Χανιά: Οι Τραπεζες άφησαν τα τηλεφωνήματα και πιάσανε τα σπίτια!

«Άφωνη» έμεινε, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης από το περιεχόμενο, της καταγγελίας καταναλώτριας, που στην καταγγελία της αναφέρεται ως εξής : «Κλιμάκιο υπαλλήλων γνωστής Τράπεζας, με υποκατάστημα στην πόλη των Χανίων, επισκέφθηκε αυθαίρετα και ετσιθελικά χωρίς καμία ενημέρωση-ειδοποίηση επί της επισκέψεως, το παιδί μου που παντρεμένο , και ζει στην οικία της συζύγου του, το οποίο έχει σε εκκρεμότητα ένα μικρό χρέος στην συγκεκριμένη Τράπεζα, από πιστωτική κάρτα και με «τσαμπουκά» το συγκεκριμένο τραπεζικό κλιμάκιο μπήκε στο σπίτι και απαιτούσε από το παιδί μου το χρέος προς την Τράπεζα «εδώ και τώρα» διαφορετικά του ζητούσε να προσημειωθεί το σπίτι της συζύγου του, που της έχει γίνει γονική παροχή ».

Σημειώνουμε ότι το ζευγάρι εργάζεται περιστασιακά, βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, έχει πληγεί από το γενικό κλίμα ανεργίας, που επικρατεί στην Χώρα , συμπληρώνει δε το βιωτικό του επίπεδο από την στήριξη των οικογενειών του.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, την προσέγγιση αυτή της Τράπεζας προς τον δανειολήπτη, την καταγγέλλει δημόσια, ως στερούμενη παντελώς νόμιμης ορθολογική διαδρομής , ενημερώνει δε τους καταναλωτές ότι, με την παραλαβή της καταγγελίας, έδρασε άμεσα, ερχόμενη σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Κεντρική διοίκηση της Τράπεζας , ενημερώντας την για το συμβάν, αιτώντας άμεσα απαντήσεις στα ερωτήματα:

1. Είναι η νέα πολιτική της Τράπεζας , να στρατολογεί τους υπαλλήλους της,  στέλνοντας τους κατά κλιμάκια να μπαίνουν αυθαίρετα στα σπίτια των πολιτών, τρομοκρατώντας και εκβιάζοντας τους ,  σπείροντας τον φόβο, με ότι αυτό για την υγεία τους συνεπάγεται, αιτώντας τις οικονομικές απαιτήσεις της;

2. Με ποία εντολή, έδρασαν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι της, με την δική της ; Αυθαιρέτησαν; Διότι εάν συμβαίνει το δεύτερο δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο ενεργητικό υπαλληλικό της προσωπικό.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, βρίσκεται εν αναμονή των αιτηθέντων απαντήσεων από την Τράπεζα δίνοντας της εύλογο χρόνο απάντησης , στο διάστημα δε αυτό, στέλνει και το μήνυμα ενημερωτικά ,σε κάθε αποδέκτη ,ότι ,είναι παρούσα, στην προστασία των καταναλωτών,προσφέροντας πλήρη ψυχολογική και νομική στήριξη, σε κάθε καταναλωτή μέλος της ή μη , που νοιώσει ότι παραβιάζονται τα νόμιμα δικαιώματα του, όχι μόνο τα καταναλωτικά αλλά και τα ανθρώπινα, τα ηθικά του δικαιώματα. Από την εξέλιξη της απάντησης της Τράπεζας ,κρίνονται και οι περαιτέρω νόμιμες ενέργειες της ΄Ενωσης.

Τα στοιχεία του καταγγέλλοντος, αλλά και της καταγγελλόμενης Τράπεζας βρίσκονται στην Ε.Π.Κ.Κ
Για τις καταγγελίες σας στα τηλέφωνα της ‘ Ένωσης 282109266, 2821092306 Χανιά και Ιεράπετρα 2842020140

enosikatanaloton.blogspot.gr

26 σχόλια σχετικά με το “Χανιά: Οι Τραπεζες άφησαν τα τηλεφωνήματα και πιάσανε τα σπίτια!”

 1. Την καραμπίνα την έχω πίσω  από τη πόρτα. Αν τολμάν ας έρθουν. Θα τους δείξω τον νέο παπαφλέσσα. 

 2. Οχι καραμπίνα! Κι εγώ εχω αλλα μήν ξεσηκώσουμε και τη γειτονιά στα μπάμ μπούμ! Καλύτερα ρόπαλο του μπεις μπωλ ή κανενα μεταλλικό γκλόμπ! Να το ευχαριστηθούμε κι όλας! Οσο για το πτωμα….δοξα το θεο υπάρχουν πολλα αδεσποτακια στη γειτονια και τριγυρω! Μεριδούλες σε κάθε γωνία!

  1. Είσαι και φιλόζωος και της κομάντο τακτικής .
   Τα ρέστα μου .
   Και οι μπαλωθιές όμως έχουν τη χάρη τους , μη μου πείς ! 

   1. Βεβαια και έχουν!!! Αυτες ας τις όμως να τις βαράμε οταν θα ψήνουμε κοψίδια και κοκορετσια για να γιορτάσουμε την απελευθέρωση της πατρίδας και του λαού απο τα ερπετά των τραπεζών!!!

 3. Μπράβο στην προσπάθειά σας. Σας παρακολουώ καιρό, αν και μένω ανώνυμος. Μπράβο που δίνετε πολύ χρήσιμες πληροφορίες σε όλους μας και βοηθάτε ψυχολογικά αφού καταδεικνύετε με τον καλύτερο τρόπο ότι το πρόβλημα της υπερχρέωσης και των τραπεζικών νταβατζηδοπρακτικών αφορά πλέον χιλιάδες έλληνες. Όσο για την πολύ σηματική αυτή καταγγελία στέκεται η αφορμή κι εγώ να σας αναφέρω γεγονός πιο ηπίας μορφής που αφορά επίσκεψη υπαλλήλων της ΕΤΕ προ έτους στη περιοχή της Παιανίας και σε μονάδα επιχείρησης ιδιώτη που όδευε αργά μεν αλλά σταθερά προς εκκαθάριση. Η επίσκεψη περιορίστηκε σε κουβέντες στιλ “Μα γιατί δεν μας πληρώνεις και άλλα τέτοια” σε ανοιχτή θέα υπαλλήλων του (ένας εξ αυτών φίλος μου) προκαλώντας επιπλέον άγχος στο λίγο προσωπικό σχετικά με το μέλλον του και διαπόμπευση στον εργοδότη τους ο οποίος την επομένη του γεγονότος τυα βρόντηξε κι έφυγε από τη χώρα σα το κυνηγημένο σκύλο β΄ραδυ. Διάφορες ανάλογες πρακτικές έχουν αναφερθεί σε στήλες του Ιντιμίντια αλλά επειδή το συγκεκριμένο έχει κάποια αμφιλεγόμενη κοινωνικοπολιτική απόχρωση δεν έτυχαν περαιτέρω διερεύνησης. Το περιστατικό πάντως που ανέφερα πιο πάνω είναι αληθινο και αξίζει να καταγραφεί σαν ένα ακόμα από τα πολλά της τραπεζικής αυθαιρεσίας.

  1. Το παρκάρισμά τους θα γίνεται με τη όπισθεν .
   Η δική μας εκκίνηση με την πρώτη του λεβιέ των ταχυτήτων.

   Μετά συγχωρήσεως και μετά δικαιολογημένης συγχύσεως εκ μέρους μου. 

 4. Σε σπίτι φιλου μου πηγε ο υποδιευθυντής του τοπικού καταστήματος της Κλέφτομπανκ και τον παρακαλούσε να περάσει για μια συζήτηση με το διευθυντη για ρυθμιση χρεων κλπ. Ηταν τρομοκρατημένος και παρακαλούσε σε στυλάκι “σας παρακαλώ περάστε απο το καταστημα εστω να ακουσετε την προταση μας γιατι θα χάσω τη δουλειά μου!!!”

 5. Να προσθεσω αφορμής δοθείσης ότι στο Ιντιμίντια όλες σχεδόν οι καταγγελίες αφορούσαν Εθνική και Γιούρομπανκ, την μεν Εθνική ΟΛΕΣ για επαγγελματικά δάνεια τη δεν Γιουρομπανκ για ό,τι πιάνει ο νους του ανθρώπου, έως και για ασφαλιστήρια συμβόλαιο απο αυτά που λένε μπανκ ασούρανζ -όχι από αυτά της Γιουρολάιφ, τονίζω να μην υπάρξει παραπληροφόρηση. Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για τρέλλα.  Αύριο μεθαύριο θα πηγαίνει ο ένας στον άλλον και για τα κοινόχρηστα και για τη ΔΕΗ και για τον ΟΤΕ και για το βρακί της Χάϊδος, μετά συγχωρήσεως. Και πάλι, ευχαριστώ για τη φιλοξενία του σχολίου μου.

 6. Εν μερει υπαιτιοτητα για τετοια περιστατικα εχουν και τα θυματα. Ακομα και η αστυνομια δεν μπορει να μπει στο σπιτι σου χωρις ενταλμα ή χωρις να υπαρχουν οφθαλμοφανεις ενδειξεις για τελεση εγληματος. Διαβαζει ο καθενας την καθε αθλητικη φυλλαδα, βλεπει η καθε θειτσα την τουρκικη αποχαυνωση και δεν διαβαζει κανενας κατι σχετικο με τα προβληματα που εχει και πως θα μπορουσε να προστατευτει. Ολοι κανουμε χαζαμαρες (εξου και το rantaplan) αλλα να κραταμε και καποιο οριο. Σιγα μην τους κερασουμε και κανα φονταν τις υαινες

 7. ΠΕΤΡΟΣ εγώ δε μπορώ να τους κάνω να παραπατήσουν αλλά μπορώ να κάνω ότι και ο/η clv. Μάλιστα έχω και πλεονέκτημα. Το σπίτι μου είναι ολίγον υπόγειο και δε χρειάζεται να σκάψω όρυγμα. Ας έρθουν να με ξετρυπώσουν. Έχω και καμιά 800αριά μονόβολα για αγριογούρουνα. Θα γίνει ένα μπιτσ πάρτυ ανεπανάληπτο. χεχεχε

 8. Υπάλληλος της γύρομπαν σε διατεταγμένη υπηρεσία σε τηλεφωνική επικοινωνία με φιλαράκι μου: “……..αν δε περάσεις για τη ρύθμιση, θα έρθω από το σπίτι σου”. Και ο φιλαράκος που δε μασάει από φαμφαροαπειλές: “Όταν έρθεις, να έρθεις με την όπισθεν, για να μου κλάσεις όλη τη μάντρα με τ’ @ρχίδι@…..”. Ακόμα δεν έχει κατεβάσει το ακουστικό ο μαλακοπίτουρας της γύρομπαν. Ξεράθηκε.

 9. Αν τυχον ερθει, κατευθειαν συλληψη και τηλεφωνο στη Χρυση Αυγη να τον πλακωσει στο ξυλο …
   
  eheheh …

   1. Kαι αφου φαει τα μπουκετα του και εχει μαστουρωσει απ’ το ξυλο …
    με πορτοκαλι λαδομπογια σε σπρευ του γραφεις και ενα “ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ” στην πλατη και εισαι πρωτος.
    Θα το ξανακανει η κουφαλα που δεν θα το ξανακανει …
     

 10. Πολύ θα ήθελα να δω τη χρυσή αυγή, να επιτίθεται σε τέτοια αποβράσματα, που δε σέβονται το δράμα του κοσμάκη και να τους σαπίζει στο ξύλο, στην αυλή των χρεωμένων σπιτιών μας.

  1. Δεν το εχει κανει ομως οπως και δεν λεγεται και τιποτα για τις τραπεζες απο μερους τους.
   Ποιο ειναι σημαντικοτερο προβλημα της καθημερινοτητος του Ελληνος σημερα ?
   Οι λαθρομεταναστες η οι τραπεζες ?
   Αν ειναι οι μεταναστες τοτε να ασχοληθουμε με τους λαθρομεταναστες και αφου το λυσουμε το προβλημα να κοιμομαστε ησυχοι.
   Ελα ομως που 8.30 η ωρα το πρωι θα σε ξυπνησουν και παλι οι εισπρακτικες και θα σε πρηζουν μεχρι της 9.00 το βραδυ.
   Αλλαξε σε κατι η καθημερινοτητα μας μετα απ’ ολα αυτα ?
    

 11. Το σημαντικό πρόβλημα είναι ότι δεν μας έμεινε ούτε ευρώ τσακιστό. Και τα δύο όμως είναι προβλήματα. Αν έδειχναν τον ίδιο ζήλο για τις τράπεζες που δείχνουν για τους λαθρομετανάστες  ίσως ταρακουνούσαν τα “κέντρα των αποφάσεων” και ίσως σταματούσαν οι εισπρακτικές να μας τα κάνουν πεπόνια από το πρωί ως το βράδυ.

 12. noname μην έχεις αυταπάτες. Είναι όλοι συνένοχοι σε ένα καλοστημένο παιχνίδι με θύματα όλους εμάς. Και αν κάποιοι ήταν μακριά από τη μόλυνση, τώρα που ήρθαν κοντά ΄σε λίγο δε θα ξεχωρίζουν από τους 300 της ντροπής.

  1. Aν αυριο επεφταν 10 δισεκατομμυριακια στην πραγματικη οικονομια και γυριζε και η δικη σου κατσαρολα οπως παλια θα τα ξεχνουσες ολα η οχι ?

 13. Αν γινόταν αυτό που ποτέ πριν δε συνέβη και έβλεπε η ελληνική οικονομία 10 δις που ποτέ δεν έχει δει, βασικά ναι θα τα ξεχνούσα. Όχι όμως καθολικά, όπως δεν ξέχασα για παράδειγμα τη κομπίνα του χρηματιστηρίου.

  1. Aγαπητε, το μονο που θελω να πω ειναι οτι …. οποιος ξεχναει, ειναι καταδικασμενος να ξαναζησει αυτο που ξεχασε.
   Μετα απο ολα αυτα φανηκε ξεκαθαρα οτι εχουμε να κανουμε με ορκισμενα τυχοδιωκτικα αποβρασματα που δεν εχουν τον παραμικρο ενδοιασμο να πουλησουν και την Ακροπολη ακομα για να τα κονομησουν.
   Εγω δεν ξεχνω !!!

 14. ΕΠΕΣΑ ΤΥΧΑΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ. ΠΟΛΥ ΧΡΗΙΣΜΟ. ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΩ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ; ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΑΡΘΡΟ:
  `Επιβολή προστίμων για τα ανασφάλιστα ΙΧ, καταβολή τους εντός οκτώ ημερών και βαριές ποινές (πρόστιμο του ΚΟΚ, αφαίρεση πινακίδων, διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες) σε όσους αγνοήσουν αυτήν την προθεσμία, προβλέπει η υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί μέσα στον Οκτώβριο.

  Σύμφωνα με το σχέδιο που προβλέπεται, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει ταχυδρομικώς επιστολή προς τους ιδιοκτήτες των εμφανιζόμενων ως ανασφάλιστων αυτοκινήτων οχημάτων και θα τους καλεί να εμφανιστούν στις ΔΟΥ και να δώσουν στοιχεία και εξηγήσεις μέσα σε οκτώ ημέρες για το εάν έχουν ασφαλιστεί κανονικά αλλά δεν φαίνονται στα αρχεία ή για κάποιο λόγο εξαιρούνται νομίμως από την ασφάλιση του οχήματός τους (π.χ. διπλωματικό σώμα, δημόσια υπηρεσία κ.λπ.).

  Επίσης, σε περίπτωση απόσυρσης ή καταστροφής ή κλοπής ή μεταβίβασης ή κατάθεσης πινακίδων αυτοκίνητου οχήματος, ο ιδιοκτήτης του εμφανιζόμενου ως ανασφάλιστου οχήματος θα πρέπει να παραδώσει ακριβές φωτοαντίγραφο των κατά περίπτωση δικαιολογητικών στην αρμόδια ΔΟΥ.

  Μόλις πληρώσει το πρόστιμο των 250 ευρώ, ο ιδιοκτήτης του ΙΧ θα επιλέγει μια ασφαλιστική εταιρία, στην οποία θα καταθέτει το παράβολο που πλήρωσε στην εφορία και στη συνεχεία θα υπογράφει νέο ασφαλιστικό συμβόλαιο. Από την πλευρά της η ασφαλιστική θα καταβάλλει το παράβολο στο Δημόσιο και θα ενημερώνει το Κέντρο Πληροφοριών για κάθε ανασφάλιστο όχημα το οποίο θα αποκτά σήμα ασφάλισης. Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ανασφάλιστου οχήματος αγνοήσει το κάλεσμα της εφορίας, θα επιβάλλονται πρόσθετες κυρώσεις όπως αφαίρεση της άδειας οδήγησης, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος, που θα αποδίδονται στο δικαιούχο μόνο αφού προσκομιστεί το ειδικό σήμα ασφάλισης.

  Αν περάσουν 20 μέρες και ο δικαιούχος δεν εμφανιστεί για την παραλαβή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας, η αστυνομική αρχή θα αποστέλλει τις πινακίδες κυκλοφορίας προς φύλαξη στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών, από όπου θα επιστρέφονται μόνο με την προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του ειδικού σήματος ασφάλισης. Από το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι στα ταμεία των ασφαλιστικών εταιριών θα εισρεύσουν έσοδα της τάξης των 300.000.000 ευρώ. Οι εισηγητές του σχεδίου εκτιμούν ότι θα υπάρξουν σημαντικά οικονομικά οφέλη και για το Δημόσιο, τόσο από την πληρωμή του παραβόλου όσο και από τους φόρους επί των ασφαλίστρων και εν τέλει από τη φορολόγηση των κερδών που θα έχουν οι ασφαλιστικές εταιρίες από τη δραστηριότητά τους αυτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *