Τραπεζικός υπάλληλος υπεξαίρεσε 522.900 ευρώ

Το ποσό των 522.900 ευρώ υπεξαίρεσε σε χρονικό διάστημα δύο ετών ένας 51χρονος τραπεζικός υπάλληλος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος με διάφορα τεχνάσματα αποσπούσε χρηματικά ποσά από πελάτες.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, έπειτα από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 51χρονος ως υπεύθυνος εκτελεστικών εργασιών σε τραπεζικό κατάστημα, συστηματικά με πολλές επιμέρους πράξεις και ιδιαίτερα τεχνάσματα, κατά το χρονικό διάστημα από 20-10-2010 έως 05-11-2012, προέβαινε σε πλαστογράφηση υπογραφών πελατών σε εντάλματα πληρωμής καθώς και σε χορήγηση πλαστών – εικονικών αποδεικτικών προθεσμιακών καταθέσεων σε παθόντες – πελάτες, αποκρύπτοντας ή καταστρέφοντας παραστατικά ελέγχου ενώ  υπεξαιρούσε και ιδιοποιείτο παρανόμως μεγάλου ύψους χρηματικά ποσά από τους λογαριασμούς τους. Το συνολικό χρηματικό ποσό το οποίο υπεξαίρεσε ανέρχεται στις 522.945,55 ευρώ.

Επιπροσθέτως, ο 51χρονος, προκειμένου να προσδώσει νομιμοφάνεια στις παράνομες συναλλαγές του, μετέφερε τα χρηματικά ποσά τα οποία υπεξαιρούσε, είτε σε λογαριασμούς τρίτων πελατών της τράπεζας, των οποίων η σχέση ερευνάται, είτε σε δικό του λογαριασμό είτε σε επιπλέον λογαριασμούς των παθόντων, τους οποίους ο ανωτέρω είχε ανοίξει εν αγνοία τους και τους διαχειρίζονταν ο ίδιος.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *