Χάνουν το εφάπαξ και τα δικαιώματα τους οι 5.500 εργαζόμενοι της ATEbank!

Χάνουν το εφάπαξ οι εργαζόμενοι της Αγροτικής Τράπεζας. Το Ταμείο πρόνοιας προσωπικού ΑΤΕ έχει χρέη που ξεπερνούν τα 150.000.000 ευρώ και μετά την εξαγορά του καλού μέρους της τράπεζας από την Τράπεζα Πειραιώς κινδυνεύει να αφήσει τους 5.500 εργαζομένους της ATEbank χωρίς εφάπαξ, όταν θα συμπληρώσουν τον εργασιακό τους βίο. Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι, με τη μεταφορά τους στην Τράπεζα Πειραιώς, χάνουν κάθε εργασιακό δικαίωμα που είχαν αποκτήσει μέσω του κανονισμού εργασίας της Αγροτικής, ενώ στις αποδοχές τους δεν τους   αναγνωρίζεται ούτε η προϋπηρεσία τους. Enίσης, είναι πιθανό να μεταβούν στον ΕΟΠΥΥ για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, μια και το Ταμείο Υγείας Προσωπικού ΑΤΕ (ΤΥΠΑΤΕ) δεν θα έχει στο εξής καθόλου πόρους για να καλύψει τις ανάγκες των περίπου 28.000 ασφαλισμένων και συνταξιούχων (μαζί με τα έμμεσα μέλη). Ταυτόχρονα προκύπτει φέσι τουλάχιστον 320.000.000 ευρώ σε κύρια και επικουρική ασφάλιση. //Κυριακάτικη Δημοκρατία

online-pressblog.blogspot.gr

5 σχόλια σχετικά με το “Χάνουν το εφάπαξ και τα δικαιώματα τους οι 5.500 εργαζόμενοι της ATEbank!”

  1. Σε μία χώρα που το μέγιστο μέλημα  είναι να εγκατασταθούν 2 εκατομμύρια κόσμου αγνώστου διαμονής, εργασίας, οικονομικής προσφοράς και φορολογίας, να ικανοποιηθούν τοκογλυφικές απαιτήσεις του διεθνούς οικονομικού συστήματος, να ξεπουληθούν συνοριακά εδάφη, το δημόσιο ρεύμα και το νερό, να πεθάνουν όσοι είναι άρρωστοι, ανήμποροι, γέροι, να μεταναστεύσουν όσοι είναι άνεργοι, να μπουν στα τρελάδικα ή στις φυλακές όσοι χρωστάνε έστω και μια κάρτα και να διαπομπευθούν όσοι εργάζονται, δεν τα ρωτάνε αυτά lili μου….

  2. τι να κανω αγαπητε μου φιλε ειμαι σε απελπισια,οπου και να ρωτησεις στα καταστηματα της ατε δεν ξερουν τιποτα

  3. Το διατύπωσα ρητορικά, δεν σε μάλλωσα : – ) Ξέρεις τι με προβληματίζει  περισσότερο? Πρώτα από όλα το ότι  δεν μπορούμε ως πολίτες και άμεσα βαλλόμενοι από χίλια δυο να έχουμε μία έντονη παρουσία στα όσα γίνονται ” στο όνομά μας” και δεύτερον το ότι αν σήμερα κάτι φαίνεται απίστευτο, ίσως αύριο να μην είναι και αυτό το λέω με αφορμή όσα έχουν ήδη γίνει και πριν από 3 -4 χρόνια αν τα σκεφτόμασταν θα μας φαινόντουσαν εξωπραγματικά.Ανησυχώ πάρα πολύ.
     

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.