Σχόλιο αναγνώστη

Thodoris K. (Guest):

Με κάλεσαν από εισπρακτική. Αφού ταυτοποίησαν τα στοιχεία μου, με ενημέρωσαν για οφειλή μου που δεν υφίσταται πλέον. Στο τέλος της ίδιας κλήσης τους ζήτησα αντίγραφο της επικοινωνίας μας. Στη συνέχεια μου ταχυδρόμησαν μια φόρμα αίτησης για να συμπληρώσω τα στοιχεία μου και τα στοιχεία της κλήσης που ήθελα αντιγραφο (ημερομηνια, ώρα) όπου : α) θα δεχομουν να αναλάβω τη χρέωση του κουριερ και β) θα έπρεπε να έχει γνήσιο υπογραφής. Αντ’ αυτού τους έστειλα το εξής mail:

“Ο κάτωθι υπογεγραμμένος τάδε, έχω αιτηθεί τηλεφωνικά στις τότε στην εταιρεία σας να μου χορηγήσει ηλεκτρονικό αντίγραφο της καταγεγραμμένης από εσάς επικοινωνίας της εταιρείας σας με εμένα που πραγματοποιήθηκε στις τότε. Η αίτησή μου έγινε κατόπιν της εγκεκριμένης από την εταιρεία σας ταυτοποίησης των στοιχείων μου που πραγματοποιήθηκε προ της ενημέρωσης μου στην εν λόγω επικοινωνία.

Στο ανωτέρω αίτημα μου δεν ανταποκριθήκατε και σας καλώ εκ νέου να μου χορηγήσετε εντός 10 ημερών το αργότερο από σήμερα ηλεκτρονικό αντίγραφο της ανωτέρω καταγεγραμμένης από εσάς επικοινωνίας στο παρόν email, όπως υποχρεούστε σύμφωνα με την παρ.2 του άρ.8 του Ν.3758/09, όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του βάσει της παρ.3 του άρ.36 του Ν.4038/12.

Στην περίπτωση που η εταιρεία σας αρνηθεί να ανταποκριθεί στο αίτημα μου επικαλούμενη οιονδήποτε λόγο, σας καλώ να αιτιολογήσετε πλήρως αυτή σας την άρνηση αναφέροντας σχετικούς νόμους, αποφάσεις κλπ”

Την επόμενη ημέρα έστειλαν με κούριερ στο σπίτι μου ένα cd με το αντίγραφο (χωρίς φυσικά να έχω στείλει ποτέ συμπληρωμένη την καταχρηστική φόρμα που μου είχαν στείλει για συμπλήρωση) αλλά με δική μου χρέωση.
Αφού το παρέλαβε συγγενικό μου πρόσωπο, τους έστειλα το ακόλουθο δεύτερο mail:

“Κύριοι,
σε συνέχεια του από τότε μηνύματος μου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα ήθελα να σας ενημερώσω πως έλαβα ηλεκτρονικό αντίγραφο της συνομιλίας που είχα ζητήσει, όμως, αντί να μου σταλεί με e-mail όπως είχα αιτηθεί, μου απεστάλη με courier με δική μου χρέωση. 
Αυτή σας η πρακτική είναι ενάντια στην ισχύουσα νομοθεσία που απαγορεύει ρητά την επιβάρυνση των καταναλωτών – αιτούντων ηλεκτρονικών αντιγράφων με έξοδα, παρακαλώ όπως απαντήσετε άμεσα στην παρούσα ηλεκτρονική διεύθυνση για το αν προτίθεστε να μου επιστρέψετε το ποσό των 7.00€ (επτά ευρώ) που αναγκάστηκα εξαιτίας σας να καταβάλλω ώστε να μου χορηγηθεί ηλεκτρονικό αντίγραφο της επικοινωνίας που είχα με την εταιρεία σας.”

Αποτέλεσμα: Με πήρε μια κατακαημένη υπάλληλος που την έβαλαν να μου κλαψουρίσει στο τηλ λέγοντας πως ήταν γραμματέας και ήταν δικό της σφάλμα που με χρέωσε κατά την αποστολή ενώ είχε σαφείς οδηγίες από την εταιρεία της να μην το κάνει (εδώ γελάνε!!) και μου επέστρεψε, υποτίθεται από την τσέπη της, με κούριερ (!!) τα χρήματά.

3 σχόλια σχετικά με το “Σχόλιο αναγνώστη”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *