Το «πλαστικό χρήμα» κερδίζει τους καταναλωτές

Ραγδαία αύξηση της τάξης του 80% παρουσίασε η χρήση των καρτών στην Ελλάδα το δεύτερο εξάμηνο του 2015 συγκριτικά με το 2014, ενώ για τις χρεωστικές κάρτες η αύξηση ήταν της τάξης του 265%!

Αυτό ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Καμπανόπουλος, γενικός διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο. Η πορεία αυτή θα συνεχιστεί και το 2016 στην διάρκεια του οποίου οι ψηφιακές πληρωμές θα κάνουν την παρουσία τους ακόμη πιο έντονη και στην χώρα μας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, οι συναλλαγές με κάρτες Visa είχαν ανοδική πορεία και στην Ελλάδα, ωθούμενες κυρίως από τις χρεωστικές κάρτες.

Έτσι για το ολόκληρο ημερολογιακό έτος 2015, η συνολική χρήση για αγορές ανήλθε σε 4,7 δισ.ευρώ, εκ των οποίων το 46% δαπανήθηκε μέσω χρεωστικών καρτών (2,2 δισ.ευρώ).

Ο αριθμός συναλλαγών για αγορές με χρεωστικές κάρτες έφτασε τα 37 εκατ. ευρώ (αύξηση 85%), ενώ ο αριθμός συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες είχε αύξηση 8% (37 εκατ.).

Ο αριθμός των εταιρικών καρτών έφτασε τις 79.000 (αύξηση 36%), ενώ οι προπληρωμένες κάρτες παρουσίασαν μείωση στην χρήση λόγω των capital controls.

Όσον αφορά στη χρήση καρτών Visa για συναλλαγές στο διαδίκτυο, η συνολική δαπάνη έφτασε τα 782 εκατ. ευρώ (αύξηση 11%) ενώ οι κάρτες ανέπαφων συναλλαγών άγγιξαν το 1,5 εκατ. και τα Contactless τερματικά ξεπέρασαν τις 90.000.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Καμπανόπουλος εντός του 2016 εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί από την Visa στην Ελλάδα και η εμπορική εφαρμογή του ψηφιακού πορτοφολιού για πληρωμές μέσω των κινητών τηλεφώνων (smart phones).

Η Visa Europe αντιπροσωπεύει σήμερα 1 ευρώ σε κάθε 5,70 ευρώ που δαπανώνται στην Ευρώπη, ενώ ο συνολικός αριθμός των καρτών ανέρχεται στα 522 εκατομμύρια (στοιχεία 12μήνου με Σεπτ. ’15), δηλαδή περισσότερες από μία κάρτες Visa ανά ενήλικα. Η χρήση για αγορές αυξήθηκε κατά 7,7% το περασμένο έτος (στα 1,58 τρισ.ευρώ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *