! ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΣΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΜΟΥ; ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ; Έχω ήδη ένα εξώδικο έτοιμο γι’ αυτό αλλά φοβάμαι ότι θα με γράψουν, γιατί δεν αναφέρω νόμους και όταν ζήτησα εκκαθάριση σε άλλο δάνειο, στεγαστικό, με έγραψαν κανονικά.
     ΕΠΙΜΕΝΩ, ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΜΙΣΑ.

     1. Σε ευχαριστώ και πάλι. Ο λόγος που ανησυχώ είναι ότι έχω μία πρώτη κατοικία. Πολλές φορές στο παρελθόν σκέφτηκα να κάνω ρύθμιση, και όλο το ανέβαλλα διότι δεν υπήρχε ούτε σεντ. Και τον προηγούμενο μήνα ισορρόπησα κάπως και επάνω που πήρα την απόφαση να διευθετήσω και αυτήν την υπόθεση, έλαβα το εξώδικο και έχω απελπιστεί… Δεν ξέρω αν λειτουργούν με όλους το ίδιο, διαβάζοντας κάποια πράγματα εδώ δεν έχω καταλάβει με ποια κριτήρια σε κάποιους προτείνουν εφάπαξ εξόφληση με ένα πολύ μικρό ποσό και σε άλλους είναι αδιάλλακτοι…

     2. Αν έχεις ακίνητο – τα πράγματα αλλάζουν… αλλά αν δεν έχεις μία – τότε περίμενε να έρθει ΔΠ (μπορεί σε 2-3 μήνες / μπορεί σε χρόνια) – κάνεις ανακοπή (με κάποιον δικηγόρο – με λίγα λόγα κερδίζεις χρόνο) – και έπειτα βρίσκεις μια μέση λύση.

      ΔΕΝ θέλει άγχος – οι εισπρακτικές είναι συνδεμένες μόνο με τον εαυτό τους – περιμένουν να πληρώσεις για να πάρουν ποσοστό – η διαδικασία από την τράπεζα συνήθως προχωρά ταυτόχρονα (αν θέλουν άμεσα το ποσο – το θέλουν)… καμιά προφορική υπόσχεση δεν μετρά – μετράνε μονο τα γραπτά…

      Στο μεταξύ εγκατέστησε το ban bank στο smartphone σου και άστους να πέρνουν τηλέφωνα…

     3. Δηλαδή είναι καλύτερα να επικοινωνήσω απευθείας με την Τράπεζα; Εγώ θέλω να κάνω ρύθμιση άμεσα, δεν θέλω να περιμένω να εκδοθεί διαταγή. Η εισπρακτική μου είπε ότι υπέβαλε αίτημα μαζί με το εκκαθαριστικό μου, στην Τράπεζα δεν το υπέβαλε; Τι σημαίνει περιμένουν να πληρώσω, την Τράπεζα δεν θα πληρώνω με την ρύθμιση;

     4. Συγγνώμη που θα στο πω, αλλά μάλλον κατέβηκες από άλλο πλανήτη και δε διάβασες τίποτε στο site. Διαβασες το παραπανω άρθρο; Πήγαινε και στη γενική συζήτηση 12και διαβασε αρκετα σχολια (βαλε ταξινομηση τα καλυτερα). Καλα εμενα δε με πιστευεις (και καλα κανεις), αλλα συγκρινε τον εαυτο σου με αλλους σε παρομοια θεση εδω και χρονια. Διαβασε το σχολιο του Λευτερη που απο 14χιλ. πληρωσαν 1χιλ. Κρατα σημειωσεις. Μαθε για τη μαγνητοφωνηση των εισπρακτικων. Γραψε τα ολα. Κατα τη γνωμη μου 1/ Σε καμμια περιπτωση μη κανεις ρυθμιση, θα σε πιασουν κορόιδο (μ’αρεσει που θες και άμεσα), 2/ πες στην εισπρακτικη οτι θα συνεννοηθεις απευθειας με τραπεζα, μη πιστευεις ό,τι κι αν λενε, 3/ αποδεικνυεται σωτηριο για σενα που δεν είχες κανει κατι τοσα χρονια, 4/ αφου κατσεις και διαβασεις (εχεις μπροστα σου όλο το ’17 άνετα), καιροπέτα την εισπρ. Θα καταλάβεις ότι – και συγγνωμη – εισαι προβατο επι σφαγη, πας οικειοθελως στο σφαγειο και ανησυχεις κι απο πανω εάν θα δεχτούν να σε ξεκοκαλίσουν!! Πόσο πιο απλα να τα πω; 5/ Τα κριτηρια τους είναι τα εξης: πηραν χαμπαρι οτι εχουν να κανουν με προβατο κι οχι με λυκο. Υπαρχουν ανθρωποι που 8 χρονια δεν εχουν παραλαβει διαταγη πληρωμης και δε μασανε, εσυ μασησες απ’ τη πρωτη μερα. Γνωστη σημερα: σταματησα το 09 να πληρωνω το τοτε 3000 και τωρα εχει παει 24, διαταγη δεν εχει λαβει ακομα! Συμφωνω με τον xreokopimeno, και απλα μιλα με καποιο καλο δικηγορο – μη κανεις τιποτα ακομη – κοιτα πιο κατω μια και ΜΠΡΑΒΟ Σ’ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΕ 12 ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ πριν διαλεξει. Για 5 χρονακια πιστευω μπορεις να κοιμασαι ησυχη, αν σε φοβισει δικηγορος, αντε γεια, δε θελουμε ηττοπαθειες. Εξάλλου είναι 1η κατοικια. Επιμενω ξανα κατσε στ’ αυγα σου 2 χρονακια τουλαχιστον! Κοίτα στο YOUTUBE στο καναλι JOHN TARAS συνομιλια τραπεζας με πολιτη 5:00 περιπου να σου φυγει το σκερβελο! Εσενα τετοια προταση θα σου κανουν αφου τους φτυνεις για καμμια 10ετια.

     5. Προσπαθώ να πράξω αυτό με το λιγότερο κόστος (και το κόστος δεν είναι πάντα μόνο οικονομικό) για μένα. Ακριβώς διαβάζοντας τις τελευταίες δύο μέρες τα σχόλια εδώ, έβγαλα το συμπέρασμα ότι η τακτική “μην κάνεις τίποτα” αφορά όσους δεν έχουν να χάσουν τίποτα ή εκ των πραγμάτων οι άνθρωποι είναι άνεργοι και δεν έχουν επιλογές. Εγώ έχω ένα σπίτι και δεν είμαι άνεργη. Και επιπλέον το δικό μου ποσό δεν είναι της τάξεως των 3000-4000 χιλιάδων, ώστε να πω άσε και βλέπουμε, και αν ζορίσουν τα πράγματα και εκδοθεί διαταγή πληρωμής, θα μαζέψω εκείνην την ώρα από φίλους και γνωστούς και θα το καλύψω. Το δικό μου δεν καλύπτεται ούτε θα έχω την δυνατότητα στο άμεσο μέλλον να το δώσω εξ ολοκλήρου και μάλιστα σε τρεις ημέρες, που θα γράφει επάνω η διαταγή πληρωμής. Από την στιγμή που στην πράξη κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι ανακοπές και οι αναστολές έχουν 100% επιτυχία, πού καταλήγω μετά; Στο να τρέχω να προλάβω τις εξελίξεις αυτές κατόπιν εορτής, οπότε και ο διακανονισμός τότε θα είναι πολύ δυσκολότερος; Ή μήπως οι δικηγόροι, τα δικαστήρια κλπ δεν έχουν κόστος, οικονομικό και ψυχικό; Τι τους εμποδίζει αυτήν την στιγμή να προχωρήσουν στην έκδοση διαταγής; Οι πλειστηριασμοί, από τους οποίους απέχουν οι συμβολαιογράφοι, που ακούμε, σπίτια συμπολιτών μας δεν αφορούν; Ποιος μου λέει ότι δεν θα καταλήξω σε τέτοιο σημείο; Ποιος μου εγγυάται ότι η έκδοση της δικής μου διαταγής θα πάρει χρόνια και όχι λόγου χάριν λίγους μήνες; Παίζω με τις πιθανότητες και δεν μπορώ να είμαι σίγουρη και προσπαθώ να διακινδυνεύσω όσο λιγότερο μπορώ. Αν είναι αυτή η ιστορία να τραβήξει άλλα πέντε χρόνια και να μην μπορώ να κοιμηθώ και να έχω πληρώσει δικηγόρους και δικαστήρια και στο τέλος να καταλήξω στον ίδιο παρονομαστή, δηλαδή στο να τρέχω να κάνω τον οποιονδήποτε συμβιβασμό θα μου προτείνουν εκείνοι τότε, δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο. Τουλάχιστον τώρα εγώ τους έχω κάνει μία πρόταση βάσει ενός ποσού που μπορώ όντως να δίνω, ώστε και να μην φτάσω σε όρια πείνας και να μπορώ να απαλλαγώ από ένα τεράστιο βάρος… το κατανοώ ότι εδώ μέσα μπορεί από πολλούς να θεωρούμαι ηλίθια, μπορεί όντως να ανησυχώ υπερβολικά, αλλά αν έρθει για μένα η δύσκολη στιγμή, δεν θα είναι κάποιος από εσάς εκεί να βοηθήσει εκ των πραγμάτων να μην μου πάρουν το σπίτι. Θα είμαι εντελώς μόνη. Και προσπαθώ να βρω μία λύση να βγάλω αυτό το βάρος από επάνω μου…

     6. Κοίτα, συγγνώμη πραγματικά αν ήμουν απότομη πριν. Καταλαβαίνω την ανησυχία σου γιατί όντως το ποσό δεν είναι ευκαταφρόνητο και όσο περνούν τα χρόνια αυτοί βάζουν ότι θέλουν επάνω. Αν δεν είχες το σπίτι, θα μπορούσες να τους γράψεις κανονικότατα. Γι’ αυτό πρώτα μίλα με δικηγόρο σαΐνι στα τραπεζικά. 2/ πιστεύω ότι για 2 χρονάκια μπορείς να κοιμάσαι ήσυχη, το δάνειο σου είναι πολύ μικρό γι’ αυτούς για να εκδόσουν διαταγή πληρωμής συντομότερα – μόνο ως μέσο πίεσης και εκφοβισμού, 3/ μη φοβάσαι τα δικαστήρια με το φόρτο εργασίας που έχουν προσδιορίζονται χρόνια μετά κι αν γίνουν έως τότε (π.χ. το δικό μου επαγγ. Στέγης σταμάτησε να πληρώνεται το 11 μετά από 5 χρόνια κανονικότατων πληρωμών και διατ. Πληρ. Παρέλαβα το 13 στην οποία έκανα βέβαια ανακοπή και αναστολή που προσδιορίστηκε 3 χρόνια μετά Νοεμβρη του ’16 και πήρε αναβολή ξανά). Απλά στη διατ. πληρ. έχεις περιθώριο 15 ημερών για ανακοπή, δε σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις μαζέψει όοολο το ποσό να τους το δώσεις! Προς θεού! Το ξέρουν και οι ίδιοι ότι κανένας φυσιολογικός άνθρωπος τη σήμερον δεν έχει λεφτά. Επίσης εάν εσύ θες μια φορά να ξεμπερδεύεις, να ξέρεις ότι το αυτό ισχύει και γι’ αυτούς. Το όλο πράγμα είναι μια παρτίδα πόκερ. Εντωμεταξύ μπορείς να μαζεύεις λεφτά, 50-100/μήνα ανάλογα τα οικονομικά σου για τυχόν ανακοπή και για την εξόφληση του δανείου. Απλά μη τα δίνεις σ’ αυτούς ακόμα – κουμπαράς. 4/ Κάνε το κορόιδο στις εισπρ. Για φέτος και πήγαινε απ’ το ’18 στη τράπεζα και ζήτα τη σύμβαση και αναλυτική κατάσταση, μετά βουρ στο δικηγόρο για να ελέγξει, νόμιμους τόκους, καταχρηστικούς όρους κ.λ.π. Αυτό μπορεί να τους υποψιάσει ότι έχεις ενημερωθεί καλύτερα, αλλά δε πειράζει. Εγώ στη θέση σου θα τους προλάβαινα με μήνυση για όλες τις παρανομίες τους ΚΑΙ ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη τυχόν μελλοντική τους διαταγή πληρωμής. Όλα αυτά πριν σου τη στείλουν αυτοί. 5/ Θα μου πεις είναι πολλά; Όχι μη νομίζεις. Έτσι σου φαίνεται. Στο μεταξύ μαζεύεις λεφτά. Στη θέση σου πάντως δεν θα δεχόμουν λιγότερο από 50% – 60% κούρεμα της οφειλήςοφειλής και χωρίς πανωτόκια και παρανομίες. Διαπραγματεύσεις μόνο με τράπεζα, ειδικά σε τελικό στάδιο και γραπτή προσφορά. Όλα αυτά είναι μέσα πίεσης βήμα-βήμα δικά σου προς αυτούς. Γενικότερα εάν παίρνανε κανα 5000-6000 μετά από 3 χρόνια θα έπρεπε νά’ ναι ευχαριστημένοι. Υπολόγισε και κανα 1000 ο δικηγόρος μαζί με ανακοπή. Πάλεψε το όσο μπορείς, σου λέω οι άνθρωποι είναι ό,τι προαιρείσθε! Τι να το κάνουν το σπίτι Νο. 1 εκατομμυριο; Για λεφτά καίγονται κι αυτοί, ίσως και περισσότερο απ’ εμάς. Καλή τύχη, μη φοβάσαι!

     7. Σωστή. Δεν είναι να τα αφήνεις αυτά στο έλεος του Θεού. Κι εγώ όσο μπορούσα έκανα ρυθμίσεις και ξανα ρυθμίσεις. Μόλις είδα ότι δεν αντέχω αλλο οικονομικά πήγα με τον ν. Κατσέλη. Κατά καποιον τρόπο δηλ να είναι σε μια σειρά τα πράγματα. Κι αυτό όχι για χάρη των τραπεζών, αλλα για τη δική μου ηρεμία.

     8. Hera, υπάρχει μία απάντησή σου που για κάποιον λόγο δεν εμφανίζεται στην σελίδα αλλά μόνο δεξιά στα “Τελευταία σχόλια”, αλλά την διάβασα από το source της σελίδας. Δεν χρειάζεται να μου ζητάς συγγνώμη, ειλικρινά δεν παρεξηγώ, δεν θέλω να αντιπαρατεθώ με κανέναν. Διαβάζω προσεκτικά όσα γράφεις, λύση ψάχνουμε όλοι, απλώς ομολογώ φοβάμαι αρκετά. Εν πάση περιπτώσει, βρέθηκε μία αξιόπιστη πηγή σήμερα και έμαθα ότι για ποσά μέχρι 6000 περίπου και ειδικά αν ο άλλος δεν έχει τίποτα, δύσκολα προχωρούν σε διαταγή πληρωμής και προτιμούν να προτείνουν κούρεμα κλπ, γιατί ξέρουν ότι δεν θα πάρουν τίποτα, οπότε προσπαθούν μήπως πάρουν κάτι. Σε ποσά όμως όπως το δικό μου και ειδικά όταν υπάρχει ακίνητο, αργά ή γρήγορα θα το προχωρήσουν. Επίσης, ισχύει αυτό που λες, ότι μέχρι τότε που θα έρθει η διαταγή πληρωμής, το ποσό θα έχει αυξηθεί, διότι μετά την καταγγελία ισχύουν πολύ υψηλοί τόκοι, οπότε αν κάποιος προτίθεται να κάνει διακανονισμό, καλό είναι να γίνει σύντομα μετά την καταγγελία. Εν ολίγοις, τα έβαλα κάτω και κατέληξα στο εξής. Αν κάνω τώρα ρύθμιση, θα έχω, όπως μου είπαν (όπερ έδει δείξαι, ας θεωρήσουμε προς το παρόν ότι ισχύει) ένα χαμηλό επιτόκιο, και με βάση τους υπολογισμούς μου με το επιτόκιο που είχε η κάρτα όταν πλήρωνα και το ποσό που διατίθεμαι να δίνω, είναι κάπως βιώσιμο για μένα. Εάν το αφήσω και περιμένω την διαταγή, το ποσό θα έχει στην ουσία φτάσει στα ίδια επίπεδα με το ποσό μίας νέας σύμβασης, και θα έχω χάσει ως προς τα εξής: 1) θα έχω χάσει την ψυχική μου ηρεμία 2) θα πρέπει να πληρώσω δικηγόρο κλπ 3) οι δυνατότητές μου για διαπραγμάτευση θα έχουν μειωθεί, ειδικά εφόσον υπάρχει ακίνητο 4) το κυριότερο, θα κινδυνεύει το σπίτι μου. Θεωρώ ότι θα έρθει μία η άλλη, με πολύ μεγαλύτερο ρίσκο στην περίπτωση που δεν κάνω τίποτα. Εάν δεν είχα ιδιοκτησία, θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα… Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση μέσα σε δύο χρόνια, μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω, απλώς σου ομολογώ ότι προτιμώ, όταν έρθει εκείνη η ώρα, να νοιώθω κορόιδο και να έχω πληρώσει κάτι παραπάνω, παρά να λέω “μακάρι τρία χρόνια πριν να είχα πάει για εκείνην την ρύθμιση”. Επίσης, ήθελα να σε ρωτήσω, υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που αναφέρεις να αφήσω να περάσει το 2017 και να πάω από το 2018; Εννοώ, ισχύει κάτι για το 2017 που θα πάψει να ισχύει το 2018; Σε ευχαριστώ ούτως ή άλλως, η κουβέντα με βοηθάει…

     9. Γεια σου και πάλι… είπες ότι το ποσο είναι 18000 άμεσο απαιτητό… όταν η τράπεζα λέει άμεσο απαιτητό είναι άμεσο – κάνε μια προσπάθεια πήγαινε στην τράπεζα και ζήτα να το τακτοποιήσεις (σαφώς αν ακούν και είναι σωστοί θα σου δώσουν και χρόνο) – αν όμως δείς ότι δεν το συζητάνε ή ζητάνε νέες εγγυήσεις (ΠΡΟΣΟΧΗ! αν ζητάνε νέες εγγυήσεις κάντην με ελαφρά) – ΓΕΙΩΣΕ τους… περίμενε Δ.Π. /// μην κάνεις το λάθος να μιλάς με εισπρακτικές και να δίνεις μικροποσά… είναι χρήμα σε τρύπιο κουβά…

      ΠΡΟΣΟΧΗ! οποιαδήποτε ρύθμιση κάνεις ζήτα να σου δωθεί χαρτί… αν απαιτείται η υπογραφή σου ζήτα βοήθεια νομικού – και μην ΒΑΛΕΙΣ ΝΕΕΣ εγγυήσεις…

      Το ψυχολογικό κομμάτι θα είναι “καλό” όταν η οικογένεια μας στηρίζει και υπάρχει κατανόηση. ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ γράψτους…

      ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ…

      ΗΡΕΜΙΑ μπορεί να έχει ο καθένας — απέφυγε τους όσο μπορείς και μην ξαναμπλέξεις με ΔΑΝΕΙΚΑ σ’ αυτή την χώρα…

     10. Να θυμάσαι ότι προφορικά.. δεν ισχύει τίποτα… επίσης το εξώδικο είναι απλά μια ενημέρωση… η Δ.Π. είναι σημαντική / έπειτα υπάρχει αναβολή / ανακοπή / έφεση τράπεζας / κτλπ… αλλα πιστεύω ότι πρίν την Δ.Π θα σου κάνουν κάποια πρόταση από την Τράπεζα… ΖΗΤΑ ΧΑΡΤΙΑ / ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ για αρχή – μήπως τρομοκρατηθούν.

     11. Δεν πρόκειται να κάνω προφορικές συμφωνίες ή να δίνω μικροποσά σε κάποιον πλην της Τράπεζας. Εγώ έκανα αίτημα για ρύθμιση μέσω της εισπρακτικής με συγκεκριμένο ποσό που μπορώ να δίνω ανά μήνα στην Τράπεζα για την οφειλή, όχι για κάποιον άλλο λόγο. Μου μίλησαν για νέα σύμβαση, προφανώς θα υπάρξουν γραπτά, δεν θα πήγαινα ποτέ να αρχίσω να δίνω λεφτά κάπου βάσει προφορικής συμφωνίας, εννοείται αυτό. Αν δεν δω πρώτα την νέα σύμβαση, δεν θα μπορώ να ξέρω περί τίνος πρόκειται. Εγώ αυτό που ρώτησα εξ αρχής ήταν εάν με το εξώδικο που έλαβα παύουν όλες οι δυνατότητες διαπραγμάτευσης, ή είναι ένα τελευταίο καμπανάκι που στην ουσία με καλεί να τους προσεγγίσω για να γίνει κάποια ρύθμιση.

     12. Και εν πολλοίς το άγχος μου είναι, καθώς το εξώδικο δεν αναφέρει συγκεκριμένη προθεσμία, αν υπάρχει περίπτωση την ώρα που εγώ προτείνω ρύθμιση στην εισπρακτική και αυτή προωθεί το αίτημα και αναμένουμε να εξεταστεί από το αρμόδιο τμήμα, μήπως κάποιο άλλο τμήμα που ασχολείται με το νομικό μέρος προχωρήσει σε διαταγή πληρωμής; Λέω ανοησίες; Είμαι αφελής; Πραγματικά πείτε μου, γιατί έχω καταρρεύσει απόψε…

  2. Καταρχήν εισαι σε κατασταση πανικού λόγο άγνοιας και αυτό που ήθελαν το καταφεραν με το εξωδικο και την εισπρακτική. Σε κατατάσταση πανικού δεν πέρνουμε σωστες επιλογές.
   Η συμβουλή μου ειναι να πας σε καποιον νομικό να σου πει τι επιλογές εχεις γιατί κάθε περιπτωση ειναι μοναδική.
   Οταν ηρθε σε μενα το εξώδικο για 15.500 απο πιστωτική πηγα σε γνωστό μου δικηγόρο και μου ειπε δεν ειναι τιποτα το εξωδικο πεταξε το στα σκουπιδια. Μου ειπε τι επιλογες ειχα με το νόμο Κατσελη και εαν δεν ηθελα να μου βγει διαταγη πληρωμης να βαζω ενα μικρο ποσό καθε μηνα στην Τραπεζα. Προσωπική μου αποψη μην υπογραφεις νεα σύμβαση με την τραπεζα εαν δεν τι δει καποιος δικηγόρος.

   1. Σε ευχαριστώ. Δίκιο έχεις. Όντως είμαι σε κατάσταση πανικού. Δεν θα υπογράψω στα τυφλά εννοείται. Θέλω να αποφύγω οπωσδήποτε την διαταγή πληρωμής ωστόσο. Με την δική σου περίπτωση τι έγινε; Λειτούργησε αυτό που έκανες; Έκανες μετά το εξώδικο κάποια συνεννόηση μαζί τους;

  3. Καλησπέρα. Μην εμπιστεύεσαι ούτε την τράπεζα ούτε την εισπρακτική. Τώρα για την διαταγή πληρωμής αυτή αργεί λίγο, δηλαδή δεν πρόκειται να την λάβεις ούτε την επόμενη εβδομάδα, ούτε τον επόμενο μήνα, θα την βγάλουν κάποια στιγμή εφόσον δουν οτι και μετά την καταγγελία συνεχίζεις να μην πληρώνεις. Η αλήθεια είναι οτι υπάρχει ασυνεννοησία μεταξύ τραπεζών και εισπρακτικών αλλά και πάλι σου λέω μην ανησυχείς για την διαταγή, αυτή αργεί. Σε καμία περίπτωση μόνο μην δεχτείς προφορική συμφωνία είτε από υπάλληλο στο υποκατάστημα της τράπεζας, είτε τηλεφωνικώς από εισπρακτική, επειδή η τράπεζα δεν δεσμεύεται από προφορικές συμφωνίες, (όπως είπαν σε μένα).
   Και μην πανικοβάλλεσαι, εμένα κατάγγειλαν το δάνειο το 2009, έστειλαν διαταγή πληρωμής το 2011 και έκτοτε δεν έγινε απολύτως τίποτα (δεν έχω τίποτα στο όνομά μου). Αυτοί ήταν οι ρυθμοί στην αρχή της κρίσης, σήμερα, τα πράγματα είναι ακόμα πιο αργά, τρέχουν και δεν φτάνουν….

   1. Καλησπέρα. Όπως είπα και στα άλλα μηνύματα, εγώ διακανονισμό θέλω να κάνω. Να πληρώνω θέλω. Εννοείται γραπτώς και εννοείται με την Τράπεζα, όχι με τρίτους. Η εισπρακτική δεν μου έκανε κάποια προσφορά, με ρώτησε εγώ τι μπορώ να βάζω μηνιαίως, συμπλήρωσε την αίτηση μαζί με το εκκαθαριστικό μου και την απέστειλε στην Τράπεζα. Μου είπαν ότι μόλις εγκριθεί, θα με καλέσουν να τους πω σε ποιο υποκατάστημα με βολεύει να πάω να υπογράψω σύμβαση και ότι η πρώτη δόση θα είναι μετά από 1 μήνα. Η ανησυχία μου είναι εάν, αφού έλαβα το εξώδικο, η Τράπεζα δεν αποδεχθεί καθόλου διακανονισμό.

    1. η τράπεζα δεν θα απορρίψει τον διακανονισμό, στη χειρότερη περίπτωση να σας πει οτι θέλει κάτι παραπάνω ή πολύ παραπάνω. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα πρέπει να τους πείτε οτι μπορείτε να δίνετε όσα εσείς προτείνατε, take it or leave it. Εκεί είναι πιθανό να υποχωρήσουν. Μην ανησυχείτε

 7. Γεια σας.
  Θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση βεβαίως. Έχω ένα στεγαστικό δάνειο 59.000 και ένα επισκευαστικό 18.000 σύνολο 77.000 και τα δύο στην alpha bank. Το μοναδικό μου περιουσιακό στοιχείο είναι ένα δυάρι ημιυπόγειο αξίας το πολύ 25.000 ευρώ που αγόρασα με αυτά τα λεφτά τις καλές εποχές. Έκανα διακανονισμό 150 ευρώ το μήνα. Οπότε δεν ξεχρεώνω ποτέ. Η αξία του σπιτιού είναι πολύ μικρότερη από το δάνειο. Αν μου το πάρουν τι επιπτώσεις έχω μετά; Αν τους αφήσω να το πάρουν μετά συνεχίζω να χρωστάω; Μπορώ μετά να αγοράσω άλλο σπίτι (χωρίς δάνειο, μετρητά) ή θα με κυνηγήσουν; Τι επιπτώσεις έχω μετά;

  1. Καλησπέρα. Η αλήθεια είναι πώς δεν θα ξεχρεώσετε ποτέ είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο. Το καλό είναι οτι όσο πληρώνετε τον διακανονισμό, δεν θα κινδυνεύσει το δυάρι ή οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο αποκτήσετε στο μέλλον. Αν όμως σταματήσετε να πληρώνετε, η τράπεζα ενδέχεται να κατασχέσει το δυάρι, και να το βγάλει σε πλειστηριασμό. Ακόμα και αν καταφέρει να το πουλήσει όσο το αγοράσατε, δηλαδή 25000, εσείς θα συνεχίσετε να χρωστάτε το υπολοιπόμενο ποσό των 52000 ευρώ το οποίο θα συνεχίσει να αυξάνεται με τόκους συμβατικούς και υπερημερίας. Και φυσικά θα κινδυνεύει οτιδήποτε αγοράσετε μετά (σπίτι, οικόπεδο κλπ) που είναι στο όνομά σας, το αν το αγοράσετε με μετρητά δεν έχει καμία σημασία.

    1. εξαρτάται τί ακριβώς θέλετε τον δικηγόρο. Άσχετα με το πώς μας φαίνονται όλα αυτά, δυστυχώς δεν είναι παράνομα, είναι νόμιμα, διότι ο νόμος προστατεύει κυρίως τον πιστωτή, αυτόν βλέπει ως θύμα…

     1. Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση μείωσης του χρέους; Αυτό; Θα πληρώνω όλη μου την ζωή την τράπεζα; Διαβάζω προσφάτος για κούρεμα εώς 80%. Ισχύει; Ξέρετε κάτι; Σας δίνω τα links

      http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/735798/ta-pano-kato-sta-kokkina-daneia-koyrema-eos-kai-80-me-exagora-apo-ton-daneiolipti

      http://www.capital.gr/agora-akiniton/3175913/emmeso-kourema-sta-stegastika-daneia-etoimazoun-oi-trapezes

     2. Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να μου το μειώσουνε; Θα πληρώνω όλη μου την ζωή την τράπεζα; Διάβασα προσφάτος μάλιστα ότι μπορεί να γίνει και κούρεμα εώς 80%. Ξέρετε κάτι σχετικά; Σας δίνω τα links παρακάτω.
      http://www.capital.gr/agora-akiniton/3175913/emmeso-kourema-sta-stegastika-daneia-etoimazoun-oi-trapezes

      http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/735798/ta-pano-kato-sta-kokkina-daneia-koyrema-eos-kai-80-me-exagora-apo-ton-daneiolipti

     3. Υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο να σας προταθεί από την τράπεζα ένα κούρεμα το οποίο όμως συνήθως προϋποθέτει εφάπαξ πληρωμή του νέου ποσού. Δεν χάνετε κάτι να ρωτήσετε την τράπεζα αν έχει την διάθεση να κάνει κάτι τέτοιο μαζί σας. Προσοχή ομως. Από το παραπάνω σχόλιό σας συμπερανα οτι έχετε την δυνατότητα να αγοράσετε στο μέλλον κάποιο άλλο ακίνητο με μετρητά. Αν η τράπεζα καταλάβει ότι έχετε αυτή τη δυνατότητα δεν πρόκειται να σας κάνει κανένα κούρεμα. Επίσης, καλό είναι να γράφετε με ψευδώνυμο, ποτέ με ονοματεπώνυμο. Μας διαβάζουν και γενικά μας ψάχνουν στα κοινωνικά δίκτυα για να δούνε από τις δημοσιεύσεις και τις φωτογραφίες μας την οικονομική μας συμπεριφορά.

     4. Οκ το άλλαξα. Συγγνώμη που σε πρίζω αλλά μου φαίνεσαι διαβασμένος. ‘Εχω κάποια χρήματα, αλλά περίπου το 1/7 με 1/8 με την βοήθεια του αδελφού μου. Να πάω δηλαδή μόνος να κάνω μία πρόταση;

     5. Ναι οκ καλά κάνατε και το αλλάξατε. Θα σας συμβουλευα να μην πάτε ακόμα. Αφήστε να σας κάνουν αυτοί την πρόταση. Στο μενού αυτής της ιστοσελίδας θα βρείτε μία ενότητα με εξειδίκευμενους δικηγόρους στα τραπεζικά

     6. Συγγνώμη άλλη μία ερρώτηση… Θα μου κάνουν αυτοί πρόταση; Είναι σίγουρο; Αφού πληρώνω κανονικά κάθε μήνα…

 8. γεια σας είναι σε οικονομική κατάσταση ??? και χρειάζεστε ένα δάνειο για να ξεκινήσει μια επιχείρηση, να πληρώσει το χρέος σας ή για τα φάρμακα σας ?? αν ναι, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την κ Στέλλα Rene ο διευθύνων σύμβουλος της κας Στέλλας Rene εταιρεία δανείου επιχείρησης της είναι ασφαλή, ασφαλείς και αξιόπιστες ταυτόχρονα, διότι αυτή είναι η εταιρεία όπου εγώ απλά εξαργύρωσε ένα δάνειο ύψους 120,000,00 ευρώ και ήταν επιτυχής και στην πραγματικότητα τα όνειρά μου έως και σήμερα, γι ‘αυτό θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το μέσο για να ενημερώσει όποιον έχει ανάγκη από δάνειο για να συνδεθείτε με το email παρακάτω {mrsstellareneloanfirm1@gmail.com}

  δοκιμαστεί και εμπιστοσύνη.

  Μάιρα

 9. έχω πάθει την πλάκα μου με τα ποσά σε πιστωτικές κάρτες…εγώ έβγαλα μια πιστωτική με όριο 1500 ευρώ και για αυτή έκανα αμάν στην alpha bank. Μόνο τα εσώρουχα δεν μου έλεγξαν…

  1. Να φροντίζετε να την αποπληρωνετε κάθε μήνα, έστω την ελάχιστη καταβολή και να μην την παραφορτωσετε επειδή αυτοί είναι ικανοί να σας αφήσουν χωρίς εσώρουχα

 10. Γεια σας.
  Έχετε να μου συστήσετε κάποιον δικηγόρο δοκιμασμένο; Λέω να ψαχτώ.

  ευχαριστώ

 11. Η αμετακλητη αποφαση 2343/2016 για τα δανεια που καπου διαβασα τι ειναι μπορει καποιος να μου πει !!

 12. kalimera sas kai xronia polla .tha ithela mia voithia exo 2 kartes tis ethnikis trapezas stis opies exo kanei stasi pliromon apo 2007 logo anergias kai asthenias mou .meta apo tosa xronia me enoxlisan xsana legontas mou oti prepei na katavalo kapio poso gia na min kinithoun nimika k.t.l ta gnosta egw tou seipa oti adinato na doso esto kai 10 euro tipota to violi tous .ti kano ;kai fovame epidi perimeno na paw gia douleia min mou katasxoun xrimata apo ton logariasmo mou efxaristo.

  1. Να κάνετε ακατάσχετο το τραπεζικό λογαριασμό από τράπεζες (όχι εφορία), έτσι θα έχετε προστασία 1200-1500 το μήνα. Πάντως αν διατηρείτε λογαριασμό σε άλλη τράπεζα από αυτήν που χρωστάτε, δεν κινδυνεύετε.

   1. distixos exo mono stin idia trapeza (ethnikh) ton exo kanei akasxeto ton logariasmo alla xsero oti i trapeza den mpori na sou pari xrimata mono to dimosio kano lathos;kai pera apo afto kindinevo apo kati allo;
    kathos kai oti sto logariasmo eimastedyo katoxi egw kai i sizigos

    1. Υπάρχει άλλη διαδικασία για να γίνει ο λογαριασμός ακατάσχετος και για χρέη ιδιωτών. άλλη διαδικασία είναι το ακατάσχετο για την εφορία που γίνεται μέσω taxis. Από τη νέα δουλειά ενδέχεται να σας ζητήσουν να ανοίξετε λογαριασμό μισθοδοσίας σε άλλη τράπεζα. Αν έχετε οτιδήποτε ακίνητο στο όνομά σας ενδέχεται να κινδυνέψει

 13. μια ερώτηση βρε παιδια..Πέρνεις ένα δάνειο και στην συνέχεια σου τα φέρνει έτσι η ζωή και δεν μπορείς να το αποπληρώσεις…Για πιό λόγο δεν πάς στην τράπεζα κατευθείαν να πεις δεν μπορώ να αποπληρώσω, να βρεθεί μια λύση…αλλά τα αφήνεις και σε πέρνουν οι τόκοι απο κάτω και γίνετε ο χαμός μετά??

  1. Μπα, τι λες;
   Μια χαρά πας στην τράπεζα, απλά αυτό που σου προτείνει η τράπεζα είναι ΠΑΝΤΑ μή ρεαλιστικό.
   Σύμφωνα με την τράπεζα, πρέπει να τρως μακαρόνια σκέτα κάθε μέρα, να μην καπνίζεις, να μην πίνεις, να μην γαμάς, να μην έχεις τηλέφωνο, σταθερό και ΄κινητό κλπ κλπ κλπ, ώστε να μπορείς να της πληρώνεις το δάνειο.
   Αν οι τράπεζες, από την αρχή της κρίσης ενεργούσαν έξυπνα, δεν θα υπήρχαν κόκκινα δάνεια.

   Ποιος τις εμπόδισε, π.χ. να κάνουν προσωρινη ρύθμιση σε δάνεια, με αστείες μηνιαίες δόσεις; Όλοι θα πλήρωναν.
   Όταν όμως στο συνταξιούχο του χιλιάρικου, επιμένεις για δόση στεγαστικού των 500 ευρώ, μάλλον θα σου πληρώσει τα @@ του.

   1. Ακριβώς!
    Και όχι μόνο αυτό. Ο σκοπός τους είναι να σε έχουν σε έλεγχο ή να νομίζουν ότι σ’εχουν. Είναι τόσο άπληστοι που ηδονίζονται να σου αρμέγουν τα πάντα.
    Όταν είχα ένα σορρό κάρτες στην Citibank, χωρίς να έχω κάποια καθυστερούμενη οφειλή, πήγα και ζήτησα να μου μειώσουν το επιτόκιο από κάποιο εξωφρενικό 22% σε κάτι χαμηλότερο, για να μπορώ να ελπίζω σε κάποια ξεχρέωση και να έχω κάποιο κίνητρο μιας και έβλεπα τί ερχόταν.
    Ο τύπος έκανε έλεγχο και μου είπε ότι δεν έχω καθυστερήσει ποτέ των ποτών κάποια οφειλή, επομένως δεν μπορεί να γίνει κάτι!!!!!! Δηλαδή επειδή ήμουν καλός μαλάκας, δεν μπορούσαν να κατεβάσουν το υπερτοκογλυφικό τους επιτόκιο.
    Όταν αργότερα όμως πήραν το τρίτο το μακρύτερο και σταμάτησα μαχαίρι τα πάντα, μετά από δύο χρόνια δικού μου γραψίματος, μου έκαναν κούρεμα 85%.
    Επομένως θέλουν ανάλογη αντιμετώπιση. Το καλό είναι ότι ποτέ ξανά δεν ξαναμπλέκω με νταβάδες και η όλη ιστορία μου άνοιξε τα μάτια σε πολλά θέματα.
    Γενικά όταν σου δημιουργούν καταστάσεις ασφυξίας, πρέπει να την δεις αλλιώς αν θέλεις να επιβιώσεις. Ο κόσμος χάνει και τα τελευταία ψίχουλα εναπομείναντος εμπιστοσύνης του, δεν βλέπει άσπρη μέρα και εκεί μπαίνει σε άλλο mode.

  2. Μόλις είπες το ανέκδοτο της ημέρας. Πριν χρόνια όταν άρχισα να στριμωχνομαι ελαφρώς, πριν έρθει η κρίση, έτρεξα αμέσως στην Eurobank και δύο και τρεις φορές και τους είπα : ρε παιδιά, αντί για 800 μπορώ να δίνω 600? Και η απάντηση πάντα ήταν ότι επειδή καθυστερώ να πληρώνω 20 μέρες και δεν έχω και κάτι στο όνομα μου, δεν μπορεί να γίνει τίποτα για την περίπτωση μου. Στη συνέχεια όταν ήρθαν τα πολύ δύσκολα μου έκαναν μία χοντρή παγαποντια που βαριέμαι να ξαναγράφω και έκτοτε δεν ξαναπληρωσα. Αν τοτε με είχαν ακούσει ίσως και να είχα ξεχρεωσει, τώρα, όσα τηλέφωνα και να παίρνουν, σόρρυ, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για την περίπτωσή τους…

  3. σαν να έχετε δίκαιο….απλά μου φένεται όλο τόσο χαζό….Γιατί η τράπεζα να μην θέλει τα λεφτά της και να μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο…που δεν έχει ποτέ τέλος??

   1. Απ ότι φαίνεται δεν θέλει μόνο λεφτά. Θέλει υποδούλωση και εξαθλίωση του κόσμου, θέλει κρατική ενίσχυση και μετά ξεπούλημα του κρατικού πλούτου σε ιδιώτες το οποίο θα το ονομάσουν “επενδύσεις.” Επίσης θέλει την αρπαγή των κατοικιών και παράδοσή του σε λαθρομετανάστες κτλ κτλ κτλ. Άρα φίλε μου δεν είναι χαζό, είναι βρώμικο σχέδιο.

 14. Καλησπερα εχω ενα δάνειο 20000 που το είχα κάνει ρύθμιση για εναν χρόνο στα 50 ευρω ,τώρα μου ζητανε 240 σε δόση ,εγώ είμαι άνεργος δεν έχω τπτ στο όνομα μου η γυναικα μου είναι άνεργη αλλα εχει κάποια λεφτά και μπορεί να αγοράσει σπιτι ,το ερώτημα είναι το εξής αν μπορούν να μου κανουν κάτι σε εμένα και αν πες ότι η γυναικα μου αγοράζει ένα σπίτι λόγω του ότι το αγόρασε με τα τον γάμο έχει δικαιώματα η Τράπεζα και πάνω σ αυτό το σπίτι γιατί λένε ότι ότι αγορές γίνονται μετά τον γάμο έχουν δικαιώματα και οι δυο ,τέλος αν πάω με την φορ.Δήλωση και με τις αιτήσεις ότι ήμαστε και οι δυο άνεργοι υπάρχει περίπτωση να μου φτιάξουν κάποια δόση χώροι επιτόκιο η έστω κουρεμα δανειου .Ευχαριστώ

  1. Δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα ούτε σε εσάς ούτε στη σύζυγό σας. Αρκεί το σπίτι που θα αγοράσει να είναι μόνο στο όνομα της και όχι στο δικό σας. Αν τα χρήματα αυτά βρίσκονται σε λογαριασμό που εσείς είστε συνδικαιούχος θεωρητικά κινδυνεύουν. Αν ο λογαριασμός είναι στο όνομα της συζύγου μόνο, κανένα πρόβλημα. Μην μπλέκετε τη σύζυγό σας σε τυχόν αίτηση για κούρεμα δανείου επειδή αναγκαστικά θα βγει στη φόρα ότι έχει χρήματα και θα σας πιέσουν να γίνει εγγυήτρια σε ενδεχόμενη νέα ρύθμιση.
   Απλά πείτε τους τηλεφωνικά ότι παραμένετε άνεργος και θα συνεχίσετε να δίνετε 50 ευρώ το μήνα. Αν το δεχθούν καλώς αν όχι, πρόβλημα τους.

  2. Προσοχή με τις τράπεζες ειναι λαμόγια μην υπογραφετε τίποτα εαν δεν γνωρίζετε ή δεν ρωτησετε κάποιον δικηγόρο. Δεν καταλαβαίνω αφου εισαι ανεργος άρα μηδεν εισόδημα πως σου βαλανε να πληρωνεις 50 ευρω το μήνα. Στο κώδικα δεοντολογιας των τραπεζών αναφερει οτι πληρωνεις μονο οτι σου περισσευει με βαση τις ευλογες δαπάνες διαβιωσης.
   Δευτερον αφου εισαι ανεργος και εσυ και η γυναίκα σου και το ποσο ειναι κάτω από τις 20,000 ευρώ τοτε με βαση το νομο Κατσελή δικαιουσαι απαλλαγή από το χρεος για 18 μηνες και εαν δεν αλλάξει η οικονομική σου κατάσταση διαγραφή του δανειου.
   Το προβλημα το οτι η γυναικα σου εχει περιουσιακά στοιχεια λύνεται αναφεροντας οτι ειστε σε διασταση.

   1. Τον κώδικα δεοντολογίας οι τράπεζες τον έχουν για χαρτί τουαλέτας. Πόσες φορές δεν μας έχουν προσβάλλει τηλεφωνικά αναφέροντας ως υπόδειγμα άνεργους με παιδιά που δήθεν πληρώνουν κάθε μήνα όλες τις δανειακές τους υποχρεώσεις. Δεν τους ενδιαφέρει αν αγωνζεσαι να φτάσεις στο τέλος του μήνα με δύο αυγά και λίγο τυρί στο ψυγείο. Στο κάτω κάτω υπάρχουν και τα συσσίτια της εκκλησίας ή στην ανάγκη οι κάδοι έξω από τα σούπερ μάρκετ.

   2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση όσο για τον νόμο Κατσέλη δεν έχω 1000€ που μου ζητάνε οι δικηγόροι δυστηχως

    1. Δεν γνωρίζω τις διαδικασίες αλλά αν δεν εχεις χρηματα τοτε πηγαινεις στο δικηγορικό σύλλογο της πόλης σου και ζητας να σου ορισουν δικηγόρο δωρεαν για να αναλάβει την αιτηση σου.
     Βαζω ενα link αλλα υπάρχουν πολλά στο internet αν ψαξεις.
     http://24-nea.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

    2. Αναγκάζομαι να κάνω πολύ προσωπική ερώτηση. Έχει η γυναίκα σας χρήματα για να αγοράσει σπίτι και δεν σας δίνει 1000 ευρώ;;

     1. Θα έκανα αυτή την ερώτηση στην περίπτωση που ο φίλος μας είχε περιουσιακά στοιχεία που κινδυνεύουν. Και να του δώσει το ποσό, αν κάνει αίτηση για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη, αναγκαστικά θα μπουν στο στόχαστρο τα όποια περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις της συζύγου με αποτέλεσμα η υπαγωγή να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα ή και να απορριφθεί. Για εμένα προσωπικά ο γάμος είναι μια συμβολαιογραφική πράξη πέρα από τις όποιες εθιμοτυπίες, θρησκευτικές πεποιθήσεις, παραδόσεις κλπ. Σήμερα βρίσκονται εις γάμου κοινωνία και του χρόνου στα δικαστήρια. Ας παραμείνει η κατάσταση ως έχει, άλλωστε είτε δίνει 50 είτε 240 το μήνα, το βαρέλι παραμένει χωρίς πάτο.

 15. Καλησπέρα , θέλω την συμβουλή σας για δάνειο για αγορά αυτοκινήτου.

  Ζητάω να δανειστώ ένα ποσό της τάξης των 7-8000 ευρώ με προγραμματισμό αποπληρωμής 3 χρόνια.
  Έχω σταθερή δουλειά και πιστεύω είτε μέσω εμπόρων ή απευθείας μέσω τραπέζης θα πάρω δάνειο.
  Τα επιτόκια των εμπόρων είναι στο 13-15% και των τραπεζών κοντά στο 10%.
  Παρόλα αυτά οι τράπεζες αναφέρουν ότι με προσημείωση μπορεί να πέσει και στο 5-6% που κάνει τα πράγματα καλύτερα για εμένα. Στο τηλέφωνο μου είπαν να πάρω και το ε9 μαζί μου.
  Πιστέυετε είναι καλή πρακτική ή να το αποφύγω?? έχετε κάποια άλλη συμβουλή ?

  Θεωρώ ότι μπορώ να ανταπεξέλθω στο ποσό δανείου , απλά πάντα υπάρχει η στραβή που μπορεί να σου τύχει.

  1. Δεν ξέρω τις ανάγκες και τις δυνατότητές σου, αλλά δεν είναι καλή εποχή για δάνεια.

   Οι ίδιες οι τράπεζες έχουν κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι δεν υπάρχει ζήτηση για δάνεια.
   Το πιο πιθανό είναι να χειροτερέψουν τα πράγματα και στο τέλος να χάσεις το σπίτι σου.

   Ο όρος «σταθερή δουλειά» δεν λέει τίποτα.
   Ακόμα και ΔΥ να είσαι πλέον κινδυνεύεις, είτε με απόλυση, είτε με μείωση αποδοχών.
   ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ή ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ πια σ’ αυτή τη χώρα.

   1. Σε αυτή τη φάση είμαι καλά οικονομικά. Το καλά βέβαια είναι σχετικό.
    Θεωρητικά έχω μια ελευθερία που μπορώ να Καλυψω αυτές τις δόσεις.

    Από την άλλη αποφεύγοντας τη προσημείωση τι όφελος έχω ;
    Αν γίνει στραβή πάλι με τον ίδιο τρόπο δεν θα κινηθούν ;

    Ευχαριστώ

    1. Αυτή ήταν και δική μου απορία. Έχω την εντύπωση ότι πολλές φορές επιδιώκουν την προσημείωση με την συναίνεση του ιδιοκτήτη και για να πάρουν σειρά προτεραιότητας στην εγγραφή (δεν είναι ίδια η εξασφάλιση για τον πρώτο και για τον τρίτο πχ), αλλά και για να είναι έτοιμοι να πλειστηριάσουν απευθείας χωρίς άλλη διαδικασία. Είναι νομίζω ουσιαστικά υποθήκη.

 16. Για την ιστορία, σχετικά με το εξώδικο καταγγελίας της σύμβασης και τις άμεσα απαιτητές 18.000, αφού έκανα μαύρο Πάσχα, την Τρίτη του Πάσχα πήγα στην τράπεζα σαν να πήγαινα στην ηλεκτρική καρέκλα. Αφού μόνο καφέ δεν μου προσέφεραν, μου είπαν ότι είχαν λάβει αυθημερόν το αίτημα ρύθμισης, που είχα κάνει μέσω της εισπρακτικής, ότι έχει παγώσει κάθε νομική ενέργεια μετά το αίτημα και ότι θα με ειδοποιήσουν όταν εγκριθεί. Μετά από μία εβδομάδα με πήραν πρώτα από την Τράπεζα να με ενημερώσουν για την έγκριση και μετά από λίγες ώρες και από την εισπρακτική για το ίδιο πράγμα. Την επομένη πήγα και έκανα την ρύθμιση. Εγκρίθηκε δόση με ποσό 50 ευρώ παραπάνω από αυτό που τους πρότεινα, με περίοδο αποπληρωμής 8 έτη. Χωρίς κάποια καταβολή ποσού, χωρίς προσημείωση ή άλλες εγγυήσεις. Πρώτη δόση σε ενάμιση μήνα από τώρα. Περιττό να πω ότι η ρύθμιση έγινε για ποσό 25.000, εκεί είχε φτάσει με τόκους και έξοδα… Δεν μου ζήτησαν κανένα απολύτως χαρτί. Σε βάθος χρόνου είμαι φυσικά κάπως ζημιωμένη οικονομικά, ένοιωσα και λίγο ηλίθια για να είμαι ειλικρινής, ή μάλλον για την ακρίβεια “ηττημένη”, αλλά κέρδισα κάπως την ψυχική μου ηρεμία. Είχα σκεφτεί πολύ και είχα συζητήσει με κόσμο τις ημέρες που μεσολάβησαν μέχρι την απάντηση της τράπεζας και είχα καταλήξει ότι λόγω του ακινήτου δεν είχα άλλες επιλογές. Έχω περάσει την μισή μου ενήλικη ζωή ως μάρτυρας σε αστικά και ποινικά δικαστήρια για σοβαρότατες οικογενειακές υποθέσεις και γνωρίζω ότι στα δικαστήρια και οι δύο πλευρές είναι στο τέλος χαμένες. Μου ήταν αδύνατον να ξεκινήσει για τρίτη φορά τέτοιο μαρτύριο και να κυνηγάνε εμένα. Την ημέρα που είχα δηλώσει ότι θα πήγαινα στην τράπεζα για την ρύθμιση, με πήρε το πρωί η εισπρακτική μελιστάλακτη να με ρωτήσει αν πήγα, εγώ ήμουν ελαφρώς ειρωνική και τους λέω “τώρα ξεκινάω”, “εντάξει, θα σας καλέσουμε σε μία ώρα πάλι να δούμε αν πήγατε”… Εν τέλει με πήρε μετά από δύο ώρες, είχε φυσικά ήδη ενημερωθεί, μου είπε ότι έκλεισε ο φάκελος και στο τέλος μου λέει “σας εύχομαι ό,τι καλύτερο… ξέρω ότι τίποτα από όλα αυτά δεν είναι σωστό”. Ήθελα κάτι να της πω, αλλά δεν το είπα… Τέλος πάντων, συγγνώμη για την φλυαρία και σας ευχαριστώ, αν δεν έβρισκα εκείνες τις μέρες αυτό το site, μπορεί και να είχα φουντάρει…

  1. >>Πραγματικά πολύ καλά όλα αν εξαιρέσεις το έξτρα 50€ που ίσως να μην βγαίνεις οικονομικά… και τους έξτρα τόκους που ίσως πρέπει να τους σκεφτείς… Σου εύχομαι τα καλυτερα και ελπίζω να μη πιεστείς και φτάσεις πάλι στην ίδια κατάσταση… Εκπλήσομαι με την ταχύτητα και την ευγένεια της εισπρακτικής… ΜΠΡΑΒΟ! τέτοιες εισπρακτικές θέλουμε… την επόμενη φορά που θα με καλέσουν πρωτού πούν οτιδήποτε θα τους επιβραβεύσω με τα καλύτερα λόγια – έπειτα σκέφτομαι να αρχίσω τα βρισίδια 🙂

   1. Σε ευχαριστώ πολύ. Θα ζοριστώ λίγο, αλλά τουλάχιστον η εργασία μου είναι σχετικά μόνιμη, όσο μπορεί να είναι με τις παρούσες συνθήκες. Μου είπαν επίσης ότι μετά τα 3 χρόνια μπορεί να γίνει επαναδιαπραγμάτευση. Δυστυχώς κούρεμα δεν δέχονταν λόγω του ακινήτου και ως προς την δόση δεν ήταν πιο ελαστικοί διότι, όπως μου είπε, είμαι άγαμη χωρίς παιδιά με δικό μου σπίτι και χωρίς άλλες υποχρεώσεις σε τράπεζες… Όσον αφορά την εισπρακτική, ήταν η πρώτη φορά που μίλησα μαζί τους όταν τους πήρα εγώ για να κάνω ρύθμιση. Όλο το προηγούμενο διάστημα που δεν πλήρωνα, με είχαν κυριολεκτικά πεθάνει στις κλήσεις, μιλάμε ασύστολα, κάθε μέρα όλη μέρα, αλλά δεν το είχα σηκώσει ποτέ. Οπότε η προσωπική μου εμπειρία ήταν αυτή που λέω παραπάνω. Όμως έχω ακούσει ιστορίες άλλων ανθρώπων και ξέρω τι είναι, και για τον λόγο αυτό δεν το είχα σηκώσει κιόλας ποτέ…

    1. Σας φέρθηκαν πολύ ευγενικά επειδή ανταποκριθηκατε αμέσως (είχατε και την δυνατότητα) και είπατε σε όλα ναι και για τα 50 ευρώ έξτρα. Σας συμβουλεύω πάντως από τώρα να συμβουλευτείτε ένα δικηγόρο μήπως μπορείτε να κάνετε υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη αφού έχετε μόνο ένα ακίνητο, ώστε να κουρευτεί το χρέος σας αφού μακροπρόθεσμα θα καταλάβετε οτι το μοσχοπληρωνετε. Αυτά ότι είστε άγαμη χωρίς παιδιά είναι κουραφεξαλα. Εδώ απειλούν να ξεσπιτωσουν άτομα με ειδικές ανάγκες ή ανίατες ασθένειες. Καλή επιτυχία!

     1. Σας ευχαριστώ πολύ! Τον σκέφτηκα τον Νόμο Κατσέλη, αλλά σύμφωνα με αυτά που διάβασα έχω την εντύπωση ότι θα βρεθώ ίσως να δίνω και περισσότερα. Δεν θα ήθελα να γράψω πολλές λεπτομέρειες στο Internet, θα πω λίγα πράγματα για να καταλάβετε. Το σπίτι αυτό είναι γονική παροχή και τυπικά είναι δυσανάλογα τα έξοδά του (τετραγωνικά->ΔΕΗ, τέλη, κοινόχρηστα, ΕΝΦΙΑ) σε σχέση με τα δικά μου έσοδα. Προφανώς καταλαβαίνετε ότι αγοράστηκε και μου μεταβιβάστηκε σε περίοδο που τίποτα δεν προμήνυε το σημερινό χάλι. Αυτήν την στιγμή λοιπόν, με εμπορική αξία κάτω της αντικειμενικής, με δυσκολία καλύπτω τα τεκμήρια και φορολογούμαι ήδη υπέρογκα. Πού θέλω να καταλήξω. Είδα σχετικά με τον Ν. Κατσέλη αυτό για τις “εύλογες δαπάνες διαβίωσης” και αναφέρει το αστρονομικό ποσό των 537 ευρώ μηνιαίως για άγαμο χωρίς παιδιά. Αν αυτό αφαιρεθεί από το εισόδημά μου, αυτό που μένει είναι αρκετά μεγαλύτερο από την δόση της Τράπεζας και δεν ξέρω και πώς θα το δει ο δικαστής. Με βάση και την εμπειρία μου από δικηγόρους και δικαστές, και μόνο στην σκέψη… Επιπλέον, δεν ξέρω ποιος όρισε το ποσό αυτό, αλλά εγώ πχ έχω αρκετά κοινόχρηστα, ΔΕΗ, φορολογικές δαπάνες, αυτά πώς υπολογίζονται; Δηλαδή σου λέει 537 για να τρως και τα υπόλοιπα στην Τράπεζα; Επίσης, έχω ειδικές συνθήκες, πχ είναι μακριά από την δουλειά μου και χρησιμοποιώ καθημερινά το αμάξι. Στο τέλος θα μου πούνε κοπέλα μου τι θέλεις να παραστήσεις, πούλα το να πας σε μικρότερο να πληρωθεί και η καλή τράπεζα… Αυτά σκέφτομαι… Είμαι ευγνώμων το ότι σε μία τέτοια περίοδο εγώ έχω δουλειά και μπορώ να αντεπεξέρχομαι σε κάποια βασικά, αλλά δεν έκλεψα κιόλας για να μου υπαγορεύει ο καθένας πώς θα ζήσω. Δουλεύω ασταμάτητα, κοιτάζω και για δεύτερη δουλειά, τρέχω όλη μέρα. Δεν θέλω να απολογούμαι στον καθένα από την στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια έφτασα σε σημείο να έχω εισόδημα από την εργασία μου λιγότερα από το ταμείο ανεργίας, λόγω μειώσεων, αναδρομικών κρατήσεων και άντε να μην πω τώρα, τα οποία πηγαίνουν σε μία μαύρη τρύπα. Τώρα που έχω ορθοποδήσει προσπαθώ να μαζέψω ό,τι μπορώ, να κλείσουν κάποια μέτωπα. Το ξέρω ότι θα το χρυσοπληρώσω, ότι ποτέ δεν έκανα κατ’ ουσίαν αυτές τις δαπάνες. Η οικογένειά μου θα μπορούσε να με βοηθήσει, αλλά υπάρχει η νοοτροπία ότι πρέπει να στεκόμαστε στα πόδια μας, οπότε ειδικά πράγματα που ήταν δική μου ευθύνη, όπως η κάρτα, πληρώνω ώς έναν βαθμό και τις δικές μου ευθύνες… Εύχομαι σύντομα να αλλάξουν τα πράγματα για όλους, πραγματικά…

     2. Πραγματικά κάνεις άθλους.. αλλά αυτό που λές για το εισόδημα δεν συνάδει.. δηλαδή φαντάζομαι γνωρίζεις ότι πληρώνοντας ένα δάνειο κανονικά ανεβάζει τα τεκμήρια… ειδικά αν είναι προσαυξημένο.. θα έλεγα να ρωτούσες έναν λογιστή γιατι είναι αρκετά πολύπλοκο το θέμα.

     3. Η Εφορία για μένα συναγωνίζεται τις τράπεζες για το ποιος θα αρπάξει περισσότερα. Από το 2012 φορολογούμαι για το τεκμαρτό και όχι για το πραγματικό μου εισόδημα. Συν τον ΕΝΦΙΑ. Δεν το συζητώ για ανθρώπους με επιχειρήσεις κλπ. Το γνωρίζω για τα τεκμήρια. Για το εισόδημα αυτό που εννοούσα ήταν ως προς τον Ν. Κατσέλη. Διάβασα ότι ο δικαστής υπολογίζει την μηνιαία δόση βάσει αυτών των “εύλογων δαπανών” όπως έχουν προσδιοριστεί μαζί με τυχόν ειδικές συνθήκες. Για άγαμους ορίστηκε στα 537 τον μήνα. Αν από το μηνιαίο μου εισόδημα αφαιρέσεις 537, αυτό που μένει είναι περισσότερο από την δόση που θα δίνω τώρα στην τράπεζα. Και λέω ότι, έτσι όπως το φαντάζομαι εγώ, θα πάω μπροστά σε έναν δικαστή με ένα σταθερό μισθό, σπίτι με υψηλά τεκμήρια και με τις ως άνω “εύλογες δαπάνες” και θα με στείλει από εκεί που ήρθα. Αδιάφορο εάν έχω έξοδα δόσεων προηγουμένων ετών στην Εφορία, αν χρωστάω αρκετά στην ΔΕΗ (άλλος κλέφτης αυτός), αν έχω υψηλά κοινόχρηστα, αν έχω κάποιες άλλες ειδικές συνθήκες, που και αυτά από κάπου πληρώνονται και πρέπει και να φάω. Έχω κόψει από όπου μπορώ αλλά αυτό μπορεί να μην είναι αντιληπτό από κάποιον που εξετάζει χαρτιά και μόνο, και έχει μπροστά του 99 περιπτώσεις ανέργων που πήραν κάποια στιγμή μία στέγη με δάνειο και τώρα η τράπεζα απειλεί να τους την πάρει, και μετά δούνε την δική μου περίπτωση με γονική παροχή, εργασία και να ζητάω ελάφρυνση των χρεών κάρτας. Θα μου πούνε σκάσε και πλήρωνε παραπάνω. Αυτό εννοώ. Έτσι το βλέπω εγώ. Εάν κάποιος υπολόγιζε πραγματικά τι μου φεύγει τον μήνα σε διάφορα, θα θεωρούσε ότι ούτε 50 ευρώ δεν δικαιούται η τράπεζα, ειδικά με τα ποσά που της έχω ήδη καταβάλλει από το 2000. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Θα το επανεξετάσω μετά από λίγο καιρό, να δω πώς θα πάνε τα πράγματα…

     4. …Ναι άλλα είναι σημαντικό αυτό που σου είπα – θα βρεθείς πάλι σε πρόβλημα και όπως είπες θα βρεθείς ενώπιον της εφορίας (ακόμα χειρότερα)… Τσέκαρε με λογιστή και πάρε απόφαση.

      Στο άλλο κομάτι – και οι δικαστές είναι άνθρωποι, που σημαίνει ότι αν πέσεις σε “άνθρωπο” θα καταλάβει την δυσκολία σου.

     5. Το ότι πήρες ένα δάνειο κάποια στιγμή, δεν σημαίνει ότι πρέπει να φτήσεις και το γάλα της μάνα σου. Βέβαια αυτό θέλουν οι τοκογλύφοι αλλά είναι στο χέρι σου να μην ενδώσεις. Από ηθικής άποψης έχεις πληρώσει το όλο σύστημα πάρα πολλά. Ο δικαστής θα πρέπει να δει ότι είναι παράνομο να πληρώνεις μια κάρτα με +/-20% τόκο γιατί αυτό ξεπερνάει κατά πολύ τους εξωτραπεζικούς τόκους και αγγίζει καθαρά τα όρια της τοκογλυφίας. Ειδικά αν η σύμβαση είναι και παλαιά δηλαδή κάπου στο 2000…..εκεί οι άκυροι όροι είναι ακόμα περισσότεροι. Η ελευθερία απαιτεί τόλμη!

    2. Σου είπαν ότι είσαι άγαμη χωρίς παιδιά και ότι τα επόμενα 8 χρόνια δεν μας ενδιαφέρει αν θέλεις να κάνεις κάτι για την προσωπική σου ζωή και αν εξελιχθείς, εμείς σε θέλουμε δούλα του συστήματος! Εγώ προσωπικά μόνο αυτό θα ήταν η πυροδότηση να τους ξεσκίσω για προσβολή της προσωπικότητάς μου!
     Δυστυχώς η εισπρακτική που σου έκανε τα τηλεφωνήματα αν πήγες, πότε θα πας κτλ, ήταν για να πάρει το μερίδιό της ότι και καλά αυτοί σε πίεσαν. Δεν πρέπει σε αυτούς τους γενίτσαρους να απαντάμε το παραμικρό. Είναι πιονάκια της πλάκας, και αν επιβιώνουν είναι γιατί ο κόσμος δυστυχώς τσιμπάει. Απλά τους μπλοκάρεις με ειδικά προγράμματα και δεν νοιάζεσαι για τίποτα. Όσο τους γράφεις, έχεις το πάνω χέρι. Δεν ξέρω την ακριβή ιστορία σου τί παίζει με το ακίνητό σου αν το είχες προσημειωμένο κτλ. οπότε δεν θέλω να κρίνω αν έκανες σωστά ή όχι. Πάντως σίγουρα όλες οι συμβάσεις έχουν κάποιες παρανομίες όπου αξίζει κάποιος να τις βγάλει στην φόρα μέσο ενός καλού δικηγόρου και ένα καλό εξώδικο και να δεις μετά για πότε σε παρακαλάνε να τους δώσεις έστω και τα μισά.

     1. Στην εισπρακτική απάντησα μόνο και μόνο γιατί ούτως ή άλλως μέσω αυτής είχα κάνει το αίτημα και πλέον ήταν τετελεσμένη υπόθεση. Ποτέ δεν είχα απαντήσει σε κλήση τους το προηγούμενο διάστημα. Εφόσον δεν είχα να δώσω πουθενά, δεν έβρισκα λόγο να κάθομαι να ακούω απειλές και προσβολές. Το ακίνητο δεν είναι προσημειωμένο. Ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι με την ρύθμιση θα ζητούσαν και προσημείωση, αλλά δεν το έκαναν. Δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό. Γνωρίζω για τις παρανομίες των συμβάσεων και πραγματικά μου πέρασε από το μυαλό να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο. Αυτό που με εμπόδισε ήταν πράγματα που έχω διαβάσει εδώ. Υπάρχει κάποιος με ακίνητο που να του έκαναν κούρεμα ή άλλη μεγάλη διευκόλυνση; Διάβασα πολλές συζητήσεις εδώ και είδα ότι το 99% των ανθρώπων στους οποίους προτάθηκε κούρεμα ή άτοκος διακανονισμός ήταν άνθρωποι που δεν είχαν καμμία περιουσία ή άνεργοι που μπήκαν στον Ν. Κατσέλη. Αν το άφηνα, θα μου ερχόταν κάποια στιγμή διαταγή πληρωμής, θα έκανα ανακοπή (και για το ποσό των 25.000 από όσο είδα πάει στο Πρωτοδικείο, όπου δεν είναι βέβαιη η επιτυχία της ανακοπής). Αν την έχανα; Φοβήθηκα, το ομολογώ, το έγραψα και στα πρώτα μου μηνύματα εδώ, δεν το αρνούμαι.

     2. Απ’ ότι ξέρω ο μόνος λόγος να μπείς σε Ν. Κατσέλη είναι αν έχεις ακίνητο…

      Απ’ την άλλη κούρεμα δεν έχω δεί και γω με τα μάτια μου ποτέ…

      Αν έχεις περιουσία ο πιο σοβαρός δρόμος πιστεύω ότι είναι ο Ν. Κατσέλη.

     3. Ο φόβος δυστυχώς παραλύει κόσμο (δεν το λέω για να στην πω).. Εκεί βασίζονται, γι’αυτό και το βοθροκάναλα έχουν πάρει ως εργολαβία την εκφοβισμό του κόσμου σε όλα τα θέματα για να τον καθιλώσουν. Δεν μπορείς να φανταστείς πως μπορείς να τους χορέψεις όταν δείξεις ότι του έχεις γραμμένους. Όταν οι τράπεζες έχουν κάνει παρανομίες και τους γνωστοποιήσεις ότι το ξέρεις, αυτομάτως έχεις κερδίσει το παιχνίδι!
      Εγώ με ακίνητο στο όνομα μου, μου έκανα 90% κούρεμα ύστερα από εξώδικο που τους έστειλα ότι όχι μόνο θα τους κάνω ανακοπή οποιαδήποτε διαταγή πληρωμής και να βγάλουν, αλλά θα τους κυνηγήσω για τοκογλυφία, έσχατο εκβιασμό, χρηματισμό από εγκληματικές πράξεις κτλ.
      Από εκεί που ήταν τσαμπουκάδες, μετά μου έγλυφαν τα @@ ότι δήθεν βγήκε ειδικό πρόγραμμα “προσφοράς” κτλ.
      Απειλούν και όπου πιάσουν, τα έχουν όλα υπολογισμένα.
      Το ότι δεν σου ζήτησαν προσημείωση για το ακίνητο, προφανώς είτε δεν το γνωρίζουν (γι’αυτό και ζητάνε εκκαθαριστικά για να τους τα πεις εσύ) είτε δεν το κάνουν γιατί πολύ απλά το δάνειο σου είναι διαγραμμένο και σου έχουν πετάξει να πληρώνεις αέρα κοπανιστό.
      Αυτό που σου συμβουλεύω είναι πας να ζητήσεις την γνώμη από έναν έμπειρο σε τέτοια θέματα δικηγόρο και όχι τον χασοδίκη της γειτονιάς σου.

     4. 90% κούρεμα;;! Απίστευτο. Και υπό ποιές προϋποθέσεις έγινε αυτό;

     5. Σε οποιαδήποτε πρόταση για κούρεμα ήταν ανένδοτοι. Το ακίνητο το ήξεραν ήδη, διότι όταν υπέβαλα πρόταση ρύθμισης, έστειλα μαζί και το εκκαθαριστικό μου. Δεν έχω πρόβλημα να μου την πεις, ένοιωσα πολύ πιεσμένη εκείνες τις μέρες. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά δεν έχω εμπιστοσύνη στα δικαστήρια. Πιστεύω ότι όλη αυτήη ιστορία με τις ανακοπές και τα εξώδικα είναι για να κερδίσουμε λίγο χρόνο. Είναι κάτι που αρχικά δίνει σε κάποιον την αίσθηση ότι είναι από πάνω, ότι θα δικαιωθεί, του λένε οι δικηγόροι μην σε νοιάζει, θα τους σκίσουμε, θα τους κάνουμε, θα τους ράνουμε, και στο τέλος διαπιστώνει ότι δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Υπάρχει κάποιος που να έχει δικαιωθεί με αμετάκλητη απόφαση σχετικά με την διακοπή πληρωμής; Πιστεύω όλοι κερδίζουν χρόνο αναμένοντας να γίνει κάτι, αλλά πιστεύω δεν θα γίνει. Το κράτος από την πλευρά του έχει τον Ν. Κατσέλη και πιστεύω ότι δεν θα κάνει τίποτα για να δώσει συνολική λύση, σου λέει εγώ τους αδύναμους τουςπροστάτευσα με αυτόν τον νόμο.

 17. Kalispera sas,eiha ksanakanei post sxetika me ena xreos pistotikis karta stin Pireos ..to poso einai gyro sta 2000 xondrika me doseis pou ekremoun kai tokous…Eimai anergos me 2 paidia meno sto enoikio k se ena mina peripou teleionei k to epidoma tou OAED…Panta imoun stin ora mou stin ofeilei alla logo anergias distihos einai adinati i opoiadipote katavoli…..Se 3 episkepseis stin trapeza mou protinan na simpliroso xartia gia kodika deontologias me skopo na paro daneio na apopliroso tin karta kai meta to daneio isos mpei se pagoma kai an ohi tha ehei ligotero epitokio..Opos episis oti mporo na katatheso kai ego tin protasi mou pros tin trapeza.
  To sigouro einai oti then thelo na paro neo daneio mias kai pisteuo oti tha to panteuto mehri to 2060 ,alla opos kai na ehei to thema mou den einai to neo proion alla oti adinato na katavalo opoiadipote dosi eite pistotikis eite neou daneiou…Tha ithela sas parakalo poli na matho peripou ti protasis mporo na kano ego pros tin trapeza gia tin periptosi mou i telika i oli diadikasia deontologias einai xamenos xronos mias kai einai kathetoi stn ekdosi neou daneiou.?Eiha kanei kai aitisi na paralavo antigrafo tis simvasis mou apo tin trapeza gia na do an yparhei,me piran tilefono na pao na tin paralavo alla den eho paei na do an ontos tin ehoun oi einai psiliasmenoi peri simvaseon,alla mou zitisan 30 euro gia tin paralavi kai den eho paei na tin paro…
  Fovamai oti an perasei o kairos kai oi tokoi anevainoun to poso tha einai poli diskolo meta na to apopliroso,kai sigoura den pagonoun tin pistotiki giati leei i ipallilos tis Pireos oti oi doseis trehoun k kapoios prepei na plirosei auta pou eho agorasei…

  Euharisto ek ton proteron..

  1. 1. Έχεις ακίνητη περιουσία στο όνομά σου;
   2.Υπάρχει εγγυητής για το χρέος σου, με ακίνητη περιουσία στο όνομά του;

   1. Ena amaxi eho tou 2004..Gia na po tin alitheia epeidi i karta einai apo Marfin trapeza (louketo diladi) den thimamai an eihe mpei kapoios i an genika mpainei eggiitis se pistotiki karta…Auto pou xero einai oti pleon enoxloun oi etaireies kai tin gynaika mou sto kinito xoris na ehei dosei kaneis eggrafi sinainesi giauto ..Den xero an tin kaloun os eggiiti i os apla epeidi psaxnoun emena …..Stis kliseis tous den anaferoun kati tetoio apla zitane emena kai mehri ekei…

    1. Θα της το έλεγαν αν ήταν εγγυήτρια ” είστε εγγυήτρια μπλα μπλα”.
     Όσο για τις συμβάσεις έχω πάρει από τρεις τράπεζες χωρίς να πληρώσω. Μέσα σ’ αυτές και η Πειραιώς. Απλά αλλάζεις κατάστημα αν σε κάποιο σου ζητήσουν χρήματα.

    2. Λοιπόν, έχετε πάει τρείς φόρες στην Τράπεζα και τις τρεις φορές τους έχετε πει οτι είστε άνεργος και σε λίγο καιρό θα σας κόψουν το επίδομα ανεργίας. Και σας απαντάνε με αναχρηματοδότηση του δανείου (για να σας φεσώσουν ακόμα περισσότερο) και έχουν και το θράσος και ζητάνε 30 ευρώ για το αντίγραφο της σύμβασης! Αδιαφορούν για την κατάστασή σας, δεν σας πιστεύουν, οπότε ανταποδώστε την “φιλοφρόνηση” και αδιαφορήστε και εσείς πλήρως. Εφόσον δεν έχετε εισόδημα δεν έχετε και άλλη επιλογή. Και εφόσον δεν έχετε κάτι στο όνομά σας πέρα από τη σακαράκα του 2004 και δεν υπάρχει εγγυητής, δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
     Οι τράπεζες παρανομούν παντού ασύστολα για αυτό και τηλεφωνούν στη σύζυγο για εκβιασμό. Και αν είχαν τηλέφωνα γονιών, αδελφών, του διαχειριστή, θα τους είχαν ενοχλήσει και αυτούς. Επειδή ξέρουν οτι δεν έχετε χρήματα ούτε όρεξη για δικαστήρια, πατάνε πάνω σε αυτό. Δεν πρόκειται να σταματήσουν να ενοχλούν τη σύζυγο ούτε και εσάς. Αν έχετε smartphone, κατεβάστε κάποια εφαρμογή δωρεάν που μπλοκάρει τις ανεπιθύμητες κλήσεις. Αν ενοχλούν στο σταθερό, αλλάξτε αριθμό ζητώντας από τον πάροχο να ΜΗΝ κοινοποιηθεί ο νέος αριθμός σε τηλεφωνικούς καταλόγους.

     1. Euharisto k.Niko123 Fovamai omos pos kapoia stigmi an katafero na vro douleia ,meta to poso tha ehei anevei me olous tous tokous ktlp mias kai den to pagonoun kai ante apoplirose to.
      Kai eidika an tyhei o ergodotis na plironei meso Pireos tote tin patisa…Tha mou poun tora file douleueis plerone…Yparhei periptosi na mou zitisoun na pliroso kapoio meros mono kai na teleionei i diadikasia?kai an nai se ti periptoseis ginontai kai meta apo poso diastima mi katavolis doseon?(se autin tin periptosi tha skeftomoun sovara na ertho stin anagki na daneisto xrimata gia na glitoso,sigoura ..apo tin alli imouna xronia kaloplirotis k stin ora mou k xero oti se autes tis periptoseis den kanoun xatiria…..en oligis na kano protasi me xartia stin trapeza ??????

     2. όταν με το καλό βρείτε δουλειά και η μισθοδοσία γίνεται μέσω Πειραιώς, θα κάνετε το λογαριασμό σας ακατάσχετο προς ιδιώτες, και κανένας δεν θα μπορεί να πειράξει τα χρήματά σας μέχρι 1500 ευρώ μηνιαίως.
      Εφόσον βρείτε δουλειά, ζητήστε εσείς από την Τράπεζα κούρεμα με εφάπαξ οφειλή. Τώρα που είστε άνεργος χωρίς εισόδημα μην κάνετε το λάθος να δανειστείτε για να ξεχρεώσετε την τράπεζα. Αν χτύπα ξύλο τύχει κάτι έκτακτο, ένα θέμα υγείας, πού θα βρείτε μετά να δανειστείτε?
      Αφού δεν έχετε περιουσία δεν κινδυνεύετε και δεν έχει καμία σημασία πόσο θα ανέβει η οφειλή

 18. Καλή σας μέρα! Παρακαλώ θα ήθελα την ευγενική σας συμβουλή.. Έχω ένα καταναλωτικό δάνειο με τοκοχρεολύσια δόση εδώ και 13 χρόνια. Το πληρώνω ανεληπως όλα αυτά τα έτη. Αυτή στην στιγμή το δάνειο έχει λιγότερο από ένα χρόνο υπόλοιπο αποπληρωμής. Τελειώνει το Μάρτιο του 2018. Τελευταίως όμως αντιμετωπίζω δυσκολίες και προτού πράξω αυτόνομα, έκανα αίτηση στην Alpha Bank για μείωση της δόσης στο μισό (από 230€ στα 120€). Η αίτηση απορρίφθηκε λόγω του ότι το δάνειο έχει λιγότερο από ένα χρόνο υπόλοιπο αποπληρωμής και η τράπεζα δεν μπορεί να δεχθεί την αίτηση διότι εξηγεί οτι αυτά τα δάνεια δεν ρυθμίζονται. Μου αντιπρότεινε απλά να μην πληρώσω 2 δόσεις πράγμα που δεν με εξυπηρετεί.. Πλέον εγώ πληρώνω αυτό που πραγματικά μπορώ 120€. Άρα μακροπρόθεσμα θα βρίσκομαι τουλάχιστον με 1 μήνα καθυστέρηση..Η εισπρακτική σαφώς και τηλεφωνεί και αφού εξήγησα μια φορά για το τι έχει συμβεί, πλέον τους απαντώ ότι μόνο αυτά μπορώ να δίνω. Η ερώτηση μου ειναι η εξής: Μπορεί η τράπεζα αφού θεωρητικά τρόπον τινά εξυπηρετώ το δάνειο, έστω και με λιγότερα χρήματα-αλλά δίνω κάθε μήνα- να κινηθεί νομικά εναντίον μου? Σας ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων.

  1. Μπορεί,αλλά δεν θα το κάνει,γιατί είναι μικρό το υπόλοιπο και σεις συνεχίζετε πληρώνετε έστω και αυτές τις μικρές δόσεις, απλά θα σας ζαλίζει η εισπρακτική.
   Πάντως ΔΕΝ πρόκειται να κάνει καμία νομική ενέργεια εναντίον σας.

 19. Καλησπερα σε ολους σας. Εγω δεν ειμαι δανειοληπτης αλλα σκεφτομαστε εγω και η γυναικα μου να παρουμε ενα στεγαστικο γιατι ειμαστε εδω και 4 χρονια στο ενοικιο και δινουμε 270 το μηνα. Παιρνουμε μισθο εγω 900 και η γυναικα μου 560 και στο ονομα μας εχουμε δυο αυτοκινητα (2004 και 2003). Το δανειο θα ειναι γυρω στα 85-90.000. Μπορειτε να μου πειτε τι να προσεξω και τι μας οφελει στην προκειμενη περιπτωση. Βασικα αξιζει να προβουμε σε τετοια επενδυση? (δεν ειχαμε ποτε παρε δωσε με τραπεζες ουτε χρωσταμε πουθενα)

  1. “Δεν ειχαμε ποτε παρε δωσε με τραπεζες ουτε χρωσταμε πουθενα”. Πόσο τυχεροί ή προνοητικοί!
   Τώρα εάν είστε 1000% σίγουροι ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στους μισθούς σας παρά μόνο προς τα πάνω, να το κάνετε. Βέβαια όλοι κάπως έτσι ξεκινήσαμε, δηλ ότι δεν θα αλλάξει τίποτα και βρεθήκαμε από καλύτεροι πελάτες των τραπεζών να γίνουμε οι “κακοπληρωτές”.
   Η απόφαση δική σας.

   1. Παιδιά, να μην κοροιδευόμαστε,
    Μόνο τις Κατρουγκάλιες περικοπές στις συντάξεις να υπολογίσουμε, βάλτε με το μυαλό σας πόσα δάνεια, ρυθμισμένα, θα ξανακοκκινήσουν, όταν θα ενεργοποιηθούν οι περικοπές 200-500 ευρώ / μήνα στις συντάξεις.

  2. Η αξία των ακινητων εχει πέσει οποτε θεωρειται καλή περιοδος για αγορές. Απλως τα ακινητα εχουν ενα επιπλεον εξοδο που ειναι ο ΕΝΦΙΑ. Εαν κανεις καλό προγραμματισμό και υπολογισεις και μια χαμηλή δόση δανειου να μην ξεπερναει το 30% του εισοδηματος ειναι μια χαρά. Ολοι οσους ακους οτι χρωστάνε πηγανε και αγορασανε σε τιμες υπερβολικές με αποτελεσμα και το σπιτι να μην αξιζει τα χρηματα που δανειστηκαν και να χρωστανε ενα κάρο λεφτα στις τραπεζες.

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.