Συμφορά για τα μπλοκάκια

Ένας ακόμα φόρος πέφτει στα κεφάλια των μισθωτών που έχουν και μπλοκ παροχής υπηρεσιών, καθώς σχεδιάζεται να αυξηθεί η παρακράτηση του φόρου από 20% στο 30%.

Ταυτόχρονα στήνονται «δόκανα» στους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς θα χάσουν το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και το επιπλέον αφορολόγητο που δικαιούνται για καθένα από τα παιδιά τους. Επίσης θα φορολογούνται με 30% από το πρώτο ευρώ, ενώ τους επιβάλλεται και παρακράτηση 55% για τον φόρο (προκαταβολή φόρου), που θα πληρώσουν την επόμενη χρονιά.

Η μεγάλη έκπληξη έρχεται για τους μισθωτούς που έχουν δελτίο παροχής υπηρεσιών για να καλύπτουν ενδεχομένως μια δεύτερη απασχόληση (με σχέση εξαρτημένης εργασίας).

Θα συνεχίσουν μεν να φορολογούνται βάσει την κλίμακας των φυσικών προσώπων, αλλά θα βάζουν λιγότερα χρήματα στην τσέπη τους, εξαιτίας της αύξησης της παρακράτησης φόρου στο 30%. Παρηγοριά για τους συγκεκριμένους φορολογούμενους είναι η διατήρηση του αφορολόγητου ορίου και η φορολόγησή τους με την κλίμακα την οποία χάνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το κυβερνητικό σχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες προβλέπει κατάργηση του αφορολογήτου ορίου και αυτοτελή φορολόγηση με συντελεστή 30%. Ομως το σχέδιο αυτό κρύβει δυο παγίδες:

1. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες χάνουν το αφορολόγητο όριο των 5.000, αλλά και τα αφορολόγητα για τα παιδιά τους. Τα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά ανέρχονται σε 2.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα τέκνα και σε 3.000 ευρώ για κάθε ένα τέκνο από το τρίτο και τα επόμενα. Με τον τρόπο αυτόν, ένας επαγγελματίας με τρία παιδιά και με εισόδημα 8.000 ευρώ, ενώ φέτος δεν πλήρωσε φόρο, το 2013 θα κληθεί να πληρώσει φόρο ίσο με 2400 ευρώ.
2. Εφόσον οι επαγγελματίες φορολογηθούν με τον τρόπο που φορολογούνται οι επιχειρήσεις, τότε εκτός από τον φόρο 30% θα επιβαρυνθούν και με την παρακράτηση 55% (προκαταβολή φόρου) για την επόμενη χρονιά. Ο επαγγελματίας με τα 3 παιδιά, εκτός από τα 2.400 ευρώ που θα πληρώσει το 2013, θα επιβαρυνθεί και με 1.320 ευρώ, ποσό που θα καταβάλει ως παρακράτηση φόρου για την επόμενη χρονιά. Αποτέλεσμα, η οφειλή στην εφορία να φτάσει συνολικά στα 3.720 ευρώ!

Στέλιος Κράλογλου

47 σχόλια σχετικά με το “Συμφορά για τα μπλοκάκια”

 1. Αλήθεια….πόσοι ελευθεροι επαγγελματίες βγάζουν σήμερα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ποσά της τάξεως των 8000 ευρώ? Μηπως η συντριπτική πλειοψηφία βγάζει πολλάπλάσια ποσά ΜΑΥΡΑ? Και φυσικά θα εξακολουθήσουν να βγάζουν μαυρα και στο μέλλον. Οπότε ας πληρωσουν τώρα το κατιτίς τους και βλέπουμε! Σιγουρα κάποιοι θα αδικηθούν αλλα είναι πολύ λιγότεροι απο αυτούς που φοροδιαφευγουν ΑΙΣΧΡΑ!!!

 2. George κάνεις λάθος έχεις στο μυαλό σου την εικόνα που θέλουν να περάσουν τα M.M.E  500.000 δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους στα ταμεία όσοι μπορούν λαδώνουν το δημόσιο κ.τ.λ. οι μέρες είναι απελπιστικά σκληρές για όλους για παράδειγμα πόσοι Ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν αυτοκτονήσει από την αρχή της κρίσης… 

 3. Ειπα και παραπάνω πως κάποιοι θα αδικηθούν. Εχω φίλους ελευθερους επαγγελματίες που όντως δέν τη βγάζουν και κλείνουν τα μαγαζιά τους και σταματούν τη δραστηριότητά τους. Ξέρω όμως και πολλούς που είναι ΚΛΕΦΤΕΣ με κεφαλαία γράμματα! Πόσες φορές εχουμε παει σε γιατρούς, δικηγόρους, μεσίτες, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους και λοιπούς τεχνίτες και δέν πήραμε απόδειξη? Και αυτοί με περίσσιο θράσος θα σου πούν οτι βγαίνουν “τσιμα-τσίμα” κλπ. Εκει τί πρέπει να γίνει? Μια ζωή οι μισθωτοι και οι συνταξιούχοι θα την πληρώνουν? Ασφαλώς θα πρεπει να υπάρξει κάποια πρόνοια για όσους εχουν προγματικό πρόβλημα και ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ. Αλλα όχι τα λαμόγια να το παίζουν και κακομοίριδες!!!

 4. Η γενίκευση πάντα αδικεί.
  Μπορεί κάποιοι να βγάζουν μαύρα, αλλά εγώ ξέρω πολύ κόσμο με μπλοκάκι, που αν τους πήγαινες πελάτη, ευχαρίστως θα σου έκοβαν και παραπάνω απ’ όσο εισέπραξαν.

   

 5. Ναι μεν , αλλά….
  Σήμερα το πρωί μπήκα σε κατάστημα “Γρηγόρης – μικρογεύματα”, στο κέντρο του Βόλου. Για τους Βολιώτες, Δημητριάδος και Κ. Καρτάλη.
  Πέντε υπάλληλοι να τρέχουν και να μη φτάνουν να φτιάχνουν καφέδες.
  Μέχρι να έρθει η σειρά μου, 4 άτομα πριν από εμένα, πλήρωσαν πάνω από 100 ευρώ σύνολο. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.
  Έρχεται η σειρά μου, πληρώνω τον καφέ μου, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.
  Μέχρι να μου φτιάξουν τον καφέ, πληρώνουν άλλα τρία άτομα, γύρω στα 30 ευρώ σύνολο. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ
  Μου δίνει τον καφέ στα χέρια ο πιτσιρικάς, και του λέω με ανεβασμένο τόνο, για να μας ακούσει όλο το μαγαζί:

  Αγαπητέ κύριε είναι χαλασμένη η ταμειακή σου; Γιατί δεν κόβεις αποδείξεις;
   
  Μου απαντάει κατατρομαγμένος: – Λάθος κάνετε κύριε κόβω.

  Σοβαρά; Εδώ και 10 λεπτά που είμαι στην ουρά έχεις πραγματοποιήσει πωλήσεις γύρω στα 150 ευρώ και δεν έχεις κόψει ούτε ένα χαρτάκι. Που είναι η δική μου απόδειξη; Που είναι της κυρίας τάδε; Που είναι η απόδειξη εκείνου εκεί; 

  Μιλάμε, οι υπάλληλοι έχουν χεστεί πάνω τους, έχουν αλλάξει δέκα χρώματα και δεν μιλάνε.

  Ετοιμαστείτε, θα δεχτείτε αιφνιδιαστική επίσκεψη για έλεγχο. Και έφυγα. 

  Μιλάμε για μαγαζί με τρελό τζίρο στο πιο κεντρικό σημείο του Βόλου. 

  Αυτά, για να μην λέμε ότι ο επαγγελματίας είναι αθώος και φταίει πάντα το κακό κράτος. 

  1. Ωραια μεχρι εδω.
   Η ερωτηση που προκυπτει ειναι.
   Μπορεις να πας στο Υπ. Μακεδονας Θρακης και να βαλεις μια φωνη να μαζευτουνε ολα τα κοπροσκυλα στα ποστα τους που κλειδωνουνε τις πορτες των γραφειων τους η δεν πατανε ακομα και καθολου στην υπηρεσια, αφηνοντας δυο κοπελιτσες σε καθε διευθυνση να βγαλουν ολη τη δουλεια. Δεν τα λεω εγω, οι ιδιες οι κοπελες που τρωνε το χωσιμο τα λενε.
   Οπως καταλαβαινεις, οσο και να φωναξεις δεν θα μαζευτουν στις θεσεις τους οι υπαλληλοι γιατι δεν μπορεις να τους πειραξεις.
   Η διαφορα του επαγγελματια που χεστηκε σε σχεση με το δημοσιο υπαλληλο ειναι στο οτι ο πρωτος ειναι εκτεθειμενος σε μια καταγγελια ενω ο δευτερος ειναι υπερανω καταγγελιων.
   Ο πρωτος παιζει κορωνα γραμματα το ψωμι του οταν παρανομει ενω ο δευτερος δεν φοβαται κανεναν.
   Κατα συνεπεια το ποσοστο της παραβατικοτητας μαλλον ειναι μεγαλυτερο στον δημοσιο τομεα λογω πληρους ατιμωρησιας.

   1. Δηλαδή, αν φυσικά κατάλαβα καλά, η άποψή σου συνοψίζεται στο:

    «αφού ο Μήτσος είναι παιδόφιλος, δεν μας πειράζει που ο Γιάννης είναι βιαστής». 

    Ωραίες απόψεις!

    Τελικά τι θα γίνει;

    Όποτε κάποιος κατηγορεί τους ιδιώτες για φοροδιαφυγή, θα τίθεται το επιχείρημα ότι οι ΔΥ είναι κοπανατζήδες;
    Όποτε κάποιος κατηγορεί τους ΔΥ για κοπάνα, θα τίθεται το επιχείρημα ότι οι ιδιώτες φοροδιαφεύγουν;
    Το ένα αποτελεί άλλοθι για το άλλο;

    1. Aγαπητε, φυσικα και ειναι αλληλενδετα ολα αυτα δεδομενου οτι ολα τα εσοδα της φορολογιας διοχετευονται πλεον σε μισθους και συνταξεις δημοσιου.
     Αν μας πειραζει που πληρωνουμε φορους θα πρεπει επισης να μας πειραζει που αυτοι οι φοροι αγοραζουν υπερτιμολογημενη εργασια απο τους δημοσιους υπαλληλους.
     Οσο η εργασια πληρωνεται ακριβα στο δημοσιο λοιπον, παντα τηρουμενων των αναλογιων με τον ιδιωτικο τομεα συμπεριλαμβανομενης και της ανεργιας, τοσο περισσοτερη φοροδιαφυγη θα υπαρχει γιατι απλουστατα δεν υπαρχουν λεφτα στην πραγματικη οικονομια για να την πληρωσουν μεσω φορων.
     Με λιγα λογια το κρατος σχεδιαζει φορολογικη πολιτικη βρισκομενο σε αναντιστοιχια με την κοινωνια και αυτο εχει ως αποτελεσμα την φοροδιαφυγη.
     Οσον αφορα τα λαμογια που φοροδιαφευγουν επειδη τα κονομανε αυτο ειναι αλλη ιστορια οπως αλλη ιστορια ειναι και τα ΔΣ οργανισμων δημοσιου και τα ρεστα.
     Εμεις μιλαμε για τον μεσο ελευθερο επαγγελματια και τον απλο ΔΥ.

   2. Επίσης ο πρώτος που παίζει κορώνα γράμματα το ψωμί του, εφόσον δεν πιαστεί, πλουτίζει.
    Ο άλλος κοπροσκυλιάζει ανέτως, αλλά παραμένει με τρεις και εξήντα.

    1. Ξυπνα ψηλακο ….
      
     http://www.iefimerida.gr/news/34313/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E
      
     Και προσεξε τιμωρια …
     ” Η ποινή στις περισσότερες περιπτώσεις για τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους είναι η οριστική παύση. ”
     Ανατριχιασες ?

     1. Να σου δείξω εγώ χιλιάδες ιδιώτες με φορολογική δήλωση 10.000, αλλά παραφουσκωμένους λογαριασμούς, τζιπάρες, βιλάρες, κοτεράρες;

      Ή μήπως δεν υπάρχουν;

      Ανατρίχιασες;

      Δε με λες πατρίδα; Από πότε ο ΔΥ τα παίρνει, χωρίς να τα δίνει κάποιος ιδιώτης που έχει συμφέρον;

      Γιατί πολύ μιλάς για δωροληψία, αλλά ξεχνάς τη δωροδοκία.

      Στο ΚΤΕΟ ποιος έχει ξεκινάει το θέμα; Πάει στον σαραβαλάκια ο ΔΥ και του ζητάει λεφτά; Ή μήπως ο σαραβαλάκιας τα δίνει πρώτος για να περάσει; 

     2. Oλοι αυτοι που λες με τους φουσκωμενους λογαριασμους φυγανε εξω ψηλε εδω και καιρο. Δεν ηταν μονο ιδιωτες, ηταν και δημοσιοι λειτουργοι.
      Εδω μειναμε εσυ κι εγω που δεν εχουμε χοντρα πορτοφολια γιατι δεν κλεψαμε.
      Αντε να δουμε ποιος θα συντηρει αυτοκινητο απο δω και περα ετσι ωστε να μπορει ο ΔΥ του ΚΤΕΟ να πληρωνεται εστω μονο τα νομιμα.
       

 6. Begar, είναι όλο το σύστημα σάπιο θέλουμε να αλλάξουν όλα να πληρώνουμε όλοι αλλά όχι έτσι όπως είναι τώρα που δεν έχεις τίποτα και σου ζητάνε τον κούκο αηδόνι το κράτος βοηθάει μόνο επιχειρήσεις που τους τα χώνουν χοντρά με δώρα κ.τ.λ. δεν υπερβάλω δεν μπορείς να φανταστείς πόσο βούρκο και βρώμα και σαπίλα έχει αυτό το δημόσιο όποιος μπαίνει το πρώτο που κοιτάζει είναι τι θα επωφεληθεί παραπάνω μπορούν να τα ελέγξουν αλλά δεν θέλουν γιατί έτσι εξυπηρετούσε / εξυπηρετεί. 
  όσο για το Γρηγόρη τι να πω ή είναι μαλάκας ή είναι μαλάκας 

 7. Την ώρα που η τριάδα κατηγορείται για 10 δις!!! ξέπλυμα μαύρου χρήματος ( αλήθεια από ποιές δραστηριότητες βρέθηκαν στις τσέπες τους 10 δις ? )
  Ο Πολύδωρα απαριθμεί πόσες προσλήψεις έκανε και συνεχίζει να κάνει ο Σαμαράς (όλα τα γαλάζια παιδά στη Βουλή)
  Εμείς περιμένουμ από τον μικρο ελεύθερο επαγγελματία να αφήσει τα παιδιά του νηστικά για να πληρώσει χαράτσια και έκτακτες εισφορές μπας και σωθούν οι τραπεζίτες.
   

  1. Ναι, μόνο που το παράδειγμα που ανέφερα δεν έχει σχέση με επιχειρηματία που πεινάνε τα παιδιά του, αλλά με επιχειρηματία που τζιράρει χιλιάδες ευρώπουλα καθημερινά.
   Γλιτώνει τη φορολογία, κλέβει και το ΦΠΑ.
   Μην τρελαθούμε κιόλας! 

   1. Δηλαδη συγνωμη, πιστευεις οτι ο διευθυντης του ΣΔΟΕ της περιοχης δεν παιρνει μιζα ?
    Η πιστευεις οτι ολως τυχαιως δεν τον επιασε κανενας ακομα ?
    Ψηλε, οι μιζες απο τετοια φιλετα μοιραζονται μεχρι πρωθυπουργο … μη την ψαχνεις.
    Εχω πει επανειλημμένως οτι απο το 2002 μεχρι σημερα εχει πληρωθει 1 τρις σε φορους και το ΥΠΟΙΚ δηλωνει οτι μαζεψε περιπου 500 δις ολα αυτα τα χρονια.
    Επισης, το ΥΠΟΙΚ δηλωνει οτι εχει να παιρνει ολα κι ολα αλλα 30 δις απο καθυστερουμενες οφειλες φορων.
    Μενουν λοιπον 470 δις που πληρωθηκαν απο τους πολιτες μεν αλλα δεν εμφανιζονται πουθενα στα αρχεια του λογιστηριου του κρατους.
    Με λιγα λογια, τα λαμογια ειναι μια φυλη, οχι πολλες φυλες … και εχουν ρολους που συνεργαζονται μεταξυ τους στο τσιρκο που λεγεται ελληνικη πραγματικοτητα.
    Αλλοι γινονται πολιτικοι, αλλοι επιχειρηματιες, αλλοι εφοριακοι και παει λεγοντας.
    Ολοι μα ολοι συστεγαζονται κατω απο τα δυο κομματα εξουσιας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και στις συνεστιασεις που κανουν σχεδιαζουν τις λαμογιες τους για την επομενη ημερα.
     

    1. Δηλαδή καταλήγουμε στο “δεν φταίει ο επιχειρηματίας που δεν κόβει αποδείξεις, αλλά ο κακός διεφθαρμένος ΔΥ που τα παίρνει”;

     Μ’ αρέσει ρε πούστη μου, που από δω το πας, από κει το πας, πάντα θέλεις να βγάλεις λάδι τον ιδιώτη και να τα ρίξεις όλα στο Δ.Υ.

     Στη δουλειά μου ξέρεις τι λέμε;

     Ευτυχώς δεν έχει λεφτά το κράτος να μας αγοράσει βερνίκι για τις αρβύλες, γιατί αν είχε, θα έπρεπε όλη την ώρα να σκύβουμε και να τις βάφουμε, ενώ τώρα γκρινιάζουμε για την έλλειψη βερνικιού, φαινόμαστε εμείς επιμελείς και φαίνεται κακό το κράτος.“. 

     Και αν δεν το κατάλαβες, πες το μου να στο κάνω πιο λιανά. 

     1. Οχι, καταληγουμε στο οτι αν δεν κλεψεις σ’ αυτη τη χωρα θα σερνεσαι για μια ζωη.
      Οσοι κλεψανε την περασανε φινα για δεκαετιες και εχει και συνεχεια το εργο γιατι τα λεφτα ειναι πολλα.
      Οσοι δεν κλεψανε ετσι ωστε να εχουν αποθεμα τωρα που σφιξανε τα πραγματα … θα πουν το ψωμι ψωμακι.
       
      Αυτο το συστημα χρεοκοπησε ψηλε … και οσο το συντηρουμε, καποια στιγμη θα μας παρει μαζι του στον πατο.
      Θα σωθουν μονο αυτοι που το αποκυρησουν απο τωρα και προετοιμαζονται να ειναι αυτονομοι την επομενη ημερα ειτε ως ατομα ειτε ως ομαδες πολιτων.
      Γιατι οποιος μαθαινει τελευταιος πεθαινει πρωτος.
      Σε πολιτικο επιπεδο μη περιμενεις να γινει κατι συντομα οποιος και να βγει επανω.
      Θα περασουμε μεσα απο σφυρι κι αμονι απο δω και περα για αρκετα χρονια γιατι αυτο το χαλι δεν διορθωνεται απο την μια μερα στην αλλη.
       
       

 8. begar αν είναι να καταλήξουμε κάπου θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να αλλάξουν όλα τώρα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να βάλουμε βάσεις και γέφυρες για να συνυπάρξουμε. Το κράτος φταίει γιατί τόσα χρόνια είναι αυστηρό με τους πολίτες και ελαστιστικότερο έως ανύπαρκτο για τους δημόσιους και το εαυτό του. Αν η χώρα είναι από τις πρώτες σε διαφθορά διαπλοκή μίζες είναι γιατί το κράτος και η δικαιοσύνη λειτουργούν όπου θέλουν όπως θέλουν. 
  Ναι υπάρχει θυμός γιατί ποτέ κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν αντιστάθηκε σε φορολογικά μέτρα που κατάκλεβαν τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα έπαιρνε το κράτος για να μοιράζει επιδόματα που σήμερα κόβει. οι Ελευθεροί επαγγελματίες δεν διαφέρουν στα μάτια των δημόσιων λειτουργών από τις πόρνες τις Αφρικάνες. Έχουν γεμίσει οι φυλακές από οικογενειάρχες  που δεν έχουν να πληρώσουν και έχουν αφήσει όλους του εγκληματίες έξω. Είδες εσύ κανένα δημόσιο να απεργεί για τον φυλακισμένο Ελεύθερο επαγγελματία που άφησε τα παιδάκια του στο δρόμο ?

  1. Είδες εσύ κανένα δημόσιο να απεργεί για τον φυλακισμένο Ελεύθερο επαγγελματία που άφησε τα παιδάκια του στο δρόμο ?

   Μα τι μου λες τώρα; Είδες εσύ κάτι αντίστροφο; Αφού, από τότε που θυμάμαι, είναι δυό αντικρουόμενες ομάδες.

   Το λάθος τη συζήτησης είναι ότι όλοι οι του ιδιωτικού τομέα, θεωρούν ότι ο μισθός είναι δώρο στον ΔΥ, δηλ. πληρώνεται χωρίς να εργάζεται. 

   Όπως εσύ, όταν βλέπεις ένα ΔΥ σε μια υπηρεσία, να τα “ξύνει” και αυτομάτως σου δημιουργείται η εντύπωση ότι “όλοι οι ΔΥ τα ξύνουν”, έτσι και εγώ όταν κάποιος δεν μου κόβει απόδειξη, αυτομάτως μου δημιουργείται η εντύπωση ότι “όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν την εφορία”.

   Απλό δεν είναι;

 9. το λάθος είναι από το κεφάλι που έχει μαζέψει με πολιτικά κριτήρια και μόνο όλα τα παράσιτα για να κερδίζουν την εξουσία και τον έλεγχο 
  ένα κλητήρας  του δημοσίου μπορεί να καταστρέψει τον όποιο Ελεύθερο επιχειρηματία φτάνει να πει ότι είναι παράνομος. 
  Απλό είναι ας αναλάβει λοιπόν ο καθείς τις ευθύνες που του αναλογεί  πόσο είναι ο μισθός στον ιδιωτικό υπάλληλο τόσο και στον δημόσιο 
  και εδώ που τα λέμε αν δεν τους συμφέρει να δουλεύουν με τόσα λίγα να παραιτηθούν και ας γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες να κλέβουν το κράτος που συμβαίνει πάντα το ανάποδο αλλά τέλος πάντων αυτό μόνο όταν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας μπορείς να το καταλάβεις. 

 10. Αυτή η αντιπαράθεση μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου Τομέα είναι εντελώς γελοία και προκατασκευασμένη. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι αυτοί (οι πολιτικοί) που κόπτονται γιά τον κακόμοιρο τον Ιδιώτη που εις βάρος του χαραμοζούν οι ΔΥ είναι οι ίδιοι κρατικοδίαιτοι δεν έχουν δουλέψει ποτέ και πουθενά και εκλιπαρούν γιά να διορίσουν εκτός των όποιων ψηφοφόρων τους και όλο τους το σόι στις καλύτερες θέσεις του Δημοσίου. Δεν είμαι της άποψης ότι το Δημόσιο όπως είναι είναι ορθολογικό. Ομως ο λόγος κατά τη γνώμη μου γιά τα χάλια του είναι το ότι  ο ιδιωτικόε τομέας είναι όλος ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ και πιό Δημόσιο από το χειρότερο Δημόσιο με την έννοια ότι η μίζα και η προμήθεια πάνε σύνεφο. Εξάλλου ο Εθνικός μας κατασκευαστής- μεγαλοκαναλάρχης -εκδότηςκαι Διοδιάρχης καθώς και ο Εθνικός μας Προμηθευτής όπως και οι 2 Εθνικοί μας Πετρελαιάδες μη μου πείτε ότι ακμάζουν ή ήκμασαν λόγω της υγιούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας τους κια μόνο?
  Αρα το δημόσιο εξυπηρετεί συγκεκριμένα μεγάλα  ιδιωτικά και Τραπεζικά  συμφέροντα εις βάρος του απλού πολίτη  είτε αυτός είναι ΔΥ είτε Ιδ.Υπ. Τώρα το ότι κάποιοι η και όλοι ε’ιναι διορισμένοι με μέσον δεν λέει και πολλά. Α:φού δεν μπορεί να μπεί κανείς στο Δημόσιο αλλιώς τρι να γίνει. Τι ίδιο γίνεται άλλωστε και στον Ιδ. Τομέα και εκεί υπάρχουν χαραμοφάηδες και ανίκανοι όπως παντού οι οποίοι δσεν απολύονται σώνει και καλά. Επίσης η λογική ότι άμα δεν σας φτάνουν τα λεφτά στο Δημόσιο να φύγετε είναι εν μέρει λάθος διότι όποιοι βρίσκουν καλύτερη δουλειά φεύγουν δεν χρειάζονται την παρότρυνσή μας όποιοι δεν βρίσκουν μένουν αναγκαστικά και κοιτάν να δουν νπως θα επιβιώσουν όπως ακριβώς γίνεται και στον Ιδ. Τομέα. Αντί λοιπόν να τσακ’ωνονται τα γαιδούρια μεταξύ τους πιό είναι καλύτερο γαιδούρι μήπως θα έπρεπε να τα δούμε αλλιώς τα πράγματα?

  1. Να αγιάσει το στόμα σου !
   Ακόμα και στη Μέκκα του καπιτάλα ο ιδιωτικός τομέας είναι κρατικοδίαιτος .Σαν τον “καβουρογαμόσαβρο” ένα πράμα. Άρα τσάμπα ο τσακωμός.
   Εγώ ο μαλάκας όταν ήμουνα μικρός νόμιζα ότι ο επιχειρηματίας άμα πέσει έξω , κλείνει.Δικό του το ρίσκο έ ; Αμ δέ !
   Αργότερα έμαθα ότι άμα χάσει στη “μονόπολι ”  μπορεί να μπήξει τα κλάματα και να φωνάζει “Μαμάαααα” ! Και τσούπ το δημόσιο να του τα χώνει κάτω από το τραπέζι για να συνεχίσει το μαλακισμένο να παίζει το μπαρμπούτι του . Έτσι δεν είναι “Προβοπούλ” ; Ε, “Μπομπόλ” ; Ε , “Σαλα-μ” ; 
   Ετσι δεν είναι τσάμπα μάγκες μου ; 
   Λεβέεεεεεεντες μου !!!
    

 11. Σε γενικες γραμμες οποιος δεν μπορεσε να γινει ΔΥ στην Ελλαδα αναγκαστηκε να αγορασει μια θεση εργασιας στον ιδιωτικο τομεα ανοιγοντας καποιο μαγαζι.
  Ειναι προφανες οτι η αντιπαραθεση ιδ. τομεα και δημ. τομεα υπαρχει απλα και μονο γιατι στο οργιο συμμετεχουν μονο οι μισοι ενω οι αλλοι μισοι που ειναι στην απ’ εξω ξερογλυφονται ονειρευομενοι να συμμετειχαν κι αυτοι στο οργιο.
  Αποδειξη ολων αυτων ειναι οτι το δημοσιο ηταν και ειναι η πρωτη επιλογη των γονιων για τα παιδια τους ειτε αυτοι ειναι ελευθεροι επαγγελματιες ειτε ΔΥ.
  Ολα τα αλλα ειναι φιλολογικες συζητησεις.
  Το δημοσιο ηταν εδω και 40 χρονια η μονη σοβαρη προοπτικη για μια αξιοπρεπη και σιγουρη εργασια.
  Οταν ειναι ετσι ομως δεν δικαιολογουμαστε να στηριζουμε οικονομικα μοντελα που ειναι κατα τεκμηριο αντιθετα προς την υπαρξη ενος τοσο μεγαλου δημοσιου τομεος ως εργοδοτη.
  Ο Ελληνας ηθελε και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο.
  Και δημοσιουπαλληλικι και μεζονετα και εξοχικο και τζιπακι.
  Αυτο δεν γινεται και σημερα πληρωνουμε την αδιαφορια που επιδειξαμε στο παρελθον.
  Ο λαος ειναι συνυπευθυνος με τους πολιτικους για την ολη κατασταση.
   

  1. Όχι ρε φίλε.

   Εγώ ξέρω άτομα που αρνούνταν πεισματικά να εργαστούν στο δημόσιο, διότι θεωρούσαν λίγα τα χρήματα που πλήρωνε. Μιλάμε για άτομα, που έπαιρναν, ως υπάλληλοι ιδ. εταιριών, 4 και 5 χιλιάρικα το μήνα και δεν ήθελαν να πέσουν στα 1500 – 2000 του δημοσίου, τα οποία χαρακτήριζαν ως ψίχουλα.

   Είναι οι ίδιοι, που σήμερα ως άνεργοι, ισχυρίζονται ότι εγώ ο ΔΥ πληρώνομαι πολλά. 
   Κρίμα που δεν κατέγραψα τις τότε απόψεις τους σε κασετοφωνάκι, για να τους τις τρίψω στη μούρη σήμερα. 

   1. Ποιοί είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι των 2.000 ε? Πόσοι και ποιοί είναι όλοι αυτοί που χρηματίζονται και εγληματούν κατά του λαού? Πολύ φοβάμαι οτι η περιγραφή αυτών των καταστάσεω δεν αγγίζει παρά ελάχιστα περιστατικά σε ορισμένες υπηρεσίες αλλά ανάγεται ως τη μείζονα κατάσταση, αλλά δεν είναι έτσι.
    Οι ουρές στις υπηρεσίες , οι προβληματικές καταστάσεις της Δημόσιας διοίκησης κλπ δεν οφείλονται σε ανθρώπους πυο δεν κάνουν τη δουλειά τους αλλά σε γραφειοκρατία που είναι σαν λαβύρινθος και πυο οφείλεται σε τρία πράγματα κυρίως
    1) Στην άσκηση διοίκησης από ανθρώπους εντελώς ακατάλληλους για το έργο αυτό για διάφορους λόγους που όμως είναι αλληλένδετοι με τις ιδιαιτερότητες που έχει αυτό το κράτος από συστάσεώς του και αυτές οι ιδιαιτερότητες δεν εισήχθησαν από κανέναν δημόσιο υπάλληλο ή λειτουργό αλλά από τους κοτζαμπάσηδές του.
    2) Στη στενή σύνδεση διοικούντων με άτομα ή ομάδες κομματικών σκοπιμοτήτων και πολιτικών βλέψεων
    3) Στη συνείδηση των πολιτών η οποία είναι άκρως αποπροσανατολισμένη για το ποιό είναι στο συμφέρον τους ως πολίτες. Είναι δύσκολο να προσπάθείς να φερθείς ως οργανωμένο κράτος ( που δεν είναι και τόσο οργανωμένο το δικό μας) σε δέκα εκατομμύρια ανθρώπων που ο καθένας αποτελεί ένα “μικρό” κράτος από μόνο του.
    Έχουμε την ιδιομορφία του κράτους που προσπαθεί να αποκτήσει μορφή συντεταγμένης Πολιτείας ενώ δεν απαρτίζεται από πολίτες με κοινωνική και ομαδική συνείδηση.

    1. Όχι δα.
     Έχει και πολλούς μαλάκες στο δημόσιο, οι οποίοι λειτουργούν λες και παίρνουν μπόνους, όταν ταλαιπωρούν τους πολίτες. 
     Μην τρελαθούμε κιόλας
     Ήμουν στην εφορία σήμερα και έβλεπα κόσμο να ταλαιπωρείται χωρίς λόγο.
     Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο μέσος δημόσιος υπάλληλος – και εδώ δίνω δίκιο στους πολέμιους των ΔΥ – είναι ότι κι η διοίκηση, ΔΥ είναι.
     Σου πετάει μια δικαιολογία ότι δεν μπορεί να γίνει η δουλειά σου γιατί έτσι προβλέπει το τάδε χαρτί τη διοίκησης.
     Μα για τον εξυπηρετούμενο πολίτη, είτε είσαι ο ταμίας, είτε είσαι η διοίκηση, το ίδιο είναι. Και οι δύο ΔΥ είναι. 

     Όσο για τις αμοιβές, υπάρχει πάρα πάρα πολύς κόσμος που ξεπερνούσε τα 2000 ευρώ το μήνα καθαρά. Για να μη λέμε μαλακίες. 

     1. begar, μπορώ να σε ξαφνιάσω με το εξής:
      Καθώς έχω πολυετή πείρα πλέον στη δουλειά μου και με θέματα που αφορούν κοινή εφαρμογή Ευρωπαϊκής νομοθεσίας ( η οποία κατισχύει των εθνικών, το ξέρεις, έτσι?) έχω συζητήσει επανειλημμένως κάτι που είχα προσέξει από πολύ νωρίς: 
      Στην κοινή εφαρμογή κάποιων νομοθετικών μέτρων και διευρωπάική επικοινωνία – συνεργασία, οι πλέον άτσαλοι και απρόσεκτοι ποιοί ( δημόσιοι υπάλληλοι ) και ποιες δημόσιες υπηρεσίες είναι λες?
      Της Γερμανίας!!!!
      Τα εύσημα συνέπειας αλλά και πολύ μικρού χρόνου διεκπεραίωσης και ανταπόκρισης ποιοι λες τα λαμβάνουν?
      Οι Ισπανοί !!! ( ξανά θαυμαστικά)
      Ναι! Όλως παραδόξως, Ιταλοί και Έλληνες βρισκόμαστε σε πολύ καλή θέση επίσης ( οι Έλληνες έχουμε θαυμάσια συνέπεια στην εφαρμογή αλλά αργούμε και αυτό, πιστεύω είναι λόγω έλλειψης συντονισμού – όχι τόσο οργάνωσης)
      Αυτό εμένα με προβλημάτιζε πάρα πολύ γιατί γενικά η εικόνα των νότιων λαών δεν πείθει για τόση …τελειότητα.
      Ξέρεις ποια είναι μια απο τις κυριότερες απαντήσεις σ’αυτό? ( επίσημα πράγματα, όχι κουβεντούλες )
      Η απείθεια των πολιτών αυτώ των χωρών και η έλλειψη συνεργασίας και αισθήματος νομοταγής που μας χαρακτηρίζουν.
      Κάτι να σου ξεφύγει, ο νότιος θα σου την φέρει, θα, θα.
      Ο Γερμανός, ακόμα και αν του δώσεις από λάθος ένα λευκό χαρτί μόνο με σφραγίδες και υπογραφές, το πιθανότερο είναι να κάνει αυτό που θα έκανε ακόμα και αν το χαρτί ήταν συμπληρωμένο. Δε θα κάνει λαμογιές , πως το λένε? ( μιλάμε για μέσους συνηθισμένους πολίτες, όχι οτι δεν υπάρχουν κι εκεί απατεώνες κλπ)
      Το θέμα το συνδέουν δε ακριβώς με όλα τα στατιστικά που μας φέρνουν ( όλους του νότου) σε μεγάλη κλίμακα διαφθοράς και απάτης.
      Δείχει όμως οτι η διάθεση της διοίκησης όταν δεν έχει πιέσεις από τον τάδε ή τον δείνα ( πάντοτε μέγα πολιτικό/πολιτικάντη) δεν είναι παρά η καλύτερη.
      Τέλος πάντων, δεν μπορώ να γίνω πιο σαφής αλλά αν ποτέ μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα θα καταλάβεις

     2. Στις χώρες του νότου που βαθμονομούνται με μεγάλη διαφθορά ο καθένας ξεκινά να κάνει το απλούστερο και θέλει να τελειώσει πρώτος από όλους, να τελειώσει χωρίς να πληροί τις από τη νομοθεσία προϋποθέσεις κλπ.
      Οι πελατειακές σχέσεις κάθε επιπέδου είναι δικό μας προνόμιο.
      Όσο πάμε βορειότερα δεν υπάρχουν “ψιλικατζήδες” εκεί απλώς κάνουν τη…ζημιά σε μεγάλη κλίμακα και σε μεγάλα μεγέθη.
      Το ΚΤΕΟ το περνάνε με τουμπεκί , άλλα είναι τα θέματά τους.
       
      Θυμήθηκα κάτι ενδιαφέρον που μάλιστα συνδέεται και με το θέμα της χρεοκοπίας τη χώρας αλλά άπτεται της μεγάλης ιδιαιτερότητας αυτού του κράτους που παραμένει ξέφραγος μπαχτσές για τους προύχοντές του και τίποτα άλλο , του Ελληνικού
       
      http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_2_07/11/2010_421163

 12. ΡΑ συμφωνώ μαζί σου, στη χώρα υπάρχουν όχι φτωχοί αλλά φτωχοί με πολλά χρέη που το μέλλον τους φαντάζει με ταινία τρόμου. 
  Επιμένω ότι όποιου δεν του φτάνουν τα χρήματα στο δημόσιο να βγει έξω να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας να ζήσει την απόλυτη εξαθλιώσει ακόμα και από τους πρώην συναδέλφους του που θα κοιτάξουν να τον φάνε ζωντανό. 
  .-  ο Ελεύθερος επαγγελματίας δουλεύει 24 ώρες 365 μέρες το χρόνο αναθεματίζει γιορτές και αργίες γιατί δεν θα δουλεύει…
  με αυτό το σκεπτικό θα πρέπει να μην πληρώνει κανένα φόρο διότι προσφέρει χωρίς να επιβαρύνει κανέναν θέλει καλύτερα σχολεία καλύτερη υγεία και έχει το τίποτα που του επιβάλει το δημόσιο. 

  1. Ναι μεν αλλά.
   Το ξανάγραψα αλλού. Τις καλές εποχές υπήρχε κόσμος που τσιμπούσε 4 και 5 χιλιαρικάκια ως μισθωτός του ιδιωτικού τομέα και θεωρούσε ψίχουλα αυτά που πλήρωνε το δημόσιο.
   Είναι οι ίδιοι, που σήμερα ως άνεργοι, φωνάζουν ότι οι μισθοί των ΔΥ είναι μεγάλοι.
   Ο νεοέλληνας είναι όπως τον συμφέρει κάθε φορά. Του λείπει η ειλικρίνεια. 

  2. – Πληρωναμε στρατιωτικους και εξοπλισμους τοσα χρονια και γεμισαμε 3 εκατομμυρια λαθρομεταναστες. Ωραια σκοπια βαρουσανε οι τυποι … παλι καλα που δεν τους πηρανε και τα σωβρακα. Που να ερθει και κανονικος στρατος απεναντι.
   – Πληρωνουμε υγεια και αν δεν πας να φροντισεις τον ανθρωπο σου στο νοσοκομειο, η φροντιδα του σε ξενοδοχειακο επιπεδο αγγιζει τα ορια της φιλανθρωπιας σε αφρικανικη χωρα … οχι τωρα, απο τοτε που ειχα τη συχωρεμενη τη μανα μου στο ΑΧΕΠΑ το 2000. Το βραδυ γινοτανε παρτυ με τις κατσαριδες στο θαλαμο. Θυμιζω οτι ειχαμε το πιο ακριβοπληρωμενο συστημα υγειας εκεινη την εποχη.
   – Πληρωνουμε αστυνομια και βρισκεις μαυρο και ηρωινη στα δεκα μετρα. Ωραια αστυνομευση … να την χαιρεστε ολοι εσεις κυριοι που αποτελειτε τον εθνικο κορμο τρομαρα σας. Για να μην πουμε για τα 600 χιλιαδες καλασνικωφ που κυκλοφορουν διασπαρτα στη χωρα. Αλλα θα τα πουμε καλα καποια στιγμη εθνοπροδοτες.
   – Πληρωνουμε τελη κυκλοφοριας και διοδια και εχουμε τους χειροτερους δρομους στην Ευρωπη. Ξερεις γιατι? Γιατι τα εσοδα αυτα ειναι τιτλοποιημενα για να παρουμε δανεια που δοθηκαν σε μισθοδοσια του υπερτιμολογημενου δημοσιου. Πληρωνε μαλακα Ελληνα τελη κυκλοφοριας και διοδια για 30 χρονια στην Goldman Sachs.
    
   Θα μπορουσα να μιλαω για ωρες αναφορικα με τα κακως κειμενα του δημοσιου.
   Η μομφη που δινω στον δημοσιο υπαλληλο ειναι οτι ενω εβλεπε την αμαρτια να λαμβανει χωρα διπλα του τοσα χρονια …. δεν ειπε κουβεντα ως συνενοχος που ειναι ειτε λογω βλακειας ειτε λογω πορνειας.
   Το μονο που εκανε τοσα χρονια ο κυριος δημοσιος υπαλληλος ηταν να κουβαλαει το κορμι του στην υπηρεσια και να περιμενει να βγει στη συνταξη.
   Αυτο λεγεται αδιαφορια !!!
   Ε, δεν γουσταρω να πληρωνω αδιαφορους ρε φιλε.
   Αν ειναι να πληρωσω καποιον θελω να ενδιαφερεται για την δουλεια που ειναι να κανει.
   Ενα πραγμα που δεν εχει ειπωθει ποτε ειναι το εξης :
   “για να πονεσει καποιος μια δουλεια θα πρεπει να επενδυσει λεφτα σ’ αυτην”
   Αυτος που ποναει μια δουλεια ειναι αυτος που ρισκαρει τα λεφτα του αλλα και τη δουλεια του συναμα γι’ αυτην.
    
    

   1. Κεφάτο σε βρίσκω.

    Ακολουθούν γρήγορες μπαλιές:

    – Εγώ πάλι καταγγέλλω αποκλειστικά όλους τους υπαλλήλους (όχι τους ιδιοκτήτες) των σουπερμάρκετ, ως υπεύθυνους  επειδή το γάλα της ΔΕΛΤΑ στα ράφια είναι ακριβό.

    –  Καταγγέλλω τον υπάλληλο του σουπερμάρκετ (ποτέ τους ιδιοκτήτες), ότι ενω εβλεπε την αμαρτια να λαμβάνει χωρα διπλα του τοσα χρόνια, δεν είπε κουβέντα ως συνένοχος που είναι, είτε λόγω βλακείας είτε λόγω πορνείας. Αναφέρομαι στο γεγονός ότι έτριβε το πρασινισμένο τυρί, για να μου το πουλήσει ως φρέσκο.

    – Καταγγέλλω τον υπάλληλο του σουβλατζίδικου (σε καμία περίπτωση το αφεντικό του), επειδή μου πούλαγε γκοτζίλα, για φρέσκο χοιρινό κρέας.

    Αυτά. Και όποιος (κάνει πως) δεν κατάλαβε, μπορώ να το αναλύσω.

    1. Να μην τον καταγγείλεις. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι μπορεί να χάσουν την δουλειά τους αν εσυ ως πελάτης διαμαρτυρηθείς. Ενας δημόσιος υπάλληλος όμως, σε περίπτωση παραπόνου, το πιθανότερο -αν οχι το σίγουρο- θα πάρει αύξηση.

     1. Άλλος τσίμπησε ο πρώτος.

      Δηλαδή η πιθανότητα απόλυσης δίνει άφεση αμαρτιών; Ωραία λογική. 

      Εγώ, επειδή πάντα ήμουν επαναστατικό πνεύμα, και άνοιγα το στοματάκι μου όταν έβλεπα στραβά πράγματα, το πλήρωσα με δυσμενείς μεταθέσεις, δυσμενείς κρίσεις και …. καμπάνες με αιτιολογικά “γιατί δε φοράς κράνος;”

      Αύξηση πάντως δεν πήρα.

      Κάνε εσύ ως πελάτης μια μηνυτήρια αναφορά εναντίον Δ.Υ. και το συζητάμε τι θα πάθει. Αν όμως εξαντλούμαστε σε 5 λεπτά γκρίνια και φωνές και μετά το ξεχνάμε, τότε ……

    2. Ρε μ’ αυτο το πρασινισμενο τυρι, δεν υπαρχουν τετοια τυρια ρε ψηλε … το μονο πρασινο τυρι ειναι το ροκφορ στα σουπερμαρκετ. Ολα τα αλλα τυρια δεν γινονται πρασινα οταν χαλανε, παλι ασπρα ειναι.
     Τελος παντων.
     Δε με λες ?
     Ο υπαλληλος του σουπερ μαρκετ εδωσε ορκο στο κρατος, την σημαια και το Συνταγμα οταν επιανε δουλεια ?
     Οχι.
     Ο δημοσιος υπαλληλος εδωσε ορκο ?
     Σαφως ναι.
      
     Παλι δεν εχω δικιο ?
      
      

     1. Αγόρι μου, εσύ έχεις πάντα δίκιο.

      Τι γίνεται ρε πούστη μου, αϋπνίες έχουμε όλοι; Πήρε φωτιά η συζήτηση. 

  1. Όχι δεν είναι διαίρει και βασίλευε.

   Δηλαδή τι; Να κλείσουμε τα μάτια μπροστά στο γεγονός ότι και στις δυό κατηγορίες υπάρχουν κακοί; 

   1. Αντίθετα! Να ανοίξεις/ουμε τα μάτια, σου λέω και όχι να τα κλείσεις. Με απλά ελληνικά , ο εχθρός σου ή ο ξενιστής σου αυτή την στιγμή δεν είναι ο διπλανός σου, όπως θέλουν να σε κάνουν να πιστεύεις. Δεν είναι ο μετανάστης, δεν είναι ο Ιδ. υπάλληλος , δεν είναι ο δημόσιος υπ. , η Τρόικα κλπ.
    Σαν πρων στρατιωτικός, θα ξέρεις τι θα πει αντιπερισπασμός.

    1. Αυτό που λες είναι κάτι άλλο και συμφωνώ.

     Δεν μπορώ όμως να αφήσω ασχολίαστο τον ιδιώτη που φοροδιαφεύγει ούτε τον ΔΥ που ταλαιπωρεί άσκοπα τον πολίτη. 

     1. Δεν είναι κάτι άλλο. Στις κοινωνίες όλα είναι αλληλένδετα. Οταν εσύ δεν βλέπεις τον πρωταρχικό στόχο σου (τον έμπορο) και χτυπάς χαμηλά  (το βαποράκι ή τον χρήστη), δεν θα έχεις αποτέλεσμα.
      Και στην τελική ναι. Θα αφήσεις τα ασήμαντα και θα πιάσεις τα σημαντικά. Θα βάλεις προτεραιότητες. Και θα αρχίσεις απο το κεφάλι και όχι απο τα πόδια. Και στην συγκεκριμένη ο Ιδ. υπάλληλος (όπως και ο δημόσιος ως μονάδα) είναι τα πόδια. Αποφασίζεις λοιπόν ποιος είναι ο στόχος σου, δεν αποπροσανατολίζεσαι απο ΜΜΕ και χτυπάς. Τι πιο απλό? Γιατί οι μάχες, κερδίζονται με απλότητα και καθαρό , ανεπηρέαστο μυαλό.
      Αλλο να κατέβεις με 3.000 στρατιώτες κι άλλο με 1.500 και αυτοί να έχουν έριδες μεταξύ τους. Νομίζω ότι ήμουν σαφής.

     2. Η σύνθεση και η βελτίωση είναι τα ζητούμενα αλλά εγώ βλέπω μια μηδενιστική αλητήρια διάθεση γενικώς.
      Θα μου επιτρέψεις να μην δέχομαι οτι το κάθε επιχείρημα του κάθε θαμώνα ενός καφενέ θα πρέπει να κατροπτίζει τα όσα πρέπει να αλλάξουν, τους στόχους, τον τρόπο.
      Αυτά που διαβάζω μπορεί να είναι καλά σε προσωπικό επίπεδο αλλά δεν προσφέρουν το  παραμικρό σε επίπεδο πολιτειακής συμμετοχής και αναρρωτιέμαι : Πόση προσπάθεια έγινε πια για να έχουμε τέτοιους πολίτες τη σήμερον? Πιστεύω το εκτενώς λεγόμενο οτι οι πολίτες έχουν το κράτος που τους αξίζει και απο όσο διακρίνω, μας αξίζουν τα χειρότερα.
       
       

     3. By the way,
      αν είσαι από τη Μεσσηνία διορίζεσαι στη Βουλή.
      Αυτά είναι….

   2. Κανείς δεν λέει οτι δεν υπάρχουν κακοί, χειρότεροι, καλοί, καλύτεροι οπουδήποτε σε κάθε δουλειά, σε κάθε πόστο και ειδικότητα σε όλες τις χώρες αλλά η γενικευμένη απαξίωση και οι ταμπέλλες ανάλογα με την εργασία κάποιου είναι αποτρεπτική σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης και προόδου.
    Οι αποδομήσεις είναι το μόνο εύκολο, οι απαξιώσεις όμως δεν γεννούν θεμέλια αλλά φονταμελισμό.

 13. begar δεν γνωρίζω το νεοέλληνα αυτό που γνωρίζω είναι ότι δεν αξίζει σε κανένα πολιτισμένο λαό να περνάει όλα αυτά που περνάμε 
  μην ξεχνάς ότι ο Στρατιωτικός δεν είναι δημόσιο υπάλληλος είναι Στρατιωτικός.
  οι μισθοί δεν είναι μεγάλοι απλά είναι πολλοί και με πολλά επιδόματα ήταν. 

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.