Τι θα γίνει με όσους είχαν πληρώσει το χαράτσι σε Energa και Hellas Power

Oι πελάτες τους μεταφέρθηκαν στη ΔΕΗ

Διαβεβαιώσεις προς τους καταναλωτές που έχουν πληρώσει το Ειδικό Τέλος Ακινήτων ότι η καταβολή του ποσού προς το Δημόσιο «θα γίνει κανονικά και δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους πελάτες που το έχουν εξοφλήσει» παρέχουν με σημερινή ανακοίνωση οι εταιρίες Energa και Hellas Power.

Προαναγγέλουν επίσης προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατά των αποφάσεων για την απαγόρευση συμμετοχής τους στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι συμβάσεις των δύο εταιριών με τον Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας καταγγέλθηκαν χθες και από τα μεσάνυχτα σήμερα οι πελάτες τους μεταφέρθηκαν στη ΔΕΗ.

Σε σημερινή ανακοίνωση οι δύο εταιρίες, που έχουν κοινή ιδιοκτησία, αναφέρουν ότι η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας επιστρέφει στο μονοπωλιακό καθεστώς που ίσχυε μέχρι και πριν από μερικά χρόνια και θέτουν ερωτηματικά για την ευκολία, όπως υποστηρίζουν, με την οποία «οι Ρυθμιστικές Αρχές και η πολιτική ηγεσία αυτής της χώρας αποφασίζουν να κλείσουν μια αγορά, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η τρόικα ζητούν και επιβάλλουν το άνοιγμά της».

«Υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι δύο ακόμα εταιρείες του κλάδου πρόκειται να διαγραφούν από το Μητρώο του ΔΕΣΜΗΕ και να γίνει καταγγελία της σύμβασής τους», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. «Με αυτό τον τρόπο γίνεται πολύ πιο εύκολο για τη ΔΕΗ να προχωρήσει σε νέα αύξηση τιμών, χωρίς να υπάρχει ανταγωνισμός. Από την άλλη πλευρά μια εταιρεία που κατέχει το 100% της αγοράς έχει πολύ μεγαλύτερη διαπραγματευτική αξία κατά τη διαδικασία πώλησής της».
newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *