Τέσσερα «δώρα» στους δικαστές για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις

Λύση τεσσάρων σημείων πρότεινε η κυβέρνηση στους δικαστές. Τι είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης στην ομιλία του στην ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Ύστατη προσπάθεια να μεταπειστούν οι δικαστές και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις που έχουν παραλύσει τη Δικαιοσύνη, κάνει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων τόνισε ότι η κυβέρνηση αναζητεί λύση τεσσάρων σημείων για τους δικαστές.

Το πρώτο είναι ότι η καταβολή των αναδρομικών του 2011 που είχαν κερδίσει οι δικαστές με αποφάσεις του Μισθοδικείου θα καταβληθούν σε μετρητά (και όχι σε ομόλογα) μέσα στον ερχόμενο Ιανουαρίου 2012.

Δεύτερον, θα υπάρξει ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση για όσους έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια και έχουν υποστεί μειώσεις των αποδοχών τους πάνω από το 30%.

Τρίτον, δεν θα ενοχληθούν από τις Τράπεζες οι δικαστές που έχουν εξαγοράσει πρόωρα τα ομόλογα που είχαν λάβει, αντί μετρητών, από τα αναδρομικά των περασμένων ετών.

Τέταρτον, δεν απορρίπτεται το αίτημα του δικαστικού κλάδου να ενταχθεί ένα από τα επιδόματά τους στο βασικό μισθό τους, αλλά δεν μπορεί αυτό να γίνει τώρα, πριν καταβληθεί η δόση από το ΔΝΤ, ωστόσο το τελευταίο θεωρείται βασικό μέλημα της κυβέρνησης.

Αναμένεται η απόφαση των δικαστών για το αν θα συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους.

www.danioliptes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *