Το σχέδιο χρεοκοπίας εντός του ευρώ

Πρώτα η «πειρατική» δανειακή σύμβαση και μετά η χρεοκοπία

Την εκδοχή ότι η προσφυγή της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης συνδέεται με τη δυνατότητα των δανειστών να «αποκτήσουν» τη χώρα, την περιουσία της και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, προβάλουν τα «Επίκαιρα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού, η νέα δανειακή σύμβαση, η οποία επεκτείνει σε μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους τις εγγυήσεις και την παραίτηση από την ασυλία της εθνικής κυριαρχίας, οι εταίροι διασφαλίζουν ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας θα έχουν στο χέρι εξασφαλίσεις από τα απευθείας δικαιώματα στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας.

Το «χρηματοκιβώτιο» το οποίο θέλουν οι δανειστές στη κυριότητά τους, αφού πρώτα μπουν σε όλα τα «ασημικά» της χώρας, θα είναι το συγκεκριμένο Ταμείο.

Σύμφωνα με το περιοδικό, οι ιδιώτες πιστωτές θα καλυφθούν έναντι ενδεχόμενης ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας μέσω του PSI, το οποίο μπορεί αρχικά να μην ήθελαν, αλλά προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα, αποδέχτηκαν την ανταλλαγή ομολόγων, επιβάλλοντας λεόντειους όρους: υπαγωγή των ομολόγων στο Αγγλικό Δίκαιο- άρα μπορούν και αυτοί να διεκδικήσουν περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *