Την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει στο Τaxis η ηλεκτρονική εφαρμογή για τηνυποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων εκπνέει κανονικά στις 30 Ιουνίου, ωστόσο η καθυστέρηση στο άνοιγμα της σχετικής εφαρμογής αναμένεται να οδηγήσει σε μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας.

Ήδη φοροτεχνικοί και λογιστές ζητούν η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων να επεκταθεί έως τις 30 Ιουλίου, οπότε θα συμπέσει με την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος.

Όπως αναφέρουν εάν δεν υπάρξει παράταση της προθεσμίας από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, θα πρέπει να μπαίνουν σε ημερήσια βάση στο Τaxis, στο διάστημα 11 Μάιου -30 Ιουνίου, περίπου 110.000 δηλώσεις. Κάτι τέτοιο κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολο από τους φοροτεχνικούς, οι οποίοι αμφισβητούν την δυνατότητα του Τaxis να ανταποκριθεί στην παράλληλη διαδικασία υποβολής και εκκαθάρισης των δηλώσεων.

Μια μετάθεση υποβολής των δηλώσεων έως τις 30 Ιουλίου θα μείωνε τον όγκο των δηλώσεων σε ημερήσια βάση από τις 110.000 δηλώσεις στις 68.200 δηλώσεις, κάνοντας τη διαδικασία πιο διαχειρίσιμη.

Πρέπει να σημειωθεί πως η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων θα μπορούσε να καθυστερήσει περισσότερο εάν η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ νομοθετήσει τις αλλαγές που έχει προαναγγείλει σχετικά με την εκχώρηση των ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο , τη φορολόγηση των μισθωτών που πληρώνονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, αλλά και την αύξηση της έκπτωσης για την εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος κατά 5%-10%.

voria.gr

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.