Χάνουν τα σπίτια τους 117.300 υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία δεν προλαβαίνουν να βγάζουν εντολές πληρωμής. Δεκάδες χιλιάδες οι πολίτες με χρέη σε πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια, ενοίκια, λογαριασμούς τηλεφώνων κ.α. βρίσκονται αντιμέτωποι με τράπεζες και εταιρείες.

 

Ο εφιάλτης της κατάσχεσης επικρεμάται πάνω από 117.300 πολίτες. Τα χρέη προς πιστωτικές κάρτες, για καταναλωτικά δάνεια, ενοίκια και λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας προκάλεσαν προσφυγές στο Ειρηνοδικείο και το Πρωτοδικείο Αθήνας, με αποτέλεσμα την έκδοση ισάριθμων διαταγών πληρωμής.

Το συνολικό χρέος φτάνει στο ιλιγγιώδες ποσό των 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και σύμφωνα με δικηγόρους αποτελεί μία «ωρολογιακή βόμβα» εσωτερικού χρέους, η οποία συνιστά απειλή για τα σπίτια των χρεωμένων πολιτών μόλις απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, οι οποίοι απαγορεύονται με νόμο ως το τέλος του 2013 (υπενθυμίζεται πως, όπως είχε αποκαλύψει το «Εθνος» την περασμένη Δευτέρα, η τρόικα έθεσε επιτακτικά θέμα άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας).

Οι ίδιοι δικηγόροι διευκρινίζουν πως πλειστηριασμοί των σπιτιών για τα προαναφερόμενα χρέη είναι τελευταία πράξη και προσθέτουν ότι προηγούνται προσπάθειες είσπραξης των χρημάτων από άλλες πηγές εσόδων του οφειλέτη.

Η κατάσταση αυτή φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος που προκάλεσε η κρίση, η σκληρή λιτότητα που εφαρμόστηκε στη χώρα και η υπερφορολόγηση των πολιτών.

Ειδικότερα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας οι αιτήσεις για την έκδοση διαταγής πληρωμής που υπέβαλαν τράπεζες, ιδιοκτήτες ακινήτων και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έφτασαν τις 74.830 ολόκληρο το 2012 έναντι 73.259 τον προηγούμενο χρόνο.

www.greekmoney.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Χάνουν τα σπίτια τους 117.300 υπερχρεωμένα νοικοκυριά”

  1. E , ας είναι καλά οι “κυρ- Παντελήδες” μας , που έγραφε χθές ο Καρτέσιος . 
     
    Γροθιά στο στομάχι το κείμενό του ,
    Εύγε για την ανάρτηση begar .

  2. Τί να κατάσχουν ρε παιδιά, πάμε καλά; για να πληρώνουν μετά φόρους που δεν θα τους φτάνουν ούτε όλες οι καταθέσεις των κορόιδων που φυλάνε ακόμα λεφτά στα κλεφτομπανκς; Και ποιός θα αγοράσει; Προσωπικά, γνωρίζω χρόνια 2 δικ. επιμελητές και ένα σύνδικο και ορκίζονται στα κόκκαλα των γονιων τους πως στους ελάχιστους πλειστηριασμούς που από το 2010 κι ως σήμερα έχουν γίνει, το 80%+ αυτών έχει βγει ακόμα και στα 3 στάδια που προβλέπονται άγονο, λόγω απολύτου έλλειψης ενδιαφέροντος ακόμα και για ακίνητα φιλέτα!!!!!! Μ@λακίες λεν για να τρομάξουν το κοσμάκη! ΜΗ ΤΣΙΜΠΑΤΕ!

  3. πού πάτε την χαρά των 300;Εκπληρώθηκε η επιθυμία τους τόσο αγώνα έκαναν να φέρουν αυτό το αποτέλεσμα. Αν κάνω λάθος εσείς με τα 9000ς μισθό και αφορολογιτο διαψεύστε με. Δεικξτε μας εστω μια βεβαίωση αποδοχών λαι ενα διπλότηπο πληρωμής φόρου αν έχετε,

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.