Στο 24,3% του ΑΕΠ η παραοικονομία στην Ελλάδα!

Νέα Έκθεση της Κομισιόν για τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνει στο φως στοιχεία – σοκ.

Η «γκρίζα» οικονομία στην Ελλάδα συναγωνίζεται τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, χώρες που έχουν πολύ υψηλά ποσοστά φτώχειας.

Σύμφωνα με την εν λόγω Έκθεση, η παραοικονομία στην Ελλάδα υπολογίζεται στο 24,3% του ΑΕΠ, δηλαδή στα περίπου 48 δισ ευρώ, έχοντας φτάσει βέβαια και στο 27,6% του ΑΕΠ το 2005, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη βρίσκεται στο 15,1%.

Η παραοικονομία στη Βουλγαρία βρίσκεται στο 32,3%, αλλά και στις πιο… πολιτισμένες χώρες όπως η Γερμανία η «γκρίζα» οικονομία περιορίζεται στο 13,7%, στη Γαλλία στο 11% και στην Ολλανδία η παραοικονομία υπολογίζεται στο 9,8%.

Κι επειδή η παραοικονομία πάει… παρέα και με τη «μαύρη» εργασία, τα στοιχεία για την Ελλάδα είναι πραγματικά εξωφρενικά, καθώς η αδήλωτη εργασία υπολογίζεται από τη Κομισιόν στο 25% της απασχόλησης, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι μόλις 9,7%!!

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.