Τρ.Αλεξιάδης: Καμία παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Καμία παράταση δεν θα δοθεί μετά την 30ή Ιουνίου για τις φορολογικές δηλώσεις, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, καλώντας τους φορολογούμενους να τακτοποιήσουν έγκαιρα τις εκκρεμότητές τους.

«Είπαμε για 30 Ιουνίου και δεν σκοπεύουμε να μπούμε σε μια λογική παρατάσεων» ξεκαθάρισε στο «Πρακτορείο 104,9» ο κ. Αλεξιάδης, διευκρινίζοντας ότι παράταση θα δοθεί μόνο αν υπάρξει πρόβλημα στο Taxis.

«Αν μια μέρα δεν δουλέψει το Taxis θα δοθεί μια μέρα παράταση» εξήγησε και απευθυνόμενος στους φορολογούμενους πρόσθεσε: «Κάνω παράκληση να τρέξουν όλοι να λύσουν αυτή την εκκρεμότητα, άλλωστε πολλοί φορολογούμενοι το κάνουν ήδη διότι έχουν είτε επιστροφή φόρου, είτε μηδενικές φορολογικές δηλώσεις».

Ο κ. Αλεξιάδης υπενθύμισε ότι για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος θα ισχύσει η πληρωμή σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, ξεκινώντας από τον Ιούλιο, αλλά υπενθύμισε ότι το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει επιπλέον διάταξη για την πληρωμή του φόρου και σε μηνιαίες δόσεις, έως και τον Δεκέμβριο του 2016. «Αν κάποιος καταθέσει τώρα τη δήλωση και γίνει εκκαθάριση μέσα στον Μάιο, θα μπορεί από τον Ιούνιο να χρησιμοποιήσει αυτό το μέτρο» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *