Χειροπέδες σε άλλους δυο μεγαλοεπιχειρηματίες για χρέη 2 εκατομμυρίων ευρώ

– Είναι ιδιοκτήτες εταιρείας με ρούχα, εσώρουχα και αξεσουάρ
– Συνελήφθησαν στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης
– Πληροφορίες και για άλλες συλλήψεις τουλάχιστον 40 επιχειρηματιών υπεράνω πάσης υποψίας
– Οικονομική αστυνομία και οικονομικός εισαγγελέας σαρώνουν την λίστα που έφτασε στα χέρια τους από το ΥΠΟΙΚ

Η οικονομική εισαγγελεία σε συνεργασία με την αστυνομία, φόρεσε χειροπέδες σε ακόμα 2 επιχειρηματίες οι οποίοι χρωστούσαν στο Δημόσιο πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, το απόγευμα της Τετάρτης συνελλήφθησαν στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης ένας 50χρονος και ένας 68χρονος, ιδιοκτήτες της εταρείας Βελκόπουλος – Γιακουμίδης & ΣΙΑ με ρούχα, εσώρουχα και αξεσουάρ.

Κατηγορούνται για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο 2.088.000 ευρώ, ενώ σε βάρος τους εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκαν στα έξοδα δίκης αλλά και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Ο ένας χρωστούσε 1.100.000 ευρώ και ο άλλος 988.000 ευρώ.

Οι συλλήψεις αυτές είναι οι τελευταίες μιας σειράς που έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα με πρωταγωνιστές γνωστούς επιχειρηματίες υπεράνω πάσης υποψίας.

Την Τετάρτη συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των Bodyline, Λέων Λεβί. Ο 72χρονος άνδρας συνελήφθη έξω από το σπίτι του, στη Φιλοθέη.
Τα χρέη του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. φτάνουν τις 625.663,47 ευρώ.

Η σύλληψη των επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης είναι η 6η που γίνεται στην σειρά τις τελευταίες ημέρες.

Είχαν προηγηθεί η ιδιοκτήτρια της αλυσίδας καταστημάτων FENA, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΑΤ, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας κομμωτηρίων Nicolas και ο Γ. Πετζετάκις.

Γιατί τώρα τόσες συλλήψεις;

Είναι από τις λίγες εξαγγελίες που έγιναν νόμος και δεν έμεινε στα ράφια αλλά εφαρμόστηκε.

Τέθηκε σε ισχύ από τις 31/03 και είναι ο 3943/2011. Αφορούσε στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και λειτουργεί κατά τα αμερικανικά πρότυπα.

Σύμφωνα με το νόμο αυτό:

– Ο οφειλέτης μπορεί να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο το χρονικό διάστημα που ξεκινά μετά από τέσσερις μήνες από την ημέρα που το χρέος του κατέστη ληξιπρόθεσμο έως και το 1/3 του προβλεπόμενου χρόνου παραγραφής (δηλαδή από 20 έως 60 μήνες ανάλογα με το ύψος της οφειλής). Με το προηγούμενο καθεστώς το αδίκημα ήταν στιγμιαίο, δηλαδή για να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία ο οφειλέτης θα έπρεπε να συλληφθεί εντός μερικών ημερών από την ώρα που το χρέος γινόταν ληξιπρόθεσμο. Με εγκύκλιο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου το μέτρο του αυτοφώρου ενεργοποιείται μόνο στις περιπτώσεις ληξιπρόθεσμου χρέους άνω των 150.000 από φόρο εισοδήματος ή 75.000 ευρώ από ΦΠΑ. Πρόκειται για περιπτώσεις που θεωρούνται κακούργημα.

– Υπάρχει πλεον μόνιμος οικονομικός εισαγγελέας. Πρόκειται για τον εισαγγελέα που έχει λάβει από το υπουργείο Οικονομικών τη λίστα των οφειλετών και προχωρά σε συλλήψεις σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές.

Μαζί με τον οικονομικό εισαγγελέα λειτουργεί η Οικονομική Αστυνομία. Η υπηρεσία αυτή λειτουργεί παράλληλα με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Από αυτές τις υπηρεσίες αναμένεται λένε οι πληροφορίες να δούμε τις επόμενες ημέρες τουλάχιστον άλλες 40 συλλήψεις.

newsit.gr

4 σχόλια σχετικά με το “Χειροπέδες σε άλλους δυο μεγαλοεπιχειρηματίες για χρέη 2 εκατομμυρίων ευρώ”

  1. Σαν κάτι να γίνεται! Εκτός και αν όλα αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου και μετά τους αφήνουν πάλι.

      1. Μπα, λάθος είναι αυτό που λέει το link σου.

        Η καταδίκη, δεν διαγράφει τα χρέη. Αν ήταν έτσι, όλοι θα πήγαιναν να παραδοθούν εθελοντικά και να ξεμπερδεύουν.

        Γενικά, αν ρωτήσεις έναν δικηγόρο, θα σου πει ότι το ποινικό και το αστικό μέρος μιας υπόθεσης είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους.

         

        1. Πάντως στην περίπτωση ιδιοκτήτη αδυνατιστή, (ναι αυτουνού που έβαζε όλες εμάς τις όμορφες στην πριονοκορδέλα), οι λόγοι που επικαλέστηκε ο δικηγόρος του ήταν φτου ίδιοι με αυτούς του link όσον αφορά την κατοχή ακινήτων. Διαβολική σύμπτωση, φτου 666!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *