Φορολογικές δηλώσεις: Πότε θα ανοίξει η εφαρμογή του Taxis-net…

Έως το τέλος της εβδομάδας εκτιμούν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ότι θα ανοίξει η εφαρμογή του Taxis-net και θα αρχίσει η υποβολή δηλώσεων από τους φορολογούμενους.

Η όλη διαδικασία πήγε φέτος πίσω, με αποτέλεσμα να έχουν στενέψει αρκετά τα χρονικά περιθώρια για την υποβολή περίπου έξι εκατ. φορολογικών δηλώσεων μέσα σε διάστημα ενάμιση μήνα.

Για τον λόγο αυτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση θεωρείται σχεδόν βέβαιο, αν και αυτό δεν πρόκειται να ανακοινωθεί επισήμως πριν από τη λήξη της κανονικής προθεσμίας.

Αλλαγές στο Ε1

Οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στο άνοιγμα της εφαρμογής δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις εκκρεμότητες σε σοβαρά φορολογικά ζητήματα που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους, αλλά και με τις αλλαγές που επήλθαν στο βασικό έντυπο Ε1, οι οποίες απαίτησαν πολλή δουλειά για να αποτυπωθούν στην εφαρμογή.

Η προσυμπλήρωση των τοκοχρεολυτικών δόσεων στους σχετικούς κωδικούς, όπως γίνεται ήδη από πέρυσι για τους τόκους των καταθέσεων, είναι μία από τις αλλαγές στο βασικό έντυπο Ε1.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *