Τελικά μήπως οι Εισπρακτικές Εταιρείες δεν έχουν μέλλον;

by xreokopimenos

Θα συμφωνήσουμε όλοι ότι αυτές οι εταιρείες έχουν βασανίσει κόσμο και κοσμάκι στο παρελθόν, έχουν στείλει κόσμο στην αυτοκτονία – έχουν εκβιάσει ανθρώπους – γενικά έχουν φοβίσει ή απλά έχουν ενοχλήσει πολλούς.

Όλοι πλέον διαθέτουμε συσκευές τηλεφώνου σύγχρονες (smartphones) με δυνατότητες μπλοκαρίσματος με κάποια εφαρμογή (app) αρκεί να περάσουμε τον τηλεφωνικό αριθμό που μας ενοχλεί.

Μέχρι εδώ όλα καλά για αυτές τις εταιρείες… έπαιρναν τηλέφωνο και αν μπλόκαρε αγοράζανε νέα τηλεφωνικά νούμερα και ενοχλούσαν ξανά και ξανά ώσπου ανανεώνανε και πάλι τον στόλο τους με νέα τηλεφωνικά νούμερα και ούτω καθεξής.

Τα τελευταία 2 χρόνια όμως κάτι άλλαξε – κάτι δυσκόλεψε αυτές τις εταιρείες πέρα από τους νόμους, μια εφαρμογή με το όνομα Ban BaNk (διαθέσιμη στο Google Play) με μια απλή εγκατάσταση μπλόκαρε χιλιάδες τηλ. Νούμερα άμεσα χωρίς την απαραίτητα προσθήκη από τον τελικό χρήστη που χρειαζόταν μέχρι σήμερα. Έφτασε στο σημείο η εφαρμογή να περιέχει βάση με πάνω από 9000 τηλεφωνικά νούμερα που περιλαμβάνει εισπρακτικές, διαφημιστικές, εταιρείες marketing για κινητά, τηλεπωλήσεις κ.α. ενοχλητικά «νούμερα».

Το καλύτερο είναι πως δεν απαιτεί internet αλλά δουλεύει offline – το internet χρειάζεται μια φορά την εβδομάδα για ανανέωση της βάσης και της εφαρμογής. Το καλύτερο, δεν έχει διαφημίσεις… Από πού όμως βρίσκει η εφαρμογή τα τηλεφωνικά νούμερα… μα φυσικά από τους χρήστες της – κάθε μέρα λαμβάνουν 10άδες email τα οποία ελέγχουμε/επιβεβαιώνουμε και καταχωρούμε στις ανάλογες λίστες τα νέα τηλέφωνα, άλλη πηγή το internet, οι τηλεφωνικοί κατάλογοι, ο έλεγχος με patterns – παρόμοια νούμερα ελέγχονται και καταχωρούνται, sites όπως το daneiakartes.info κ.τ.λ. – στην τελική όμως όλα ελέγχονται!

Από την έκδοση 109+ και έπειτα περιλαμβάνει και την δυνατότητα μπλοκαρίσματος εισερχόμενης κλήσης με Απόκρυψη και την δυνατότητα να δέχεστε κλήσεις μόνο από τις επαφές σας που αποτελεί την καλύτερη επιλογή γι’ αυτούς που θέλουν να ζουν ήσυχα.

Ποιο το όφελος του δημιουργού της συγκεκριμένη εφαρμογή;

Στην Ελλάδα σπάνια κάποιος συναντά κάποιον που δεν ενοχλείται από αυτού του είδους τις εταιρείες (τηλεπωλήσεων, εταιρείες marketing κινητής, εισπρακτικές κ.τ.λ) – παθών και οι δημιουργοί θέλουν να συμβάλλουν κάνοντας κοινωνικό έργο – ακόμα και έτσι με μια δωρεάν «δημοφιλή» εφαρμογή ίσως να αναγνωριστεί και η αξία τους στο τεχνολογικό κομμάτι.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα φάρμακο κατά του άγχους που έχουν όλοι δικαίωμα να το έχουν με μηδενική συμμετοχή σε χρήματα.

 

https://play.google.com/store/apps/details?id=bank.magma&hl=el

17 σχόλια σχετικά με το “Τελικά μήπως οι Εισπρακτικές Εταιρείες δεν έχουν μέλλον;”

 1. Χιλιάδες Χρήστες ήδη χρησιμοποιούν αυτή την εφαρμογή – φανταστείτε τον υπάλληλο της κάθε εισπρακτικής να περιμένει στο τηλέφωνο να μιλήσει και επανωτά να μην απαντά ποτέ κανένας – να πραγματοποιούνται χιλιάδες κλήσεις – να περνάνε χιλιάδες εργατοώρες και όλες οι κλήσεις τους να πέφτουν στο κενό.

 2. Συμφωνούμε, μακάρι να σκέφτονταν όλοι έτσι. Θα ήταν ωραίο να τους κλείναμε το στομα. Έτσι και αλλιώς όταν δεν μπορείς να πληρώνεις, η τράπεζα κάποια στιγμή θα σου στείλει ΔΠ και τα λοιπά είτε απαντάς είτε όχι. Οι εισπρακτικές δεν έχουν κανένα ρόλο εξυπηρέτησης προς τους δανειολήπτες αλλά τρομοκράτησης και εκβιασμού. Καμία εισπρακτική ή δικηγορικό γραφείο δεν θα σου πει “σε καταλαβαίνω” αν τους πεις “δεν βγαίνω αυτό το μήνα, παλεύω να σας πληρώσω τον επόμενο”. Αν κάνω λάθος, ας με διαψεύσει κάποιος…

  1. Ακόμα και να σε καταλάβει ο υπάλληλος… την επόμενη μέρα για να μην πώ ώρα θα σε πάρει άλλος για να μην ξεχνιόμαστε… Οι άνθρωποι (αν μπορεις να τους πείς έτσι) είναι στυγνοί εγκληματίες… ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ… ξέρω ανθρώπους που αλλάξαν σπίτι / τηλέφωνο / πόλη για να γλυτώσουν από τον ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ… δεν θα τους περάσει… τέλος.

   1. Μην ξεχνάμε και την πλειοψηφία των δανειοληπτών που έχει καταρρακωθεί η αξιοπρέπειά τους από τους εκβιασμούς και τις απειλές των εισπρακτικών/δικηγορικών σκυλιών ζητιανεύουν δανεικά από γονείς/αδέλφια/συγγενείς/φίλους/εργοδότες/συνάδελφους και γείτονες ώστε να μπορέσουν να ηρεμήσουν για ένα μήνα ή για να μην τηλεφωνήσουν οι παραπάνω σκύλοι στους γονείς, στον εργοδότη και τους εκθέσουν. Η πλειοψηφία των δανειοληπτών ψαρρώνει εύκολα αλλά προκειμένου να μην εκτεθεί σε συγκεκριμένο κύκλο, καταλήγει εκτεθειμένος σε άλλο.
    Πρόσφατα, χαζεύοντας στο διαδίκτυο λόγω βαρεμάρας, κατέληξα σε slte “γνωριμιών” και από περιέργεια έκανα copy-paste τα e-mails και τα κινητά των “επαγγελματιών” στη γραμμή αναζήτησης του facebook και πού και πού εμφανίζονταν αποτελέσματα με ονοματεπώνυμο, φωτογραφίες και κύκλο φίλων. Δεν ξεχνάω την περίπτωση ενός τριαντάρη που πρόσφερε “υπηρεσίες” σε ώριμες κυρίες και στο facebook πόζαρε με φωτογραφίες της γυναίκας του και των μικρών παιδιών του και ανάμεσά τους φαινόταν πολύ δέσιμο και αγάπη. Πριν 20 χρόνια θα τον χαρακτήριζα αλήτη, εν έτει 2017 όμως, εμένα το μυαλό μου πήγε στα εκβιαστικά τηλεφωνήματα των εισπρακτικών και δικηγορικών γραφείων.
    Η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη επιδεικτικά απούσες και σιωπηρά συνένοχες επειδή προτεραιότητα έχει η είσπραξη των οφειλών (με τοκοφορία πάντα) οπότε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

    1. Δεν θα σου κρύψω ότι πριν ένα χρόνο περίπου μας κλέψανε… μπουκάραν… ε φέτος με τα πολλα με τα λίγα έγινε Δικαστήριο (επειδή τους είχανε βρεί) – μπορώ να πώ ότι ώς ένα σημείο καταλαβαίνω γιατί μπαίνουν στην λογική να κλέψουν – προσωπικα δεν θα το εκανα ποτέ, αλλά όταν σε εξευτελίζουν ως άνθρωπο πρέπει να σκεφτείς κάποια αντίδραση.

  1. κάνουμε Εγκατάσταση – επιλέγουμε την αυτόματη εκκίνηση (τουλάχιστον) – έπειτα επανεκκίνηση…

   Και μετά παραμένει ανοιχτή… (δεν φαίνεται τίποτα) – παρα μόνο όταν μπλοκάρει τηλ. εμφανίζει ένα σύμβολο με το τηλέφωνο που μπλοκάρει… το τηλ. φαίνεται απαντήμένο στις εισερχόμενες…

   Επίσης κάθε βδομάδα που αναβαθμίζετε η εφαρμογή κάνουμε επανεκκίνηση το κιν. πάλι!

  1. begar οφείλω να ομολογήσω ότι η βοήθεια του forum, της λίστας, των email με νέα τηλ. που έρχονται καθημερινα βοηθησαν αρκετά… οι ιδέες του καθενός ενσωματώθηκαν και έδωσαν αυτό το αποτέλεσμα… άλλωστε είναι αποτέλεσμα 2 χρόνων… όχι βέβαια καθημερινής ενασχόλησης αλλά 20~25 λεπτά την εβδομάδα απέδωσαν αρκετά…

   1. Στόχος είναι να βοηθάμε, ο καθένας όπως μπορεί.
    Λίγο εγώ με το site, λίγο εσύ με την εφαρμογή, λίγο οι σχολιαστές με τις συμβουλές.
    Ο,τι μπορεί ο καθένας να προσφέρει.

    Τι στα κομμάτια;
    Οι παππούδες μας πέρασαν κατοχή και επιβίωσαν.
    Εμείς δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε με μια οικονομική κρίση;

  2. begar: κάνε bold αν μπορείς αυτο το σημείο:
   *********
   Από την έκδοση 109+ και έπειτα περιλαμβάνει και την δυνατότητα
   μπλοκαρίσματος εισερχόμενης κλήσης με Απόκρυψη και την δυνατότητα να
   δέχεστε κλήσεις μόνο από τις επαφές σας που αποτελεί την καλύτερη
   επιλογή γι’ αυτούς που θέλουν να ζουν ήσυχα. Ποιο το όφελος του
   δημιουργού της συγκεκριμένη εφαρμογή;
   *********
   Ειδικά αυτό με τις επαφές σε ηρεμεί…

   Κάθε επιλογή στο app απαιτεί να γίνει επανεκκίνηση το κινητό…

   Thanx

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *