Στο «φως» στοιχεία δανειοληπτών που πλειστηριάζονται τα περιουσιακά τους στοιχεία

Στα «μανταλάκια» του διαδικτύου έχουν κρεμαστεί από τις αρχές Μαρτίου τα προσωπικά δεδομένα δανειοληπτών που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να βγάζουν στο σφυρί ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Από τις 4 Μαΐου 2016 ξεκίνησε η λειτουργία της ιστοσελίδας δημοσιεύσεων αποσπασμάτων των κατασχετήριων εκθέσεων και των περιλήψεων των επικείμενων πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία. Οι αναζητήσεις των κατασχετήριων εκθέσεων και των πράξεων θα γίνονται από την Ιστοσελίδα Δημοσιεύσεων Πλειστηριασμών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων – Τομέας Ασφάλισης Νομικών, όπου μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εspresso».

Πρόσβαση

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας έχει σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση και ενημέρωση πολιτών γύρω από τους μελλοντικούς πλειστηριασμούς.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα μίας απλής περιήγησης στην επίμαχη ιστοσελίδα προκαλούν σοκ, καθώς όποιος θέλει μπορεί να έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα πολιτών – ακόμη και στο ΑΦΜ τους, γράφει η «Espresso».

Με μια απλή ανάγνωση της κατασχετήριας έκθεσης, όποιος θέλει να ενημερώνεται για τις οφειλές του δανειολήπτη που οδήγησαν στον πλειστηριασμό αλλά και για πλήρη στοιχεία του ακινήτου ή οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχείου που μπαίνει σε αυτή την διαδικασία.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Στο «φως» στοιχεία δανειοληπτών που πλειστηριάζονται τα περιουσιακά τους στοιχεία”

  1. Να επέμβει εισαγγελέας ΤΩΡΑ! Επιστρέψαμε στο μεσαίωνα όταν τον άνθρωπο που χρώσταγε και δεν είχε να πληρώσει τον έδεναν με αλυσίδες στο χοιροστάσιο παρέα με τα γουρούνια! Επισκέφτηκα και εγώ αυτή την κατάπτυστη ιστοσελίδα όπως προανέφερα σε άλλο σχόλιο και δυστυχώς μαθαίνεις τα πάντα για τον δύστυχο άνθρωπο που καταλήγει εκεί. Είναι μεγάλη ντροπή για το κράτος δικαίου -αν έχουμε- να εξευτελίζεται με αυτό τον τρόπο η αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου που είχε την ατυχία να μην είναι σε θέση πλέον να εξυπηρετεί τις οφειλές του και ακόμα χειρότερα, να του κολλάνε και την ταμπέλα του μπαταχτζή επειδή μόνο αυτούς δήθεν βγάζουν στο σφυρί.
    Κατά τα άλλα περιμένουν και κάποιοι να δικαιωθούν με αγωγές κατά εισπρακτικών εταιρειών επειδή πήραν τηλέφωνο τη μάνα τους ή τον εργοδότη τους. Εδώ το ίδιο το κράτος βγάζει τα προσωπικά σου δεδομένα στη φόρα… για οφειλές προς τράπεζες και ιδιώτες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *