ΧΑΜΟΣ με τα κόκκινα δάνεια! «Πουλήστε τα σε εμάς, όχι στα funds» λένε χιλιάδες πολίτες

Να νομοθετηθεί το δικαίωμα προτεραιότητας των Ελλήνων στην εξαγορά των δανείων τους έναντι τωνfunds ζητούν 110.000 και πλέον πολίτες.

Το «μαχαίρι και το καρπούζι», μάλιστα, βρίσκεται αποκλειστικά στα… χέρια της κυβέρνησης, αφού καμία μνημονιακή δέσμευση δεν εμποδίζει την υλοποίηση αυτής της έκκλησης.

 

Η καμπάνια

Για το αυτονόητο δικαίωμα του δανειολήπτη και των εγγυητών να υποβάλουν πρόταση εξαγοράς του δανείου, στο οποίο εμπλέκονται, με προτεραιότητα έναντι των funds, συστάθηκε ένα ψήφισμα στη διαδικτυακή πλατφόρμα συλλογής υπογραφών του Avaaz.org. 

Η συγκεκριμένη καμπάνια-πρωτοβουλία της δικηγόρου, Αριάδνης Νούκα, η οποία ειδικεύεται στο αντικείμενο των δανείων, εξυπηρετούμενων και μη, πήρε σάρκα και οστά στις 17/5/2016. Οι πολίτες που υπέγραψαν το σχετικό ψήφισμα υπερβαίνουν σήμερα τους 110.000. 

Η καμπάνια συνεχίζεται και μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο λόγω της επικείμενης κατάθεσης του ν/σ για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση. Υπέρ του συγκεκριμένου δικαιώματος έχουν ταχθεί -μεταξύ άλλων- η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

Άλλωστε, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος και συγκεκριμένα στον άξονα 3: «Καθιέρωση θεσμών άμεσης δημοκρατίας», επισημαίνεται η δυνατότητα διεκδίκησης νομοθετικής πρωτοβουλίας από τους ίδιους τους πολίτες, εφόσον συγκεντρωθούν 100.000 υπογραφές (άρθρα 44 και 73). 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

3 σχόλια σχετικά με το “ΧΑΜΟΣ με τα κόκκινα δάνεια! «Πουλήστε τα σε εμάς, όχι στα funds» λένε χιλιάδες πολίτες”

  1. Και ποιος σας είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τον κόσμο; Μα στόχος τους είναι η εξαθλίωση του κόσμου, επομένως αμφιβάλω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *