Τραπεζικές ιστορίες

Με αφορμή τη χθεσινή σύλληψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης τοκογλύφων στη Θεσσαλονίκη, και ανάμεσά τους και υψηλόβαθμου στελέχους μεγάλης τράπεζας,ήρθε στο μυαλό μου περιστατικό που είχε συμβεί πριν χρόνια στο κέντρο της Αθήνας.

Είχα επισκεφθεί με φίλο μέτοχο τράπεζας,ένα υποκατάστημά της στην καρδιά της αγοράς,προκειμένου ο φίλος να διεκπεραιώσει μία υπόθεσή του.Είδα εκεί το διευθυντή του καταστήματος ,τον υποδιευθυντή και τα υπόλοιπα στελέχη πολύ ανήσυχα και σε μεγάλη κινητικότητα.Ρωτώντας το φίλο μου τι συμβαίνει,έμαθα κάτι απίστευτο για μένα,τότε.
Ερχόταν αιφνιδιαστικός εσωτερικός έλεγχος στην τράπεζα για να ελέγξει το απόθεμα του χρηματοκιβωτίου του υποκαταστήματος,αλλά τα χρήματα δεν υπήρχαν μέσα σε αυτό,όσα θα έπρεπε να υπάρχουν δηλαδή.
Για τον απλούστατο λόγο ότι,πολλά από αυτά,τα είχαν δανείσει τοκογλυφικά,στους επαγγελματίες γύρω-γύρω από το κατάστημα,παράνομα φυσικά.
Έπεσα από τα σύννεφα,ούτε το φανταζόμουν μέχρι τότε ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο και πήρα το πρώτο μου μάθημα,ότι τα αφεντικά στη χώρα και οι μεγαλύτεροι τοκογλύφοι,είναι οι τράπεζες και τα μεγαλοστελέχη τους.
Από τότε πήρα και πολλά άλλα μαθήματα,για το θέμα αυτό.
Λουκάς Καραδήμος
blackmailmagazine.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *