Συναγερμός στις τράπεζες: «Σκάνε» και τα ρυθμισμένα δάνεια το ένα μετά το άλλο

Συναγερμός έχει σημάνει στις τράπεζες καθώς ακόμα και τα ρυθμισμένα δάνεια «σκάνε» το ένα μετά το άλλο. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν στην κάμερα του Star πως βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

Όπως ο κ. Λ. Κωνσταντόπουλοςπου έχει επενδύσει όλες του τις οικονομίες στο κατάστημα με γυναικεία είδη που διατηρεί πλέον με νύχια και με δόντια. Από τους δώδεκα υπαλλήλους που είχε το μαγαζί του, έχουν μείνει μόνο ο ίδιος και τα υπόλοιπα τρια μέλη της οικογένειας του καθώς τα δάνεια που πήρε τα προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει θηλιά στον λαιμό του επιχειρηματία.

Είναι πολλές οι ώρες τις ημέρας που τα καταστήματα δεν σταυρώνουν ούτε πελάτη. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες περιμένουν τη λύση που θα τους επιτρέψει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους, αντί αυτού όμως το μόνο που συναντούν είναι φόρους. Ο εξωδικαστικός μηχανισμός για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία. Σύμφωνα με πληροφορίες τον πρώτο λόγο θα έχουν οι πιστωτές με το 60% των χρεών μιας επιχείρησης.

«Τα δάνεια είναι στα κόκκινα γιατί και η φορολογία είναι στα κόκκινα. Οι έμποροι είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Βαρεθήκαμε πια τα παραμύθια» δηλώνει ο Γ. Νικολαράκος, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου.

Την ίδια ώρα, 3 δισ. ευρώ δάνεια που είχαν ρυθμιστεί «κοκκινίζουν» ξανά, ενώ οι τράπεζες προχωρούν ολοταχώς σε ρυθμίσεις βάσει του κώδικα δεοντολογίας που προβλέπει:

Περίοδο χάριτος

– Καταβολή μόνο τόκων

– Παράταση της διάρκειας αποπληρωμής

– Παραχώρηση ακινήτου στην τράπεζα

– Παραχώρηση και καταβολή ενοικίου.  

Νέες εισπρακτικές εταιρείες πάντως ετοιμάζονται να αναλάβουν δράση καθώς στόχος των τραπεζών είναι να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια κατά 40% μέχρι το 2019.

www.star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *